Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy jó legyen?
13éve vagyok a férjemmel, majdnem 9éve házasok vagyunk, gyerekek is vannak. Mostanában nem kapok tőle elég törődést. Persze megértem én hogy stresszes a meló. De még fiatal vagyok (30), vágyom a gyengédségére. A szex rendben van, de kb ennyi. Sokszor minden ok nélkül durván szól hozzám, és én rajtam vezeti le pl a munkahelye miatti idegességét is. Kértem már tőle számtalanszor, hogy a hangnemén változtasson, kedves legyen hozzám és ne rögtön nekem essen. Megígéri, aztán nem tart semeddig. Ma reggel is tiszta ideg volt, úgy viharzott el, hogy rám se nézett, nem köszönt...
Mit tegyek hogy jó legyen? Egyrészt ott a férjem, aki sík ideg a munka és az anyagi helyzetünk miatt. Másrészt ott vagyok én, aki megértő és segíti őt mindenben, de nekem is vannak igényeim, és nem kérek sokat, csupán több gyengédséget, hogy érezzem mennyire szeret. Nekem is nehéz, a munka meg a pénz nekem is okoz fejfájást, de ennek ellenére én mindig meghallgatom őt, kedves vagyok hozzá, lelket öntök belé és támogatom mindenben, mivelhogy nem ő tehet a bajokról. Ugyanezt várnám vissza tőle, de nem kapom meg. Szerintem nem csal meg, nincs senkije, a 13 év alatt soha nem adott okot mégcsak a kételkedésre sem, most sem veszek észre semmi megcsalásra utaló "nyomot, jelet".
Nekem kellene engedni és igazodni őhozzá, és mondjak le a saját igényeimről? De nem akarok csak egy lábtörlő lenni.
Csakhogy van még egy nagy gond: észrevettem, hogy a férjem gorombasága miatt egy másik férfihoz kezdek közel kerülni lelkileg, mert tőle megkapom a kedvességet és odafigyelést. Nem akarok lefeküdni ezzel a másik férfivel, viszont nagyon jólesik a figyelme, és hogy törődik a lelkemmel. Félek ha ez így marad, több lesz belőle, és az nagyon nem lenne jó.
A megoldás az lenne, ha a férjem kicsit visszavenne. De már jó ideje nem teszi. És azt gondolom nekem is jogosak az igényeim, mivel csak azt várom el, ami eleve a normális lenne. Akkor most mit tegyek? Ha nem érek el a férjemnél változást, de a több törődésről és kedvességről sem tudok (akarok)lemondani? Mi a megoldás?
Köszönöm.
Amikor úgy jön haza, hogy szinte vörösödik az idegességtől hagyom amíg lenyugszik. Nem szólok hozzá (oké, nyilván köszönök :)) csinálom addig amit csinálnék, ha látom, hogy lenyugodott leülünk és megbeszéljük, hogy min húzta fel magát. Ha mégis nekiáll kötekedni, normális hangnemben felhívom rá a figyelmét, hogy látom, hogy rossz napja van, de legyen kedves és ne az én cseszegetésemben élje ki magát, higgadjon le, aztán beszélhetünk.
Ez már szerencsére működik. De az elején nekem is türtőztetnem kellett magam, hogy ne vágjak vissza amikor neki állt piszkálni. Aztán rájöttem, hogy valamelyikünknek mély levegőt kell vennie, mert nem állapot, hogy egymást bosszantsuk, mert valaki elszúrta a napját. Nem azt mondom, hogy hagyd, hogy ok nélkül piszkáljon, csak hagyd figyelmen kívül amíg nem tud normálisan beszélni.
Nálunk legalábbis úgy működik, hogy miután kibeszélte magát jobb kedve lesz, meghallgat engem is és tudunk másra is koncentrálni onnantól, mert nem bosszantja tovább a dolog. Nem tudom, hogy ez mennyire működne nálatok, de megér egy próbát ha már ennyire zavar.
Ne haragudj, de ha KÜLÖN kérni kell hogy normális hangnemben szóljon hozzád, vagy gyengéd legyen, ott már valami nem oké az ő érzéseit illetően... Egy olyan embernek aki szereti a párját ez teljesen alap.
Beszéld meg vele hogy esetleg nem -e változtak meg az érzései irántad.
Mi is megéltünk már komoly és stresszes dolgokat, de sose jutott egyikünknek sem eszébe hogy a másikkal úgy beszéljen mint a ronggyal...bunkók legyünk, vagy ne törődjünk egymással meg ilyenek...
Itt szerintem a férjed érzelmeivel vannak gondok, illetve annak hiányával- irántad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!