10 hónapos babám még mindig nem mászik csak kúszik, tudom, hogy már rég másznia kellene. Mivel/hogyan lehetne ösztönözni? Négykézláb áll már és mozgatja magát előre-hátra de nem indul el.
A fiam pontosan 10 hónapos volt, mikor megtanult mászni. Addig kúszott.
És hozzáteszem, hogy 11 hónaposan már önállóan járt!:)
Majd ha rájön a technikájára, akkor majd mászik. Bár ismerek olyan kisgyereket, aki nem is mászott, hanem előbb tanult meg járni és aztán mászni.
A lényeg az hogy szabályosan kússzon vagy másszon és jó sokáig, hogy erősödjön a gerince. Dévény módszer szerint 10 hónapos korban másznia kellene, ahhoz, hogy később ne maradjon le a mozgásfejlődésben.
Úgy tudod segíteni, ha a mászás sorrendje (láb-kéz) benne van a gyerkőcben, hogy kendőt húzol át a pocakja alatt és megtartod mászó pozícióban, néhány nap gyakorlás játékkal (oda mászatod) vagy apához mászatod, egyre lazítasz a tartáson. Ha nincs benne a mászás kéz-lábsorrrendje (össze-vissza kalimpál, orra bukik) akkor szakember tud mutatni fejlesztő gyakorlatokat (Dévényes). A fiam 7,5 hónaposan kezdett kúszni, de nem szabályosan, tanítottuk mászni, 10 hónaposan mászott, 16 hónaposan indult el egyedül. Egy kis segítség:
Ki mondta, hogy rég másznia kéne???
Ez nem lóverseny...Miért nem fejlődhet a saját ütemében?(természetesen az más, hogyha alapból van valami probléma-koraszülöttség, oxigénhiánnyal született, hipoton izomzat...)
Kisfiam kereken 11 hónapos volt, amikor egyik napról a másikra elkezdett tökéletes technikával mászni(mintha mindig is így közlekedett volna) 15 hónapos volt, mikor elindult. Gyakorlatilag átsétált a szobán. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor esett el bizonytalanság miatt...Egy percig nem aggódtam, hogy 12 hónaposan még nem jár.
ritka az a baba, aki a tankönyvben előírt időben csinál mindent.
Sokan ebből presztizs kérdést csinálnak, hogy "bibi, az én gyerekem x hónaposan már mászott, felállt..." Pedig az, hogy később milyen ember lesz belőle,vagy felveszik e az egyetemre, nem ettől függ...
Nem kell 10 hónaposan másznia. a lányom 11 hós koráig kúszott, 14 hósan indult el önállóan.
És még akkor is mindenki azt mondta, hogy ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!