Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy vettétek fel a férjetek nevét?
1. Kovácsné Szabó Katalin
2. Kovács Zoltánné
3. Kovács Zoltánné Szabó Katalin
4. Kovács Katalin
5. Kovács Szabó Katalin
1.
A kötőjeles megoldás nálunk szóba sem jöhetett, mert a vezetékneveink kb. kiütik egymást, meg amúgy is hülyeségnek tartom. Az ő nevét is viselni akartam, de a sajátomat is. Így lett az első.:)
"valamiért nekünk csak úgy engedélyezték."
A magyar helyesírás szabályai szerint így kell felvenni, ha gyerek van, így kell neki adni. Sőt, a korábban sima két vezetéknevet is ezentúl kötőjellel kell írni. Apámnak két vezetékneve van, anyakönyvezve kötőjel nélkül (50-es években), mára már kötőjellel van az irataiban és úgy is kell írnia.
Ez a két vezetéknév annyira tipikus, hogy együtt a kettő nagyon röhejes. DE ha nem ez a két vezetéknév, akkor természetesen az 5. verzió.
Én úgy vettem fel, hogy Brönzig-Szabó Liza voltam, férjem Kocsis Zsolt, és én lettem Brönzig-Kocsis Liza. (természetesen kitalált minden név, csak a foglalkozás nevek érzékeltetik)
Elsőre: 5-ik, csak kötőjelesen. A (ex)férjem is felvette az én nevem, így a kisfiunknak 2 vezetékneve van.
Második: 1
Így is marad remélem örökre :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!