Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ebből a két keresetből ezt meg lehet oldani?
Párommal ketten nettó 270 ezer Ft-ot keresünk.
Igaz még párom is csak 2 éve dolgozik, én meg nemrég kezdtem el dolgozni. Albérletben lakunk Budapesten,de mellette szeretnénk elkezdeni lakásra is spórolni.
5 éven belül pedig szeretnénk babát is.
Szerintetek ennyi pénzből ezt meg lehet valósítani,hogy albérletet fizetjük,mellette gyűjtünk lakásra és gyereket is vállalunk?
Persze bízom benne, hogy pár év múlva ennél még többet fogunk keresni, mivel addigra már több tapasztalatunk lesz.
Ti ezt hogyan oldottátok meg?
Azért az is jó lenne, ha mindezek mellett azért maradna félretett pénzünk is és néha-néha el tudnánk menni szórakozni valahova (teaház,mozi stb.)
Attól függ, mennyit kell kifizetni az albérletre, rezsire, mennyit költötök még egyébre és mennyit tudtok félre tenni. Ha lesz már baba, akkor biztosan több lesz a kiadásotok és a bevétel is kevesebb lesz, mivel te akkor ugye nem dolgozol.
Gyűjtögessetek és meglátjátok, hogy mennyit sikerül félrerakni.
Szerintem az sem baj, ha albérletbe születik a baba (ha ez egy biztos albérlet, és nem kell állandóan költözködni). Ha mindenkinek a saját lakásba születhetne csak a babája, akkor nem sok gyerek lenne.
Köszönöm a válaszokat.
Félek, ha arra várok, hogy először meglegyen a lakás, akkor meg a gyerek fog túl későn jönni és nem igazán szeretnék 35 évesen először szülni.
A másik az, hogy hitelt meg nem igazán szeretnénk felvenni, mert mi van, ha egyikőnk elveszti az állását és nem tudjuk fizetni majd.
Esélytelen hogy kb 5 év alatt összegyűjtessz egy lakás árát.
Hasonlóak a terveink,csak nettó kb 600 a bevétel+cafeteria. Albérlettel együtt 250-ből jövünk ki (pest mellett).Többit félretesszük.
Így kell kb 5 év,hogy tudjunk házat venni kp-ra. (úgy,hogy mi többet teszünk félre,mint amit ti kerestek)
Nem elszomoritani akarlak,ez csupán a tények.
270-ből mennyit tudsz félretenni? 50-et? az 5 év alatt csak 3 millió. 3 millióból max Borsodban kapsz valamit,nem Pesten.
Köszi 6-os, nem írtam, hogy 5 év múlva fogunk lakást venni.:) Persze jó lenne, de nem tehetjük meg sajnos, nem keresünk annyit.
Kb. úgy számoltam, hogy 10 év múlva lesz lakásunk, de akkor én 35 leszek és akkorra meg későnek érzem, hogy szüljek, szóval mindenképpen előtte szülnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!