Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit csinálnátok a volt feleség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csinálnátok a volt feleséggel?

Figyelt kérdés
Páromék évekkel ezelőtt elváltak, páromnál maradt a lánya. A nő évek óta a gyerek tájára se nézett és már gyerektartást se hajlandó fizetni, ráadásul végrehajtókat küldtek páromra, mert kiderült hogy a hitelt se fizette amit még 6 évvel ezelőtt együtt vettek fel. Eddig kijöttünk anyagilag,most viszont minden összejött. Én babát várok arra is kell ugye most plusz pénz, erre jön hogy a volt felesége nem hajlandó gyerektartást fizetni + párom fizetéséből fogják vonni a hitel összegét is amit párom már rég kifizetett a nőnek csak az utólag kiderült, hogy B(a)szta befizetni. És ez sok év után most jött elő, eddig csönd volt az egészről. Szörnyen bosszant, hogy jóformán én fizetem még az esküvőjüket meg a bútoraikat (erre vették fel a hitelt) + a lányát is én ruházom, én etetem mert 1 forintot nem ad a gyerekére. EZ akárhogy is számolom havi minimum 50.ooo amit most így kivesz a zsebünkből azzal, hogy vonják majd párom fizetését + nem fizet semmit. Ha párom beszélni próbál vele annyit mond csak, hogy ő sajnálja, megérti de értsük meg mi is hogy nincs pénze. Dolgozni nem megy el, a nevén nincs semmi és még fél év se telt el hogy feljelentsük amiért nem fizet. Ti mit tennétek? Utálom most párom is a hanyagsága miatt, hogy én szívok a fa(s)zságaik miatt utólag a nő meg csak röhög és semmit nem tudok tenni vele. Ti mit tennétek?
2014. ápr. 3. 11:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
37%
Nem ertem miert nem erdeklodtok a hitel utan ha tudjatok hogy ilyen. Ezert hulyeseg gyermektelen nokent elvalt, gyerekes pasival osszeallni.
2014. ápr. 3. 11:40
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát megint csak azt tudom mondani, hogy évekig nem ellenőrizni a hitel helyzetét, ami a nevemen van marha nagy felelőtlenség. A bíróságon talán ellehet érni, hogy a fennmaradó hitelösszeget elfelezzék kettejük között, akkor legalább nektek csak a felét kell visszafizetni.

Ami a gyerektartást illeti minenképp érdemes feljelentést tenni, hogy legalább papírotok legyen róla. Bár nem értem, hogy a családi pótlékot, hogy kaphatta az exfeleség, ha nem ő neveli a gyereket?

2014. ápr. 3. 11:42
 13/24 A kérdező kommentje:
Elköltözésük után 1 évvel volt a válás, addig a nőnek ment a családi. A nő nevén volt a hitel párom kezes volt. Azt monda az ex, hogy visszafizette a hitelt és utána lett elintézve hogy párom kapja a csp-t. Igen felelőtlenség volt, hogy hitt az exnek és nem nézett utána a dolgoknak ezt aláírom. Ezt mondom, hogy utálom is most ez miatt nagyon, hogy a hanyagsága miatt szívunk de azzal, hogy ezt írjátok meg hogy minek kezdtem olyan férfival akinek már volt felesége még előrébb nem leszek. Egyedülálló férfinak is derülhetnek ki ilyen hülyeségei. A lányát meg imádom és le nem cserélném őket egy egyedülálló férfire se csak most szörnyen bosszant a tehetetlenség.
2014. ápr. 3. 11:49
 14/24 anonim ***** válasza:
51%
azért az nem úgy működik, hogy a volt feleség nem fizeti a hitelt és jön a másik adóshoz a végrehajtó. A másik adós pont ugyanúgy kapta a felszólításokat, akkor kellett volna lépni...
2014. ápr. 3. 11:55
 15/24 anonim ***** válasza:

Mind OK, de azt irod, hogy a no aztmondta a parodnak, hogy kifizette a hitelt. Viszont mint kezest, akkor a parod kapott volna errol ertesites, elszamolast.

Egy valami nem tetszik. Oltoztetes, gyerekneveles nem csak a kislany anyja dolga lenne, hanem a szuleinek, az apa a Te parod.

2014. ápr. 3. 11:56
 16/24 anonim ***** válasza:

14!

Kezes volt. Az pedig csak es kizárólag akkor kap felszólítást, ha az adós nem fizet.

2014. ápr. 3. 11:58
 17/24 A kérdező kommentje:
Párom 100%-ig megad mindent a lányának, de pontosan ahogy írod is ez a szülők dolga lenne, ergo 50%-ban az anyjáé. A gyerektartás összege is nevetséges, mert 3x annyi elmegy a kislányra, de még azt a minimális összeget se fizeti. Értesítést nem kapott, lehet küldték neki a régi címére de a nő nem adott semmi papírt. Minket már csak a végrehajtók találtak meg.
2014. ápr. 3. 12:01
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén? Ilyen körülmények között nem mentem volna hozzá.

Ha te sem mentél, "csak" együtt éltek, akkor sajna nem a "zsebetekből" veszi ki a pénzt, hanem a párod zsebéből, mert nincs közös zsebetek jog szerint.

Amikor belementél ebbe a kapcsolatba, pontosan tudtad, hogy ott egy kislány, akit fel kell nevelni. Mire számítottál? Hogy nullszaldós vagy nyereséges lesz a mérleg, mert az anyja tejelni fog?

Az adósságról: a hitelt nem a volt feleségnek fizetjük, hanem a banknak. Vegyétek úgy, hogy ez a hülyeség ára...

A házasságuk alatt közösen felvett hitel pedig sajna terheli a párodat.

Döntsd el, hogy szereted-e a párod. Ha igen, akkor sajnos vele jár az exfeleség és az adósság is. Ha ezt nem akarod vállalni, akkor kalap, kabát - és oldják meg, ahogy tudják. Bár a saját babád eléggé behatárolja a lehetőségeket.

2014. ápr. 3. 12:09
 19/24 anonim ***** válasza:
13%

Nem értelek. Bosszút akarsz most állni egy nincstelen nőn?

Először is ne idegeskedj mer ártani fog a babának.

Aztán kevés pénzel is lehet boldog egy kapcsolat ha szeretik egymást a felek. Mezítelenül jöttünk a világra mezítelenül is fogunk távozni.

2014. ápr. 3. 12:09
 20/24 anonim ***** válasza:
88%

A kérdező babát vár, és a nyakára ment a végrehajtó, én megértem, hogy kiakadt.

Mi hasonlóképpen jártunk: a párom elment a hugának, meg a lány munkakerülő pasijának a hátam mögött adóstársnak. Semmilyen felszólítást nem kaptunk soha, hogy 1 hónappal tartozik, vagy kettővel, csak többszázezres összegekről a felszóltást, amikor fél éve nem fizette.

Nekünk azt mondták, hogy ha lejár a hitel, pereljük vissza a pénzt a bíróságon. Szerintem ti sem nagyon tehettek mást.

2014. ápr. 3. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!