Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megalázó vagy nem?
Ebédre voltunk hivatalosak a férjem hugához.Ott volt nála a férjem nõvérének a lánya.Megjegyeztem, hogy finom az ebéd, de egy kicsit sótlan(majd errõl késõbb).Amikor befejeztük az ebédet, a lány szedte le a teritéket(a sógornõmnek is van lánya,de az nem csinált semmit sem,a sógornõm imád másokat cselédnek nézni), de az enyémet és a férjemét ott hagyta elõttünk.Abban biztos vagyok, hogy
s ógornõm csináltatta ezt vele. Jó én fogtam a mi teritékünket és kivittem.Nem mondtam semmit sem.
A kocsiban a férjemnek megjegyeztem, hogy ez megalázó volt számomra, hogy ott hagyták a teritéket elõttünk.
En lettem letolva, nem érdekli a férjemet az ilyesmi,
hogyan merek én szólni,hiszen a huga.
Ujra ment hozzájuk a férjem, mesélte,hogy milyen finomat evett, de azért látszott rajta, hogy nem õszinte(nem szóltam semmit sem rá).Egy idõ után, észrevettem, hogy mindig kritizálja a kaját,amit fõzök.(Altalában a vendégek elégedetten mennek el tõlem,tehát nem fõzök rosszul, sütik is finomak).Nem értettem,hogy miért.Aztán beugrott. A sógornõm miatt volt ez mind, mert megjegyeztem,hogy sótlan,amit fõzött.Rám uszitotta a férjemet(mint mindig), de nem tudom hogyan.Mindig ez volt, mivel a sógornõm meg tudna ölni egy kanál vizben, mert azt hiszi, hogy õ boldogtalan.
Megalázó ez a cselekedet a férjem részérõl is,és a huga részérõl is. Már nem akarom látni a hugát, emésztenem kell a férjem hülyeségeit is..De meddig?
20:35
Elõször is irjál kulturáltan, de ne kötekedj!
Nagyon fiatal lehetsz még!:):)
Nem értelek Kérdező.
Megalázónak érezted, hogy előled és férjed elől nem vitette el a mosatlan edényeket, erre te bevitted a konyhába.
Kérdem én: Miért?
Nem kellett volna.
Tudom, most mindjárt jönnek a korábbi hozzászólók, hogy ez milyen gyerekes, visszaalázni, hogy nem szeded le akkor te magad.
De könyörgöm, te ismered sógornődet. Tudod nagyon jól, hogy ez kihívás volt részéről. Szépen ott kellett volna hagynod az asztalon, mutatva, hogy kicsinyessége nem ért cél.
Na mindegy, ez már elmúlt, de legközelebb légy résen, használd ellene a saját gyerekes dolgait, hogy visszaalázd.
Férjeddel meg beszélgess el. Megmutathatja, hogy ő mire képes a konyhában, vagy ha ennyire nem ízlik neki a főztöd, neked csak jobb lesz, ha nem kell rá főznöd és eszik a huginál.
Lehet, hogy a muszlimoknál az ilyesmi sértésnek számít, ehhez nem tudok hozzászólni.
De az euróőai kultúrkörben szerintem abszolút nem tiszteletlenség megjegyezni, hogy sótlan az étel, ahogy többen is írtátok. Én legalábbis nem értem, miért olyan nagy probléma ez.
Pláne, ha a családommal ebédelek. Nyilván az angol királynő, vagy mondjuk a főnököm főztjét nem fogom kritizálni, de könyörgöm, itt a családtagjaimról van szó.
Nálunk egyébként is szokás, hogy aki főzte az ételt, megkérdezi hogy ízlik-e.
Normális emberek kb így reagálták volna ezt le:
- Na, hogy ízlik?
- Nagyon finom, bár nekem egy kicsit sótlan.
- Tényleg? Nekem jó így, de akkor hozok egy kis sót, elfelejtettem idetenni a sótartót, bocsánat.
- Semmi gond, bárkivel előfordul. Meg egyébként is, inkább sótlan legyen mint sós, azon könnyebb segíteni.
Ennyi, téma lezárva, én komolyan nem értem, miért kell ilyesmin megsértődni.
01:34
Ugy gondolod, hogy tegyem ugyanazt,amit õ tesz?
Képtelen vagyok! Kitalál valamilyen hülyeséget,minden alkalommal!Egyet kell megtanulnom, hogy abban a pillanatban cselekednem kell, kifejezni a nem tetszésemet és nem utána mondani a férjemnek!
Végeredményben ez a férjem dolga lenne.Mindig óvtam, hogy ne legyen vita, hadd szeressék egymást!Ez az én hibám.
09:14
Nem számit sértésnek.
Egyébként nem szokásuk, hogy füszereket tesznek az asztalra, legalábbis én sohasem láttam.
36: ment a zöld neked részemről, de az illem, és a sértés nem ugyanaz. A legtöbben azt írták, hogy nem illendő, nem azt, hogy sértő, persze volt olyan is. :)
Én se értem az egészet. Sógornőm zöldborsófőzeléket csinált ebédre, én édesen szeretem, ők meg másképp, fogtam kimentem a cukorért, és jól megcukroztam magamnak, ők se tették az asztalra a fűszereket. Egy rossz szót nem szólt senki se, max. nagyot nevettek, hogy atyaég én ilyen édesen szeretem?! :) Nevetve mondtam nekik, hogy igen, ez van. :) Ennyi volt. Itt abba is maradt az egész téma.
Kérdés, hogy a kérdező rokona mit szólt volna hozzá, ha kimegy magának sóért, de amilyen gyerekes a felfogás az adott esetben, szerintem abból is balhé lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!