Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy a párom nem hajlandó velem "női
témákról" beszélni?
Szerintem normális.
Nálunk a páromnak volt pl. aranyere, arról sem akartam hallani, hogy milyen a sebek felülete és színe és mérete és hasonlók. És ha nekem lenne nőgyógyászati gondom sem akarnám az orrára kötni, azon kívül hogy mi az (hogy hívják), miben merül ki (milyen hatással van rám és a szexuális életünkre).
Tehát alapvetően ilyen fáj még - jobb-e - mit mondott az orvos szinten lehet beszélgetni, de a részletek szerintem is orvos és betege magánügye.
A szülés témával is úgy vagyok, hogy más nőnemű ismerősömmel sem szeretnék beszélni a kényesebb részekről - pl. milyen a kicsusszanó méhlepény és társai, nemhogy a férjemmel...
Szerintem veled van a gond, ha mindent részletekbemenően az orrára akarsz kötni.
2014. máj. 17. 16:31
Azért ezeknek az undorodásoknak mindig van valami oka, itt most sok válaszadó elmondta a sajátját, szerintem annak is mind oka van és valamire vissza lehet vezetni, csak lehet, hogy nem tudnak róla, hogy mi váltotta ki a viszolygást. Ha a szex amúgy rendben van és képes a női nemi szervvel egyébként szembesülni, az jó. De akinek ettől undora van azt még véletlenül sem szabad bevinni a szülésre és ebből a szempontból jó is, hogy megmondja, hogy undorodik a témától, ha végignézné a szülést lehet, hogy többet hozzád sem tudna érni szexuálisan.
2014. máj. 17. 16:35
Amit 11-es felvetett az valóban nem mindegy, hogy milyen szinten mész bele a részletekbe, én pl. alapból nem vagyok hajlandó semmit részletezni senkinek a magánügyem, de vannak bizonyos szituk amikor a betegség látszik, vagy a beavatkozás helye akár és ilyenkor jobb beszélni róla szerintem.
2014. máj. 17. 16:36
12: sok esetben nem váltotta ki közvetlenül semmi ezt a "változást", hanem ilyen szelemben/tudatban nőttek fel, hogy ez magánügy. Én pl. így vagyok vele. És szerencsére a férjem is. Ez nem undorodás, végig tudom hallgatni az ilyesmit, de nem szeretem, mert egyrészt nem tudok rajta segíteni, másrészt ízléstelennek tartom!
2014. máj. 17. 16:37
15/25 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék semmit részletekbe menően az orrára kötni. (Mármint szín, szag, állag stb., nem ilyen dolgokról van sz.) De a múltkor például kimondtam azt a szót, hogy "peteérés" és igencsak megdöbbentett a reakciója. Meg is kért, hogy ezt többet ne mondjam ki. Szeretnénk babát, de sajnos nem fog egyszerűen összejönni. Mikor hazajövök az orvostól megkérdezi pl. hogy: "Mit mondott az orvos, mikor lehet baba?" De olyan mintha egy dátumot várna válasznak, nem érti, hogy nem ilyen egyszerű. A kapcsolatunk elején a szexről sem lehetett beszélgetni vele, hála istennek ezen a téren feloldódott.
Őőő, ez esetben rosszul tetted fel a kérdést!
A te párodnak nem a betegségekről, nőgyógyászati problémákról való beszélgetéssel van baja, hanem önmagában az intimitással és annak fizikai valóságával.
Ez viszont súlyos probléma...
2014. máj. 17. 16:46
Vidd el pszichológushoz, az tényleg durva, hogy kiborul a peteérés szótól. És ha terhes vagy akkor kimondhatod majd előtte a terhes, magzat, magzatvíz, ultrahang szavakat? Mert szerintem ezeket nehéz lesz elkerülni.
2014. máj. 17. 16:49
9-es vagyok, és csatlakozom az előttem szólókhoz, így már más... ott bajok vannak fejben.
2014. máj. 17. 16:51
6-os vagyok.
Na ugye megmondtam, hogy nem normális dolog ez. Pszichológus kell a párodnak...
2014. máj. 17. 18:26
Te ismered a családi környezetét. Nem lehet, hogy szimplán csak nagyon nagyon prűdnek nevelték?
Van olyan családok (én csak úgy hívom őket, bevarrtseggűek :D), ahol ezek "csúnya" és "kellemetlen" témának számítanak. (Igen, a szex is.)
2014. máj. 17. 18:37
Kapcsolódó kérdések: