Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyakönyvvezetöhez meg lehet-e oldani a bejelentkezest hazassagkötes celjabol valahogy külföldröl?
A 30 nap az 30 nap. Kevesebb várakozási idő kizárólag indokolt esetben adható (halálos betegség pl.). A külföldi állampolgárság (ha nem kettős legalább az egyik felnel akkor nem tudom milyen huzavonával jár.
De szerintem ha engedélyezett is a 30 nap alól biztos nem ad felmentést .
Nem, személyesen kell ott lenni.
Azt, hogy hamarabb akarjátok lehet kérni, de személyesen, annak van átfutási ideje is, az azért nem pár nap..hanem minimum 1-2 hét.
Viszont, a kért időpontot hogy garantáljatok,hogy szabad legyen?
1 év alatt nem jöttök haza egyszer sem? (1 évvel lehet a házasságkötési szándékot bejelenteni 2013 március őta)
Vagy most találtátok ki, és addig nem jönnetek haza?
Házasodjatok az adott országban, honosításra adjátok be itthon, a szertarást ugye meg lehet tartani itthon, csak akkor nem írtok igazi papirokat alá.../ kitelepült szertartáson amúgy is gyakori/
Magyarok a papirjaink, otthon van az allando lakcimunk is, csak munkavallalas celjabol dolgozunk kint EU-tagallamban (nem tudom, ez szamit-e egyaltalan barmit is) ideiglenes kinttartozkodassal.
A polgari esküvöt gyorsan szeretnenk adminisztracios dolgok miatt, lesz majd rendes teplomi esküvö is meg iden, igy viszont az idöpont es a hely szamunkra nem lenyeg, csak annyi, hogy Magyarorszagon legyen, tehat elmegyünk oda orszagon belül mar, ahol van szabad idöpont.
Nem, de magyarként tudsz kinn házasodni...
Itthon a honosítás sem annyira bonyolult...bár lenyegesen egyszerűbb házasodni, mint honosítani...:)
Másképpen nem lehet, de egy adott önkormányzatnál levelezd le, segítenek...lehet jő fejek, és e tudjátok intézni a papírmunkát ...aztán amikor hazajöttök akkor pár nap alatt is elintézitek a hivatalos formát.
Ehhez nagyfokú rugalmasság kell részükről, amirő a magyar hivatalok nem híresek, de kis faluban megoldható....TALÁN
Na én tudok segíteni, mert mi is ebben voltunk benne. (mi is külföldön élünk, de otthon házasodtunk)
Személyesen kell időpontot kérni, ez tény. Vagyis mindketten bementek az ügyintézőhöz, viszitek a megfelelő iratokat,(az én esetemben kellett vinni a válóperi határozatot is, mert egyszer már voltam férjnél, és igazolnom kellett, hogy rég elváltam már) majd írni kellett egy kérvényt, hogy a külföldi élet miatt tekintsenek el a 30 napos türelmi időtől. A kérvényed a közjegyzőhöz kerül aki mindig elfogadja, és pár nappal később már kaptok is napot. Nekünk 4 napot kellett várni. Viszont nem ért tudni, hogy kell valami amivel igazoljátok, hogy tényleg külföldön dolgoztok. Mi a munkahelyünkön kértünk egy munkahelyi szerződést.
Vannak helyzetek amikor kérvénnyel eltekintenek a 30 naptól. Mi idén házasodtunk össze Budapesten.
Egyébként a törvényben is benne van, hogy a jegyzőnek bármikor joga van a 30 napot eltörölni
"2) A házasságkötést az anyakönyvvezető csak a házasságkötési szándék bejelentését követő harminc nap utáni időpontra tűzheti ki. A jegyző e határidő alól felmentést adhat."
Nagyon köszönöm a valaszokat! A kervenyt ott helyben irtatok meg, vagy mar elötte le kellett adni? Illetve az idöpontot ott valasztottatok ki?
Illetve az esküvöt is a XX. kerületben kellett tartani az ottani hazassagkötöben? Milyen volt maga a hely es az anyakönyvvezetö?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!