Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csinálja ezt a feleségem? Valaki érti ezt?
5 éve vagyunk együtt, ebből 2 éve házasok. Egy év után költöztünk össze (az ő szüleihez), hogy az esküvőnkre spóroljunk. Én albérletben laktam, amit ugyebár felmondtam.
Megállapodtunk abban, hogy ez átmeneti lesz csak. Az esküvő után magunk boldogulunk.
Nekem jó állásom volt akkor is és ma is. Nettó 450ezret keresek. Ő állami cégnél dolgozott nettó 250ezerért.
Úgy gondolom, hogy ebből aztán már bőven meg lehet élni.
Tehát az albi sem volt egy hatalmas "érvágás" számomra, de mindent a kedvesemért.
A szülei szerencsére nem zavartak sosem. Egész jól kijöttünk. Persze voltak kezdetben kisebb félreértések/gondok, de normálisan megtudtuk beszélni mindig.
Az esküvőnket mi fizettük 100%-ban, a nászajándékból befolyt összeg 3,5 millió volt. Ebből 1-1 millió a szülők ajándéka, a többit a násznép adta.
Nekem volt/van félretett pénzem.
A kettőt összetéve egy gyönyörű, 2 gyerekhez kellő lakást tudtunk volna venni. Vagy esetleg egy kis hitellel megtoldva vagy 1 évet még spórolva családi házat is megszerezhettünk volna.
Megvolt az esküvő, elmentünk nászútra, majd kiderült, hogy babát várunk. Örömünk hatalmas volt, mindenki várta. Megbeszéltük, hogy szülésig maradunk anyóséknál + 1-2 hónapot még, de utána mindenképp "lépünk"!
Addigra összegyűlt volna így is - úgy is egy családi házra a pénz, de egy lakótelepire már simán megvolt!
A lányunk megszületett, majd teltek a hónapok és a feleségem "megbolondult".
Kijelentette, hogy ő nem akar költözni, mert az csak pénzkidobás lenne. Megkérdezte, hogy miért nem jó nekünk anyóséknál élni, úgy, hogy egy 12 m2-s szobában "kuporodtunk" ketten + a lányunk, stb.
Lényeg, a lényeg, hogy összevesztünk. Nem is kicsit.
Én vettem egy lakást a félretett pénzemből, ami nem egy hatalmas 1+fél szobás. A közös (nászajándékból származós) megmaradt pénzhez én nem nyúltam hozzá mai napig (legtöbb dolgot a lányunknak abból vettük).
Ez volt lassan 8 hónapja. Gyerektartást fizetek természetesen. Az összes ajánlott oltást, amit a feleségem beakar adatni a gyerkőcnek kifizetem. Havonta + 50ezret adok a lányunkra.
Nem volt se bírósági tárgyalás, se semmi. Viszont a napokban bejelentette, hogy ő válni akar, mert ennek íy semmi értelme.
Amikor tudom (heti 4× minimum) látogatom a lányunkat és anyósommal elviszem a játszótérre, stb.
Előre bejelentem egy héttel, hogy elvinném a lányunkat 2-3 napra (tápszeres!) anyukámékhoz vidékre. Eddig ezzel se volt semmi problémája a felségemnek.
Anyósom egyébként nem érti a lányát, de nem tud rá hatni.
Mivel még nem volt válás, se gyermekelhelyezés, így papírok sem születtek semmiről. Én önkéntesen fizetek mindent és teszem a dolgom a jogi szabályok szerint.
Most mégis kicsit megtorpantam, mert a feleségem sehogy se bírom rávenni, hogy normális családi életet éljünk.
Mint írtam, válni akar.
Viszont a gyereket nem engedem.
Van egyáltalán esély arra, hogy hozzám helyezzék el?
Hogyan téríthetném észhez?
Apósommal beszéltem pár hete és ő mondta, hogy már könyörög a lányának, hogy álljon talpra és élje az életét.
Nyilván kidobni nem fogja sosem a házából, se őt, se az unokáját, de az anyósommal együtt már igen csak nyaggatják, hogy "nőjön fel" az élethez.
Mert szerintük ez a baj, hogy még nem nőtt fel. Ami kicsit vicces, mert 29 éves és anya..
A mi szerelmünk nagy volt, elválaszthatatlanok voltunk.. de ez, ami most megy már jó ideje.. kész vicc.
Reggel beszéltünk telefonon. Ő hívott, hogy megköszönje a virágokat. Tegnap volt a szülinapja és küldtem neki. Éreztem a hangján, hogy hiányzom neki, csak szerintem ezt ő maga sem gondolta át rendesen.
Talán meg is bánta már a dolgokat, csak makacs.. nagyon makacs. :(
Egy csomó nőnél erős az a biológia program, hogy első gyerekszülés után nem vágyik férfi közelségére, mert gyermeke körül kezd forogni minden gondolata, bevet mindent annak érdekében is, hogy férjét távol tartsa testileg magától, tipikusan hálószobába telepített csecsemővel.
Mostanra viszont már illet volna észhez térnie.
16: " Megkérdezte, hogy miért nem jó nekünk anyóséknál élni, úgy, hogy egy 12 m2-s szobában "kuporodtunk" ketten + a lányunk, stb."
Azért ez közel sem az egészséges kategória lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!