Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy jó legyen?
13éve vagyok a férjemmel, majdnem 9éve házasok vagyunk, gyerekek is vannak. Mostanában nem kapok tőle elég törődést. Persze megértem én hogy stresszes a meló. De még fiatal vagyok (30), vágyom a gyengédségére. A szex rendben van, de kb ennyi. Sokszor minden ok nélkül durván szól hozzám, és én rajtam vezeti le pl a munkahelye miatti idegességét is. Kértem már tőle számtalanszor, hogy a hangnemén változtasson, kedves legyen hozzám és ne rögtön nekem essen. Megígéri, aztán nem tart semeddig. Ma reggel is tiszta ideg volt, úgy viharzott el, hogy rám se nézett, nem köszönt...
Mit tegyek hogy jó legyen? Egyrészt ott a férjem, aki sík ideg a munka és az anyagi helyzetünk miatt. Másrészt ott vagyok én, aki megértő és segíti őt mindenben, de nekem is vannak igényeim, és nem kérek sokat, csupán több gyengédséget, hogy érezzem mennyire szeret. Nekem is nehéz, a munka meg a pénz nekem is okoz fejfájást, de ennek ellenére én mindig meghallgatom őt, kedves vagyok hozzá, lelket öntök belé és támogatom mindenben, mivelhogy nem ő tehet a bajokról. Ugyanezt várnám vissza tőle, de nem kapom meg. Szerintem nem csal meg, nincs senkije, a 13 év alatt soha nem adott okot mégcsak a kételkedésre sem, most sem veszek észre semmi megcsalásra utaló "nyomot, jelet".
Nekem kellene engedni és igazodni őhozzá, és mondjak le a saját igényeimről? De nem akarok csak egy lábtörlő lenni.
Csakhogy van még egy nagy gond: észrevettem, hogy a férjem gorombasága miatt egy másik férfihoz kezdek közel kerülni lelkileg, mert tőle megkapom a kedvességet és odafigyelést. Nem akarok lefeküdni ezzel a másik férfivel, viszont nagyon jólesik a figyelme, és hogy törődik a lelkemmel. Félek ha ez így marad, több lesz belőle, és az nagyon nem lenne jó.
A megoldás az lenne, ha a férjem kicsit visszavenne. De már jó ideje nem teszi. És azt gondolom nekem is jogosak az igényeim, mivel csak azt várom el, ami eleve a normális lenne. Akkor most mit tegyek? Ha nem érek el a férjemnél változást, de a több törődésről és kedvességről sem tudok (akarok)lemondani? Mi a megoldás?
Köszönöm.
Elnézést hogy hosszú és kissé zagyva lett, de nem sokat aludtam éjjel, fáradt vagyok testileg és agyilag is.
Én szeretnék megoldást, de úgy érzem jelenleg nincs meg hozzá a partner, aki a férjem kellene hogy legyen.
Beszéltél vele erről?
Am. 17 éves korotok óta együtt, 21 évesen házasság...besokkalt talán, a fiatalsága oda!
Nem fogod tudni megváltoztatni, ő ilyen. Azt mondod, hogy érzed, hogy szeret. Akkor fogadd el, hogy ő ilyen, mindenkinek vannak hibái. A nők úgy általánosságban is sokszor "érzelgősebbek" a férfiaknál. Biztosan szeret, csak nem teljesen úgy mutatja ki, ahogy azt te várnád.
Lehet, hogy már túl sokat is piszkáltad ezzel, lehet, hogy te is már mindig ezen agyalsz.
Nyugodj le és fogadd el, hogy ilyen. Ha érzed, hogy szeret, akkor olyan nagy gond nem lehet.
Lehet, hogy a másik férfi miatt látod őt most ennyire nem kedvesnek, mert már hozzá hasonlítod.
Szóval lehet, hogy nem a férjed viselkedésében van változás, ha nem te változtál meg.
Nemrég hívott, hogy tudja hogy már megint hogyan viselkedett, és ne haragudjak, de hogy ő sík ideg volt, és nem tudott gondolkodni sem. Szánja-bánja, és szeret, változtatni akar azon hogy rajtam csattan mindig az ostor.
Jó, most megbeszéltük. Délután majd ha otthon találkozunk elmondja megint, meg kedves lesz. Oké, én megint megbocsátok, és elfelejtem. De legközelebb meg majd kezdődik előröl ugyanez? ...
Ne így állj hozzá, hanem mutasd ki hogy mennyire örülsz neki, hogy változtatni akar, mennyire jól esik ez neked. Ha pozitív megerősítést kap az erőfeszítéseiért, nem kritikát, akkor van esély rá, hogy hosszútávon javul a helyzet.
A hmm előtti vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!