Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babám még mindig...

10 hónapos babám még mindig nem mászik csak kúszik, tudom, hogy már rég másznia kellene. Mivel/hogyan lehetne ösztönözni? Négykézláb áll már és mozgatja magát előre-hátra de nem indul el.

Figyelt kérdés
Mi van ha nem is fog mászni, mert kúszva is eljut oda ahova akar?
2013. dec. 14. 12:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%

A fiam pontosan 10 hónapos volt, mikor megtanult mászni. Addig kúszott.

És hozzáteszem, hogy 11 hónaposan már önállóan járt!:)

Majd ha rájön a technikájára, akkor majd mászik. Bár ismerek olyan kisgyereket, aki nem is mászott, hanem előbb tanult meg járni és aztán mászni.

2013. dec. 14. 12:50
 2/17 anonim ***** válasza:

A lényeg az hogy szabályosan kússzon vagy másszon és jó sokáig, hogy erősödjön a gerince. Dévény módszer szerint 10 hónapos korban másznia kellene, ahhoz, hogy később ne maradjon le a mozgásfejlődésben.

Úgy tudod segíteni, ha a mászás sorrendje (láb-kéz) benne van a gyerkőcben, hogy kendőt húzol át a pocakja alatt és megtartod mászó pozícióban, néhány nap gyakorlás játékkal (oda mászatod) vagy apához mászatod, egyre lazítasz a tartáson. Ha nincs benne a mászás kéz-lábsorrrendje (össze-vissza kalimpál, orra bukik) akkor szakember tud mutatni fejlesztő gyakorlatokat (Dévényes). A fiam 7,5 hónaposan kezdett kúszni, de nem szabályosan, tanítottuk mászni, 10 hónaposan mászott, 16 hónaposan indult el egyedül. Egy kis segítség:

[link]

2013. dec. 14. 13:38
 3/17 anonim ***** válasza:
79%

Ki mondta, hogy rég másznia kéne???

Ez nem lóverseny...Miért nem fejlődhet a saját ütemében?(természetesen az más, hogyha alapból van valami probléma-koraszülöttség, oxigénhiánnyal született, hipoton izomzat...)

Kisfiam kereken 11 hónapos volt, amikor egyik napról a másikra elkezdett tökéletes technikával mászni(mintha mindig is így közlekedett volna) 15 hónapos volt, mikor elindult. Gyakorlatilag átsétált a szobán. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor esett el bizonytalanság miatt...Egy percig nem aggódtam, hogy 12 hónaposan még nem jár.

ritka az a baba, aki a tankönyvben előírt időben csinál mindent.

Sokan ebből presztizs kérdést csinálnak, hogy "bibi, az én gyerekem x hónaposan már mászott, felállt..." Pedig az, hogy később milyen ember lesz belőle,vagy felveszik e az egyetemre, nem ettől függ...

2013. dec. 14. 13:47
 4/17 anonim ***** válasza:
11 hónapos korig kell mászni. A mi lányunk is elmúlt 10 hónapos, amikor elkezdett mászni és semmi baja, azóta már jár. Én semmivel nem ösztönöztem.
2013. dec. 14. 14:09
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem kell 10 hónaposan másznia. a lányom 11 hós koráig kúszott, 14 hósan indult el önállóan.

És még akkor is mindenki azt mondta, hogy ráér.

2013. dec. 14. 14:23
 6/17 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, igen, 10-11 hónapos korban kellene másznia, bocs.
2013. dec. 14. 14:24
 7/17 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem kérdezd meg a gyerekdokit,szerintem igenis baj,hogy egy 10 hónapos nem mászik.Függetlenül attól,hogy nem lóverseny más gyerek már jár ilyenkor,vagy mászik és feláll,dehogy még mindig ott tart mint egy 4-5 hónapos szerintem igenis gond lehet.
2013. dec. 14. 14:46
 8/17 anonim ***** válasza:
A lányom is majdnem 11 hónapos volt, mikor ténylegesen elkezdett mászni, addig kúszott, és még csak azt sem szabályosan. 10. hónap végén láttam nála, hogy pár mászó mozdulatot tesz, de a kúszással köszönte szépen villám gyorsan közlekedett. Aztán 10. hó végén felállt és elkezdett egyből lépegetni a bútorok mellett, én is aggódtam, hogy kimarad a mászás, mert ekkor már szinte csak állni és lépgetni és ülni volt hajlandó, annyira örült az új dolgoknak. De pár nap múlva elkezdett mászni, és onnantól abban is megállíthatatlan volt. 12 hónap végén már járt! Szóval még azt sem jelenti, hogy későn fog elkezdeni járni! Úgyhogy nyugi! Egyébként nekem a védőnőm azt mondta, amikor panaszkodtam, hogy látja rajta, hogy mozgékony, érdeklődő, minden rendben van nála, ne aggódjak, minden megy majd a maga idejében!
2013. dec. 14. 15:03
 9/17 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem nem túl szerencsés ha mászás után 1-2 hónapra már csak jár,ezért érdemes megkérdezni a dokit jobba ha azért mászik 4-6 hónapot,sokkal ügyesebb és kifinomultabba lesz a mozgása,és az egyensúlyérzéke.
2013. dec. 14. 15:07
 10/17 anonim ***** válasza:
68%
Miért mászna csak 1-2 hónapot, ha 10-11 hónaposan kezdi? A lányunk 10 hónapos elmúlt, amikor mászni kezdett, 15 hónaposan kezdett járni, ami teljesen normális és még utána is mászott a járás mellett egy ideig. Ez így több, mint 6 hónap mászás. Pont azok másznak keveset, akik hamar csinálnak mindent, de ezt teljesen felesleges egy olyannak magyaráznom, aki szerint egy 4 hónapos kúszik.
2013. dec. 14. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!