Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férj és feleség között,2 gyerekkel milyen a közös kassza, hogyan működik?
Nálunk nincsen gyerek, jelenleg úgy vagyunk, hogy nekem is van számlám, meg neki is. Én adok neki hó elején egy meghatározott összeget KP-ban, onnantól minden t ő fizet kártyáról (mert év végén így visszakapunk max. 50 ezret), és a kp-t használjuk olyan dolgokra, amit nem lehet kártyával fizetni. Ezen kívül a kajajegyemet is odaadom neki.
A SZÉP-kártyámat együtt szoktok lekajálni valamilyen étteremben, a gyógyszereket az ő egészségkártyájáról vesszük, és a nagyobb dolgokat, pl. tankolás, ő szokta fizetni. Bár az autó az enyém, nagyon ritkán használom csak. A nagyobb kiadásokat ő fizeti én meg beleadok annyit, amennyit épp tudok. A kutyával kapcsolatos költségeket én állom. Kaja (ami drága, mert mindenből prémiumot kap), orvos, műtét, oltás, bolhanyakörv, kozmetika (mondjuk ezt én csinálom, csak vettem egy kutyanyírót). A maradék pénzünkkel meg azt tesszük, amit akarunk. De a párom szinte semmire sem költ.
Ez így bonyolult, de nálunk teljesen kialakult a rendszer és átlátjuk.
De már beszéltünk róla, hogy házasság után csináljunk egy számlát, de nem biztos, hogy fogunk. Gyakorlatilag így is egy kasszán vagyunk csak bonyolultan van kivitelezve. Csak hát mondom, mi már megszoktuk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!