Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik "kiélték" magukat a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik "kiélték" magukat a házasság előtt, jobb lett a párkapcsolatotok/házasságotok?

Figyelt kérdés

Több embertől hallottam, és még többtől olvastam itt, a gyakorin, hogy több emberrel is "ki kell próbálni" a kapcsolatot, meg "élni kell", mielőtt az ember házasságot köt. (Az "élni kell" alatt gondolom a szórakozást értik, de nem értem, hogy egy párkapcsolatban/házasságban miért ne lehetne tovább "élni", hiszen ugyanúgy lehet utazni, bulizni a párunkkal együtt is.)

Amit a gyakorlatban látok: több olyan kapcsolat, ahol a házas felek első komoly kapcsolatából lett egy JÓ házasság, ami jó ideje tart, és azok, akik viszont az "éld ki magad" szöveget hangoztatják, nincsenek jó párkapcsolatban, ha egyáltalán vannak valamilyenben.

Kíváncsi vagyok, hogy van-e olyan is, aki az "éld ki magad" filozófiát vallotta korábban, és bejött neki, és most már egy legalább 5 éve tartó jól működő házasságban él.

Valamint olyanok válaszát is várom, akik rossz érzésük ellenére hallgattak a barátok "éld ki magad" tanácsára, és rosszul sült el. Ti mit bántatok meg és mit tennétek másképp?

2014. máj. 14. 19:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
48%
De az persze nem szomorú, ha azokat pontozzák le, akik úgy élnek boldog házasságban, hogy előtte megtapasztalták mi is az, hogy élni egyáltalán...
2014. máj. 14. 22:09
 22/31 anonim ***** válasza:
92%
nem értem, minek egyáltalán bárkit lepontozni. Akinek jó a házassága az elsővel, akinek jó a sokadikkal, akinek jó 20 éves korától, akinek jó 40-től... örüljünk neki, egyre ritkánn a 20 éves házasság.
2014. máj. 14. 22:13
 23/31 anonim ***** válasza:
92%

"nem értem, hogy egy párkapcsolatban/házasságban miért ne lehetne tovább "élni", hiszen ugyanúgy lehet utazni, bulizni a párunkkal együtt is"

Pontosan. Én a férjemmel fedeztem fel a világot, és soha nem éreztem azt, hogy most nekem egyedül kellene lennem.

Mindent, amit megéltem, vele éltem meg. Boldog vagyok és nem hiányzik az, hogy "kiéljem" magam.

2014. máj. 14. 23:05
 24/31 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem ez nem arról szól, hogy járunk-e szórakozni a férjünkkel/feleségünkkel, vagy sem, hanem hogy lekötjük-e magunkat már nagyon fiatalon valaki mellett, vagy sem. Ez pedig annyira egyéni. Nyilván ha valaki már fiatalon talál olyasvalakit, akibe szerelmes, mint a nagyágyú és olyan szerencsés, hogy ebből egy tartós, boldog kapcsolat lesz, esetleg már korán úgy érzi, hogy ő már vágyik egy komoly kapcsolatra, családra, az ilyen szempontból nem vágyik arra, hogy "kiélje magát".

Viszont ha valaki nem találja meg hamar a párját és nem is érzi úgy fiatalon, hogy lekötné magát valaki mellett, még inkább flörtölget egy darabig, akkor ő meg így érzi jól magát.

Emberfüggő ez is, mint sok minden más. Ettől még egyiknek is, másiknak is sikerülhet jól a házassága, vagy rosszul.

2014. máj. 14. 23:23
 25/31 anonim ***** válasza:
31%
Én megértem/elfogadom azt hogy ha valaki hamarabb leköti magát mondjuk 19-25 évesen. Én nem azt mondom életre képtelen lenne egyedül... de pl nagyon sokan itt sírnak gyakorin hogy ott a 2 gyerek előtte még munkájuk sem volt... most meg azt sem tudják mihez kezdjenek a munka világában. Szerintem kicsit beszűkült aki így éli az életét.
2014. máj. 14. 23:34
 26/31 anonim ***** válasza:
69%

Egyetemen ismertem meg a páromat, most 6 év együttjárás után fogunk összeházasodni.

Amíg együtt jártunk elvégeztem az egyetemet, voltam külfödön, dolgoztam, ő is volt külföldön, dolgozott ő is, építgette a karrierjét.

Szóval próbáltuk a lehetőségeket megragadni, annak ellenére, hogy kapcsolatban éltünk

Viszont még 6 év után is szeretjük egymást, még mindig együtt képzeljük a jövőnket.

A házasságunkról még nem tudok nyilatkozni, 20 év múlva kérdezz! :-)

2014. máj. 15. 00:09
 27/31 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem én élek, és tudom, mi az élet, de még egy buliban sem voltam. Mégis szeretek egyedül lenni, szeretem magamat, mert nagyon jó ismerősök vagyunk. :)

A kiélés nem mindenkinek a buli meg a dugás. Abból mit lehet megtanulni? Ugrálni egy helyben, és hogy hogyan szereted jobban a szexet? Ezek az életnek nagyon-nagyon pici és egyszerű szeletkéi.

Meg ha ennek bármilyen univerzális hatása lenne, akkor tanították volna valahol, hogy 15 éves korodtól (??) kezd el a bulizást, hogy tovább tartson a házasságod. Szerintem akinek hosszú a házassága, az alapból olyan ember, nem egy pár parti meg kufirc tette olyanná.

2014. máj. 15. 01:57
 28/31 anonim ***** válasza:
82%

En 18 voktam a ferjem 20 mikor osszejottunk. Na mi aztan eltunk a javabol. Mindenfele szorakozast megeltunk, szepet, rosszat. Minden hetvegen , nyaron mentunk vmerre. Imadtuk. Nagyon jo emlekeink vannak. Hihetetlen sztorikkal, :-) 25 es 27 evesek voltunk mikor osszehazosodtunk. De mar van egy 15 honapos kislanyunk. Imadjuk az eletunket. Es egymast is. En ugy gondolom fiatalon elni kell, :-). Mi megtettuk, igenyeltuk de mindent egyutt csinaltunk. :-). Szep volt jo volt. Nem modnom h most nem ulunk ossze haverokkal vagy vmi de kozel se tesszuk meg azt amit anno. Felnottunk, csalad lettunk kotelezettsegekkel jar. Akkor annak ott volt az ideje most masnak van. Akkor mast jelentett a kikapcsolodas most megint teljesen mas erteket nyert a dolog.':-)

Nem bantam meg semmit es a ferjemet es a lanyomat se adnam a vilag osszes kincseert sem. :-)

2014. máj. 15. 06:42
 29/31 anonim ***** válasza:

3-as: Te idiota!

"Viszont azok az emberek akiknek nincsenek átlagos vagy átlagon felüli adottságai be kell,hogy érjék egy partnerrel"

Egy ferfi sikere mogott legtobbszor no all. Csak hogy kozelrol mondjak peldat: Csanyi, Gyurcsany, Orban.

A kovetkezo nagy sikerem az lesz, ha a fiaim azt mondjak majd, "Apa te vagy a peldakepem." (Es mellette 1.5 korul keresek.)

2014. máj. 15. 10:32
 30/31 anonim ***** válasza:

szerintem nem lehet ilyen dolgokban általános szabályokat felállitani, ember és kapcsolatfüggő.

nem tartom kizártnak, hogy valaki már elsőre megtalálja az igazi társát. valamikor én is igy voltam vele, kinevettem azokat akik azt az elvett valották, hogy ki kell az embernek magát élnie, de aztán valahogy rá kellett jönnöm,hogy valamilyen szinten tényleg igazuk van.

hosszú idő után szakitottam a barátommal, és egyáltalán nem bánom, mert azt gondolom, tényleg kell az embernek a tapasztalás. ez alatt nem azt értem, hogy egyik pasitól kell ugrálni a másikig, de minden új ember valami újdonságot, szépet, rosszat hoz az ember életébe, amiből aztán lehet tanulni. azt hiszem, csak ez által tud az ember rájönni, hogy valójában mit is szeretne, mi az ami kell neki, és milyen ő maga. ha én együtt maradtam volna az első párommal, azt hiszem az csak egy jó nagy megalkuvás lett volna részemről.

2014. máj. 15. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!