Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem nagyon haragszik,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem nagyon haragszik, amiért az exem ideiglenesen nem tud gyt-t fizetni. Igaza van? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az exem mindig rendesen fizetett, sőt többet is, mint a hivatalos gyt, a gyerekekkel foglalkozik rendesen, normális a viszonyunk.

Az anyukája rákos, mindenféle kezelést kipróbáltak de nem használt, így most úgy döntött hogy abbahagyja a kezeléseket. Az orvosok szerint úgy 4 hónapja lehet hátra. Az exem fizetés nélküli szabadságot vett ki, hogy vele lehessen. Így 4-6 hónapig nem fog tudni fizetni gyt-t. Ezt én elfogadtam.

A férjem viszont teljesen fel van háborodva, szerinte ha az exem hónapokig akar pihengetni az az ő dolga, de akkor oldja meg közben a gyt-t is.

Mi a véleményetek?

2014. márc. 10. 15:32
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
98%

A jogi oldalát már leírták.

A másik oldala...

A férjedben azért lehetne annyi empátia, hogy megértse, nyilván nem lábat lógat otthon hónapokon keresztül, hanem a haldokló anyját ápolja. Dolgozni még lesz ideje, de az anyjával már csak 4 hónapja van. Aki tulajdonképpen a gyerek nagyanyja.

Mellesleg a gyerektartás a gyereké, ahhoz a mostani férjednek semmi köze sincsen. Ő nem indíthat pert... semmit, mert a te ex párod/férjed átmenetileg nem tud fizetni... egyébként is eddig többet is fizetett a kelleténél.. tehát nem értem mi a problémája. Gondolom akkor nem hisztizett mikor az exed többet fizetett... akkor most miért is tenné?

Kérdezd meg tőle hogy az exed helyében ő mit tenne? Ha már csak 4 hónapja van hátra az anyjának...

2014. márc. 10. 16:18
 12/46 anonim ***** válasza:
96%

Jogilag nem, érzelmi szempontból és az eddigi odafigyelését, törődését, magasabb összegű tartásdíj fizetését figyelembe véve pár hónap nem fizetés belefér.

Ez a te szempontodból van így, mert az exed a gyermeked apja, van közös múltatok, és a gyerek által valahol közös jelenetek.

A férjed szempontjából így néz ki. /csak sejtem, mert az én fiaimat is új "apuka" neveli./

Van egy számára szeretett, de idegen gyerek, van egy ex férj akit ha tehetné pokolra kívánna. Ha olyan mint a tiéd akkor azért mert normális, és esetleg féltékeny, ha olyan mint az enyém akkor meg azért mert nem normális.

Szóval a férjed számára a gyerekről hiába vagytok együtt, az exednek kell anyagilag gondoskodnia.

Azokat az érzelmeket, amiket te érzel volt anyósod iránt, azt a sajnálatot amit a helyzet miatt érzed, ő nem érzi.

Abszolút vadidegenek számára ezek az emberek, így empátiát se igen várhatsz.

Szóval téged is értelek, meg a férjedet is értem. Meg kell beszélnetek ezt.

2014. márc. 10. 16:19
 13/46 anonim ***** válasza:
36%

"Mellesleg a gyerektartás a gyereké, ahhoz a mostani férjednek semmi köze sincsen."

Ez nem igaz, hiszen a kieső összeget valahonnan pótolni kell - es az anyagi háttérről eddig szó sem esett. Nem tudjuk hogy mennyi a tartasdij, mennyi volt a plusz, amit az apuka fizetett es nem tudjuk a kerdezo es a férje jövedelmet sem.

2014. márc. 10. 16:20
 14/46 anonim ***** válasza:
49%
Kérdés, hogy a tartásdíjról való lemondás mennyire jelentős tétel a családi költségvetésben. Ha mondjuk emiatt már nem jut pénz tervezett nyaralásra, akkor már simán megértem, hogy férjed úgy érzi hogy túl nagy áldozat vállalására kér Titeket az exed.
2014. márc. 10. 16:23
 15/46 A kérdező kommentje:

Ki tudjuk gazdálkodni a kiesést, kicsit spórolni kell és kevesebbet tudunk félretenni.

A gyerekekkel is beszéltünk erről (12 és 14 évesek), megértik hogy egy kicsit vissza kell venni, nem telik "luxusra".

2014. márc. 10. 16:27
 16/46 A kérdező kommentje:

Nyaralni szép-kártyával megyünk, azt nem érinti.

Nem is gyűjtünk most nagyobb dologra, csak vésztartaléknak teszünk félre mert tavaly teljesen lenulláztuk magunkat (visszafizettük a hitelt és vettünk egy új autót).

2014. márc. 10. 16:29
 17/46 anonim ***** válasza:
18%
Tehat vissza kellene venni a tartasdij kiesése miatt. Ket gyerekre gondolom ötven körül van - az azert nagyon nem mindegy. Meg lehet- érteni a férjedet is.
2014. márc. 10. 16:32
 18/46 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom él-e az anyja, de kérdezz vissza, hogy Ő mi a jó fenét csinálna, ha Ő kidőlne és ápolnia kellene a munka és a pénz rovására? Ha ennyire smucig akkor adjon tanácsot, mondja meg mit KELL ilyen helyzetben csinálni!
2014. márc. 10. 16:37
 19/46 anonim ***** válasza:
32%

Utolsó!

Szerintem jo par ember van ma a világon, azon belül Magyarorszagon, akinek haldokló rokona van es mégsem teheti meg, hogy ne dolgozzon mellette. A torvény is a férj mellett áll, a gyerek az elso, a tobbi utan jon. En esélyesnek látok egy hatalmas balhét, ami akar válással is vegzodhet

2014. márc. 10. 16:40
 20/46 A kérdező kommentje:
Igen, nyilván vissza kell venni. De nem arról van szó, hogy most 4 hónapig száraz kenyéren meg vízen kell élnünk.
2014. márc. 10. 16:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!