Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi lehetne a megoldás? A férjem szerette volna, hogy külföldön éljünk, ki is jöttünk kb. fél éve itt élünk.
igen, de ha az ember eleve nem nyitott, nem beszél nyelveket, aki külföldön is csak a magyar kolóniát keresné, az sosem fogja jól érezni magát. eleve a nyugati népek nem olyan befogadóak, és a legtöbben le is nézik a kelet-európait. Nem mindenki, de igenis a legtöbbjükben ott van az, hogy a kelet-európai csak az anyagi haszon miatt van ott. Ami igaz is a legtöbb esetben.
nagyon sokan nekivágnak, mert hogy jobb lesz nekik ott, tényleg van ez a magyaros mentalitás, hogy csak menjünk, menjünk, mert ott több a lehetőség.
de aki egy zárt közösségből jött, nincs erre felkészülve, annak hogy csöppennének az ölébe a jobb lehetőségek meg a nagy boldogság és szerencse? lehet, hogy a gyerekei már jobban be fognak tudni illeszkedni, de ezért egy mondjuk harmincas éveiben járó fiatal embernek fel kell áldoznia a saját boldog jövőjét és jelenét? nem egy életünk van? nem feladatunk boldognak lenni? Honnan tudjuk, hogy a gyerekeinknek majd mi jelenti a boldogságot? Lehet, hogy ők mexikóban vagy kazahsztánban lesznek boldogok. az majd az ő feladatuk lesz, hogy a saját utukat megtalálják.
A kérdező legalább bevallja, hogy nem jó neki, és meg is értem, ha változtatni akar a boldogtalan helyzetén, nem pedig beletörődni.
De persze aki nincs is a helyében, az jobban tudja, hogy jobb neki ott. Jááj.
azért okosabb a férje mert ő jól látja ha marad akkor egy olyan országban kel felnőni a gyerekeinek ahol a fél ország nyomorban él,bármikor megerőszakolja az ember lányát egy cigány,rákos mnden 3. ember,kórházi ellátás 0...soroljam?
ha nemlátod ezeket nagyon buta ember vagy.
És a siránkozás helyett mértnem tanulod inkább a nyelvet? 1 év alatt még a nagyon lassú agyúaknak is megvan az alapfok, azzal legalább bolti eladónak elmehetsz. Közben meg lehet szépen tovább tanulni...
A gyerekek meg mehetnek a szomszéd városba sportolni. Problem?
viktor. Nyugat-európában lassan minden második szembejövő ember valamilyen etnikai kisebbséghez tartozik. voltál ott mostanában?
A kórházi ellátás nulla: ez elég sok ny-európai országban így van. Kemény pénzeket kell fizetni egy normális biztosításért. Angliában pl. nem is tartozik az alapellátáshoz, hogy rendszeresen orvos vizsgálja a kismamát.
Nálunk még mindig okésabb az egészségügy, mint sok másik ny-európai országban. Lehet, hogy te mondjuk Németországról beszélsz, ami a világ egyik ha nem a legjobban működő országa, de a legtöbb ország nem ilyen, és Németország is szerintem előbb-utóbb bezárja a kapukat, mert nem lesz már több hely, és elege lesz az őslakosoknak a szerencsevadászokból.
igen szoktam járni ausztriába havonta...anglia egy nagy rakás szar.
szerintem te nem voltál még jóhelyen.
bolti eladónak alapfokkal...
ezt milyen mesekönyvben olvastad?
Te nem dolgozol? Akkor nem értem, miért nem tanulod a nyelvet? A gyerekeid jövőjét is nézd, itthon semmi nem vár rájuk, és a férjed sem válthat munkát csak mert te unatkozol, nem tanulod a nyelvet. Ez egy önző hozzáállás. Lényegében semmit nem teszel azért, hogy te jobban érezd magad, pl. tanulnál, próbálnád kicsit megszeretni az adott helyet, helyieket, de elvárnád a férjedtől, hogy adja fel a munkáját, és fál év után megint környezetváltásra bírnád a már magukat ott jól érző gyerekeidet.
A költözés előtt gondolom átbeszéltétek ezt és te belementél. Most meg rángatnád vissza a családodat, feladva egzisztenciát, állást, hasonlókat, csak mert te képtelen vagy napi néhány órát nyelvet tanulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!