Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mivel lehet egy családapát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mivel lehet egy családapát arra ösztönözni, hogy ne igyon?

Figyelt kérdés
2014. márc. 4. 11:16
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
51%
Mi vezetett idáig számára?
2014. márc. 4. 11:17
 2/28 A kérdező kommentje:
Azt nem lehet tudni.
2014. márc. 4. 11:22
 3/28 anonim ***** válasza:
91%
Nem támogatni ebben - vagy abbahagyja (kezelteti magát), vagy nincs többé családja.
2014. márc. 4. 11:25
 4/28 anonim ***** válasza:
91%

Semmivel..saját magának kell ráébdnie..minnél inkább te akarod ráébreszteni, annnál inkább elzárkózik a változástól..

Sajnos tapasztalat

2014. márc. 4. 11:25
 5/28 anonim ***** válasza:
92%
Amíg ő nem látja be, hogy az ivás probléma, addig szerintem sehogy. Amíg az én férjem is úgy látta, hogy nem gond az a (jó)pár üveg sör és (szerinte) 1-2 feles, addig hiába ösztönöztem bármivel (veszekedtem, beszélgettem, érveltem azzal, hog nézze a gyönyörű gyerekeit és emlékezzen arra, hogy neki milyen "csodás" volt a gyerekkora egy alkoholista apa mellett), nem tudott változtatni, max 2-3 hétre. Aztán végülis belátta, hogy gond van, (lehet erre az is rásegített, hogy bementem a bíróságra megkérdezni,hogy mi a válóper beadásának útja módja és komolyan is gondoltam, hogy beadom, ha nem változtat) így kértünk orvosi segítséget és azóta (7 hónapja) nem iszik, remélem, soha többé. De sajnos nagyon sok családapát látok, akik (szerintem) sokat isznak, és úgy látják, hogy ez így jó és természetes, nekik jár ez a kis kikapcsolódás és nem is akarnak változtatni.
2014. márc. 4. 11:32
 6/28 anonim ***** válasza:
82%
2 mindenki tudja, csak úgy tesz mint ha nem tudná, mert azt hiszi, hogy kevesebb felelőssége lesz igy a másik emberrel szemben. Nem jó módszer. Igenis ilyen embernél hibás a családja is.Többek között azért is, hogy most ilyen helyzetben kapálódzik, és nem a kezdetekben.
2014. márc. 4. 11:33
 7/28 anonim ***** válasza:
44%

Iszákos emberrel nem kell családot alapítani, mert nem valószínű, hogy a te két szép szemedért vagy a gyerekei érdekében felhagy az ivással... Kár ilyen "majd én megváltoztatom" álmokban ringatnia magát bárkinek is, nem túl esélyes a siker!

Ha meg már később kezdett inni, annak általában olyan oka van, amelyben a családanya is nagy szerepet játszott. Pl:

-a nő nem szerette a férjét, nem foglalkozott vele eleget, és a pasi az ivásba menekült.

-a nő egyenesen egy házisárkány, még inkább menekült az ivásba.

-a férj elveszítette a munkahelyét, és a felesége ezért szidta, nem állt mellette, nem erősítette, csak hibáztatta, azért is ha később nem talált másikat, és az ivásba menekült.

-de számos tényező is közrejátszhat, pl anya, anyós, anyagiak... azonban ha a feleség nem áll mellette és nem szereti, akkor simán jön az alkohol és a két ember között meg a szakadék.

Ezek után már csak nagyon okosan lehet ösztönözni, ekkor már elég késő....

2014. márc. 4. 11:41
 8/28 anonim ***** válasza:
60%
Én közölném vele, hogy kap egy hónapot, hogy leszokjon. Ha nem, akkor elhagynám a gyerekeket meg vinném magammal természetesen. Kérhet segítséget, ha egyedül nem megy. De ha a próbálkozás apró szikráját se látnám rajta, akkor gondolkozás nélkül elhagynám.
2014. márc. 4. 11:43
 9/28 anonim ***** válasza:
90%

"Igenis ilyen embernél hibás a családja is."

Persze!!!

Akinek nincs akaratereje, és megfelelési kényszere van, az nem MER nemet mondani, ha a haverok hivják kocsmázni, ahonnan részegen jpn haza.

EKKOR jÖn a család/feleség hibája, ami két fajta lehet:

1. Szól neki, hogy "Józsi, ne menj minden nap a haverokkal kocsmába és ne idd le magad - EBBEN az esetben azért fog inni, mert az asszony házisárkány és különben is neki egy NÖ ne parancsolgassaon

2. Az asszony nem szól, mert nem akar házisárkány lenni - EBBEN az esetben azért fog inni, mert az asszony nem törödik vele, és valahogy kárpótólnia kell magát.

Alkoholista SOSEM lesz valaki MÁS miatt, hanem kizárólag azért, mert nincs meg a szükséges belsö tartása és képtelen nemet mondani.

Amikor MÁR alkoholista, akkor természetesen nem egyszerü kigyógyúlni belöle, de ehhez is belsö elhatározás kell, nem MÁSOKTÓL várni a megoldást.

2014. márc. 4. 11:50
 10/28 anonim ***** válasza:
82%
az én tapasztalatm az,hogy sajnos semmivel nem tudsz rá hatni,ösztönözni..nekem apám iszik,anyukám hálistenek elhagyta..23évvel ezelőtt..és mai napig vedel..nem érdekelte,hogy a családját elveszítette,mondjuk mai napig se érdekli :D..igazság szerint be se vallaná hogy iszik mert szerinte normális,és tudja kontrolárni..pedig durván nyomja..és kiemelném,hoggy büszke vagyok anyukámra hogy annak idején 24évesen ürres zsebbel úgy döntött,hogy egyedül fog felnevelni..jobb életem lett apám nélkül ;) :) ő nem vitte semmire se
2014. márc. 4. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!