Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szakma vs. Házasság. Vajon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakma vs. Házasság. Vajon jól választok?

Figyelt kérdés
A következő gond foglalkoztat engem már jó ideje: nagyon-nagyon régóta orvosnak készülök, jövőre érettségizem, és igazából mázli kérdése most, hogy majd felvesznek-e, ha eljön az ideje, avagy sem. Van egy párom, akivel nagyon imádjuk egymást, és teljesen komoly a kapcsolatunk, mi egész életre tervezünk. Ő a BME-re szeretne menni, mérnök-informatikusnak szeretne tanulni. A helyzet az, hogy hiába is kutatok, próbáltam itt is körbenézni a kérdések között, és bizony javarészt azt a választ kapom, hogy orvosok orvosokkal tervezhetnek családalapítást. Mivel nagyon szeretem a barátomat, őszintén szólva félre is tenném az álmomat, ha a közös jövőnkről lenne szó. Tehát vajon lehetséges-e, hogy én, mint leendő orvos és Ő, mint leendő mérnök-informatikus, közösen tervezgethessük a jövőnket?... Mert túl sok példát nem találtam erre, ezért is kérnék tanácsot...

2014. máj. 8. 13:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez most komoly? Miért rédekel az, hogy kinek milyen szakmája van, és hogy abban a szakmában mi a szokás? Jajj, anyám borogass.
2014. máj. 8. 13:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát én még olyat nem hallottam, hogy két ember a munkája miatt nem illik össze.

Ha szeretitek egymást, az a fontos. Nem is értem, hogy egy orvos meg egy mérnök miért ne lehetnének boldogok.

Ne gondolkodj ilyen butaságokon.

2014. máj. 8. 13:37
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lehetne?

Max. az életmód miatt, de hiszen vannak orvos-ügyvéd házaspárok is!

Akkor meg?

2014. máj. 8. 13:38
 4/14 anonim ***** válasza:
72%

most mi a kérdés?

orvos-mérnök házasság miért ne működne?

nem egy gyilkos-rendőr párról van szó

am. 17-18 éves vagy, ez a szerelem nem a sírig fog tartani, bocs

2014. máj. 8. 13:38
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez az orvos-orvossal nem szentírás. Sok orvost ismerek. Van akinek valóban a párja is orvos. (Köztük is vannak elváltak.) És van akinek nem orvos a párja.

Szerintem azt a szakmát válaszd, amit szeretnél. Kapcsolatotok meg rajtatok fog múlni, nem a munkátokon. Főként azért, mert az még nagyon sokára lesz, hogy dolgozni fogtok.

Egyébként ez az orvos orvossal kicsit sznob dolog is. Ilyen családoknál sokszor a gyerek is csak orvos lehet, és csak olyan párt választhat magának, aki szintén orvos.

2014. máj. 8. 13:39
 6/14 anonim ***** válasza:
97%
ez állati ilyen hülye kérdést XD XD
2014. máj. 8. 13:39
 7/14 anonim ***** válasza:
50%

Ha te tényleg orvosnak készülsz, és az az álmod, egy életen át SEGÍTENI akarsz másokon, akkor fel sem teszel ide ilyen idióta kérdést.

A tudás és a szakmai elhivatottság számít, kedvesem, nem az, hogy időlegesen kivel élsz. Nem mindegy? A házasságok zöme úgyis gallyra fut - de ha van egy kiváló szakmád, amiből mindig el tudod magad tartani és ami örömet szerez az életben, akkor a házasság és a leendő férjed leendő állása, munkája SOKADLAGOS probléma.

2014. máj. 8. 13:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszek abban, hogy orvos csak orvossal hazasodhat, bar igaz, hogy egymas munkajat konnyebben megertik azok, akik ugyanatt vegzik. Viszont kello intelligenciaval es odafigyelessel akar takaritono es atomfizikus hazassaga is lehet sikeres.
2014. máj. 8. 13:45
 9/14 A kérdező kommentje:

Üdv mindenkinek!

Igen, természetes, hogy segíteni szeretnék egy életen át, nem is lennék másképpen orvos. :) És tudom, hogy pont ezért hangzik furcsán ez a kérdés, de néha elérek egy ilyen pontra, amikor tanácstalanul állok a dolgok előtt, s azt kérdezem, ,,Hogyan tovább?"

Köszönöm a gyors és hasznos, ill. a megnyugtató válaszokat. :)

2014. máj. 8. 13:51
 10/14 Őszödi Ferenc ***** válasza:
64%

Ilyen buta kérdéseket csak a Kövér szokott feltenni...

Nem trollkodni akarok, de ugye tudod, hogy a BME-VIK -et a bejutottak hány százaléka végzi is el?

Esélyes, hogy te hamarabb leszel sebészprofesszor, mint a párod mérnök-informatikus.

Nem, nem vicc.

2014. máj. 8. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!