Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A keresztelőt kinek a dolga...

A keresztelőt kinek a dolga megszervezni?

Figyelt kérdés
A szülőknek vagy a leendő keresztszülőnek? Keresztszülő megsértődhet ha nem abban és nem akkor tartanánk a keresztelőt ahova ő jár?
2011. nov. 16. 09:16
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

a szülő szervezi meg a keresztelőt

esetleg a nagyszülők (ha olyan minden lében kanál fajták :)

de semmiképp sem a keresztszülő - őt csak felkéred arra a tisztre, de nem neki kell megszervezni

2011. nov. 16. 09:31
 2/28 A kérdező kommentje:
Én is igy gondolom:)
2011. nov. 16. 09:46
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy valaki keresztszülő lesz sztem egy nagy megtiszteltetés a szülőktől. Úgyhogy ő érezze magát megtisztelve, de a szervezést, kivitelezést hagyja rá a szülőkre.
2011. nov. 16. 09:49
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek. Nálunk hétvégén volt. Mivel mi döntöttük el, mikor akarjuk, hogyan (mise alatt, vagy után), mi ismerjük a papot, így ez a mi dolgunk volt.
2011. nov. 16. 11:14
 5/28 A kérdező kommentje:
Akkor ezt nem értem... Miért ilyen a nagyi...S szerintetekl megsértődhet a keresztanya? ha máshol tartanánk a keresztelőt?
2011. nov. 16. 12:02
 6/28 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért is sértődhetne meg?
2011. nov. 16. 12:13
 7/28 anonim ***** válasza:
Fonalat vesztettem. Hogy jön képbe a nagyi? Mi az, hogy máshol tartanátok? Hol? Tényleg nem értem....
2011. nov. 16. 12:51
 8/28 A kérdező kommentje:

Szóval... leirom röviden akkor:

Járok egy babaklubba/igaz nem rendszeresen de megyünk,interneten tartjuk a kapcsolatot egymással/ami egy templom gyülekezeti termében van. Ez le lett szavazva mert a kerület olyan amilyen:( Sok rossz emlék füz sok embert a kerületben oda. Mondtam akkor legyen a keresztelő pap a barátnőm férje(Aki szintén odajár babaklubba,1idős a fia a lányommal/. Ez meg modern felfogású helyen lenne ami szintén :(

Utána felmerült ötlet szinten hogy leyen ott ahol engem kereszteltek.De ott egyházadót kellene fizetni és járni fél évig,ugyhogy ott a2 keresztszülő,a 2szülő és a gyerek..Ezt ugy hogy az egyik keresztszülő dolgozik 7napból 7et igy nehéz lett volna.Főleg h vidéken lakik.(Más más a keresztszülő jelölt.)

Ezután felmerült hogy legyen ott ahol a párom huga jár templomba.Erre ott azt mondta a pap,hogy csak keresztanya kell,mert majd a keresztapa lesz a hug férje.(De a keresztanya 17éves,szerintem elég kicsi az esély h feleség lesz;nem az a tipus...) De szerintünk meg igenis kell keresztapa,hát milyen ha nincs?

Időközben kiderült hogy anyu munkahelyén az ovisoknak tart a kerületünkben lévő ref templomból a paphölgy(nem tudom pontosan a nevét,női pap) hittant. Kiderült h tart majd egy karácsonyi műsort,a gyerekekkel és igy azzal 1időben lenne egy nagyon szép adventi műsor.Igy mi őt felkértük h(1hónapja) dec 18án tartsuk meg vele a keresztelőt. S akkor hétvégén(Ill még aznap beszélt a párom az anyukájával) hogy ekkor lenne a keresztelő és hogy hol. Elfogadták semmi reakció a huga részéről...

Erre most a héten(kb 3 hét eltelt azóta) ment hajat vágatni haza a párom amikor bejelentette az anyukája hogy a hug már leszervezte hogy tavasszal lesz a keresztelő és ott ahova ő jár.

S most beszélt a párom az anyukájával hogy most mi legyen? Erre azt mondta h a hug vérig sértődne ha nem ott lenne a keresztelő.S akkor legyen más a keresztanya!!!

Hogy miért akarjuk télen és itt? Mert a nagyszüleim tavasszal már mennek a telekre és nem tudnak tavasszal itt lenni,ill a nekik nagyon jó barátjuk volt pap ebben a templomban. SZámomra nagyon fontosak a nagyszüleim...

S a párom anyukája azt mondja hogy hagyjuk a csudába mert a KERESZTELŐT A KERESZTSZÜLŐK DOLGA MEGSZERVEZNI!!!

Mi arra gyanakszunk,hogy azért mondják ezt az egész (Számunkra maszlagnak tünő dolgot) hogy csak dafke, mi ellentmondunk nektek fiataloknak.

Párom többször beszélt ezzel a pappal,akinél a hug szeretné tartani a keresztelőt,de nem volt neki szimpi. Mig ez a pap hölgy,elsőre sokkal szimpatikusabb volt mindkettőnknek!

NE haragudjatok hogy ilyen sokat irtam de igy talán tiszta..Adjatok tanácsot kérlek titeket!:)

2011. nov. 16. 16:10
 9/28 anonim ***** válasza:

Hú, ez sok info volt egyszerre...:)

Szóval ha jól veszem ki -javíts, ha nem- a leendő keresztanya anélkül nekiállt szervezni, lefixálni időpontot, hogy nektek szólt volna?????? Na ne már!!!!!!!!!!!! Tavasszal a gyerek már saját lábán megy be a templomba.....

Nekünk most volt hétvégén, mi leszerveztünk mindent, aztán szóltunk a keresztszülőknek, hogy nov. 13-án lesz, 9-kor, 8-30 körül mindenképp érjetek ide.

Ez a szülők dolga. Ha tényleg jól értettem, akkor mondd meg neki, hogy szólhatott volna, mert ez a szülők dolga, és nektek a közeli időpont jó, és nem jó a a tavasz, akkor a gyerek már a lábán megy be, és ti azt nem akarjátok, meg egyébként is ti már megbeszéltétek, a keresztelő dec 18-án lesz.

2011. nov. 16. 17:01
 10/28 A kérdező kommentje:
Már most is a saját lábán menne be. :) (Másfél éves a lelkem..) Igaz kapott a nagyszülőktől fehér cipőt,hogy majd a keresztelőre a szülinapjára,de az még 2 év mulva is nagy lesz neki.. Mondtuk h akkor lesz erre megsértődött a párom anyukája:(
2011. nov. 16. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!