Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám "leszoktatni" erről?
Abszolút jó szándék és empátia vezérli, de egyúttal zavaró is: olyan a személyiségem, hogy ha komolyabb stressz ér, akkor kb egy napig befordulok, néhány órát magamban vagyok, nem szólok senkihez. Utána kibeszélem magamból, dühöngök, puffogok - ezzel vezetem el a stresszt.
Ennyi idő alatt a megoldás is kikristályosodik, másnapra általában lenyugszom és lefoglal az, hogy rendezzem a helyzetet.
Most terhes vagyok, harmadik trimeszter, tehát ez még jobban előcsalogatja az empatikus énjét.
A konkrét helyzet: amikor felhúzom magam egy konfliktushelyzeten, ő mintegy érzelmileg velem sodródik és erőlteti, hogy beszéljünk a témáról, gyakorlatilag tovább hergel ezzel.
Legutóbb is kaptam egy nagyon igazságtalan lecseszést a főnökömtől, hirtelen megoldást se láttam a helyzetre, tehetetlennek éreztem magam. Nagyon feldúltan jöttem haza, iszoyúan bántott a helyzet.
Néhány óra magamban levés után elmeséltem, hogy mi történt, kipanaszkodtam magam - és kezdtem megnyugodni, néhány megoldási lehetőség is eszembe jutott.
Ő ekkor ért el ahhoz a ponthoz, hogy felhúzta magát és elkezdte szidni a főnökömet, tovább hergelve engem is. Majd még másnap reggel is nagyon feszülten viselkedett (pl állat módjára vezetett az idegessége miatt - aminek főleg terhesen mellette ülve nagyon nem örültem).
Kértem, hogy kicsit jegeljük a témát, szeretnék a megoldásra hangolódni, ha már a vörös köd leszállt az agyamról, illetve kicsit megnyugodni, nem foglalkozni vele. Legfőképp nem szerettem volna feldúltan bemenni a munkahelyemre (ezzel további támadási felületet nyújtva).
Ő sak mondta, mondta, mondta.
Értem, hogy nem rossz szándékból teszi, de jószándékkal rossz eszközt használ. Volt valaki ilyen helyzetben? Semmiképp nem szeretném letromfolni, de szeretném, ha nyugodtabb lenne a légkör és legalább hétvégén ne kelljen a munkahelyi szituáción kattognom.
Nem igazán értem, hogy ha te a saját magadba forduló, majd kifejezetten agresszív, indulatos viselkedésedet elfogadhatónak, hétköznapinak, normálisnak tartod, "csakmert" ilyen a személyiséged és kész, akkor a férjednek miért kellene változtatnia a viselkedésén, ami nyilván "olyan amilyen", mert ő meg ilyen személyiség.
Magyarázd már el ezt a logikát nekem légyszi.
Azért, mert neked így ideálisabb lenne? És te mit teszel, hogy a stresszkezelésed a partnered számára elfogadhatóbb legyen? Semmit? Csak ő változtasson? Gondolkodj el ezen egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!