Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sógornőm miatt haragszik rám...

Sógornőm miatt haragszik rám mindenki? .

Figyelt kérdés

Kedves sógorom és a felesége, kemény 3 hónapja próbálkoznak a babával, de egyenlőre nem jön Nekik, viszont sógornőm már teljesen kétségbe van esve, amit meg is értek! Viszont, megpróbálja a mi gyerekeinken kiélni magát, ami finoman szólva is az agyamra megy,amúgy sem egyszerű Velük, mert az apjukat csak minden második hónapban látják (viszont akkor 4 hetet itthon van velünk!), plusz a kislányunk épp dackorszaka kellős közepén vagyunk, a fiaink pedig épp most kezdtek el verekedni...

Megígértem mára a kicsiknek, hogy ma ovi után festünk itthon, erre megjelent az oviban sógornő, hogy ő elviszi játszóra a fiúkat, ami nem is lenne gond, legalább lenne egy kis időm magamra. De a fiúk nem is akartak menni, egyrészt az itthonra beígért festés miatt, másrészt napok óta lappang bennük a betegség, így nyűgösek is picit. Erre még az oviban sógornőm ordított velem hogy én soha nem engedem el vele a gyerekeket, meg ellene nevelem őket. Jó, lenyeltem, mások előtt nem balhézok, megkértem hogy Jöjjön haza velünk és amíg a kicsik festenek beszéljünk meg mindent egy tea mellett. De ezt már nem akarta, inkább hazaviharzott és isten tudja hogy adta elő a történetet anyóséknak és sógornak. Lényeg hogy anyós felhívott hogy most azonnal jön hozzánk mert muszáj beszéljünk, mkor ideért láttam rajta hogy ideges nagyon, be se jött csak a kapuban ordított velem, hogy igen is el kell fogadnom hogy sógoroméknak is gyereke lesz és szegény kislány csak gyakorolni szeretne és igenis kötelességem elengedni vele a kicsiket, amikor csak ő akarja! És el is viharzott... Hívtam rögtön a férjemet, úgy vette fel hogy tudja hogy miért hívom, ne is vegyem fel, mindig is az öccse volt a kiskedvenc, mi pedig kiestünk a kosárból amikor nem akartunk odaköltözni hozzájuk, bírjam ki, jövő hét végére itthon lesz, addig pedig hagyjam őket.

Tudni kell hogy attól hogy a Férjem nincs itthon velünk minden héten viszem a kicsiket anyósékhoz, legalább egyszer hétközben és egy teljes hétvégi napra.

Sajnos nem ez volt az első húzása sógornőmnek, a legutóbbi alkalommal szöges hús pogácsát akart adni a kutyáinknak, mert szerinte gyerek közelébe nem való állat. A fiaink születésnapjára pluszba haza jött az apjuk, erre ő pont aznap akarta őket elvinni vidámparkba, akkor is megsértődött mert a kicsik sírtak hogy apa nélkül nem mennek sehova.

Szerintetek tényleg én nevelném ellene a gyerekeket vagy ő lenne túl ragaszkodó???

2014. jan. 31. 19:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%

A pogácsás résztől fogva én nem engedném a gyerekek közelébe, mivel ki tudja velük mit tenne!!!

Mi az, hogy gyakorolnia kell? majd megoldja. most mindenki kérje kölcsön a szomszéd gyerekét?

szépen el lenne tiltva, amíg észbekap! ja és persze anyós is ki lenne osztva!

2014. jan. 31. 20:03
 2/16 anonim ***** válasza:
10%
Igen.
2014. jan. 31. 20:05
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
Ne hagyd, hogy irányitsanak és kihasználják azt,hogy a férjed nincs otthon. Nincs köze a sógornõdnek a gyerekeidhez, csak akkor, ha te is benne vagy.
2014. jan. 31. 20:12
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
A szöges eset után én a gyerekeim közelébe se engedném ezt az elmebeteget.
2014. jan. 31. 20:23
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

A sógornődnek agyilag biztos van valami betegsége, de hogy őszinte legyek, te is megérdemled, hogy a család ennyire rád szállt. Tudod már az első nap amikor belekerültél a családban, és születtek a gyerekek tisztáznod kellett volna, hogy nektek saját életetek van, és nem lehet ugráltatni titeket. De hagytad, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

Én alap járatban egy csendes, nyugodt, alkalmazkodó ember vagyok, de ha velem így ordított volna az oviban a sógornőm, vagy a házam előtt az anyósom kioktat, hogy nekem mi a kötelességem, azt hiszem ezt nem tettem volna zsebre. Nem jópofiztam volna, sőt helyből leordítottam volna mindkettőt, hogy innentől kezdve mindenkinek kívül tágasabb, és nem kívánatos vendégek..

Nem is vinném a gyerekeket hozzá.. Minek? Kötelességből??

Mivel te hagytad, hogy így irányítsanak, így nincs is miért panaszkodnod. Akkor sem lesz okod panaszkodni, ha majd megszületik a sógornő gyereke, és a te gyerekeid magasról le lesznek sz***va....(elnézést a kifejezésért)

2014. jan. 31. 20:23
 6/16 A kérdező kommentje:

Anyósommal mindig is nagyon jó volt a kapcsolatom, ez azóta változott meg mióta sógornőm Velük él. Eddig soha nem volt még csak vita se volt köztünk.

Ez a gyerekes mizéria pedig csak 3 hónapja indult, ezelőtt ha levittem a kicsiket sógornőm max köszönni jött le vagy beszólni, hogy megint lepasszolom-e a gyerekeket. Gondolom emiatt sem szeretnek vele lenni a gyerekek...

2014. jan. 31. 20:32
 7/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem vagyok egy rosszindulatú ember, de nem az ilyen embereknek, mint sógornőd, ne nagyon legyen gyerekük... még kutyájuk se...
2014. jan. 31. 20:49
 8/16 anonim ***** válasza:
-nem.
2014. jan. 31. 20:49
 9/16 anonim ***** válasza:
88%

Soha az életben nem bíznám rá egy gyilkosra. Aztán ha szerinte a te gyerekeid veszélyeztetik az övét akkor mérget ad vagy mi? Megmondanám kerek-perec hogy nem próbababák a gyerekeim, és ha eddig nem érdekelték őt, akkor ezután se érdekelje.

Anyósnak meg megmondanám, hogy gondoljon bele mióta vagytok rosszban, és ha legközelebb ordítozik kulturált beszélgetés helyett, rávágom szó nélkül az ajtót.

Komolyan mondom irigylem az ilyen embereket, akiknek ennyi szabad idejük van,h problémákat kreáljanak majd ezen hisztizzenek utána. Sajnállak kedves kérdező, hogy ilyen emberek vesznek körül.

Sógornővel ezentúl csak köszönnék,ha véletlenül összefutunk családi bulin, ha esetleg kérdez igen-el vagy nem-el válaszolnék maximum.

2014. jan. 31. 21:32
 10/16 Passiflora ***** válasza:
85%

Ha valaki szöges húspogácsát akarna adni egy állatnak, akkor vagy azt gondolnám, hogy az elméje nem ép, vagy a lelke.

Ha valóban szeretné a gyerekeiteket, akkor szerintem megértené, ha éppen - akár mert nyűgösek, akár mert máshoz van kedvük - nincs kedvük vele elmenni valahova.

Abból ítélve, amit leírtál (ha nincs esetleg valami pszichés betegsége) szerintem valószínűleg egy önző, hisztis nő, akit sikerült úgy felnevelni, és akinek sikerült úgy szocializálódnia, hogy azt gondolja, hogy mindig, minden helyzetben másoknak kell alkalmazkodnia hozzá, sosem fordítva.

Szerintem egyébként hoz majd neki még az élet olyan helyzeteket, ahol kénytelen lesz némi (jó értelemben vett) alázatot és jobb modort tanulni.

Hasonló helyzetben az oviban - ha nem is az ő stílusában, de őszintén - megmondtam volna, hogy én mit gondolok a helyzetről. Te rendkívül szelíd és béketűrő lehetsz, ha a történtek után még meghívtad magatokhoz teázni és beszélgeti. Megértem, hogy ha nem szeretnél vele nyíltan konfrontálódni, de ha nem akarsz minden ilyen "békát lenyelni", akkor előbb-utóbb nem tudod majd elkerülni.

A kérdés csak az, hogy hol húzod meg a határt.

2014. febr. 1. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!