Négykézláb előre-hátra rugózásból/hintázásból mikor várható mászás, illetve elképzelhető olyan is, hogy abszolút nem alakul át mászássá?
Azért kérdem, mert kislányom a nyaki-válli részen valamint a lábainál hipotón (laza izomzatú), emiatt gyógytornára is járunk. Ma lett 7 hós, napra pontosan 6 hós volt amikor kúszni kezdett és egy hete csinálja ezt a négykézláb előre-hátra ringatja magát, vagy nem tudom mi erre a jó kifejezés. Olyan is volt már egyszer, hogy mindkét lábával egyszerre elrugaszkodott de a kezét nem mozdította, és így az arcára esett. A gyógytornásznál azóta , hogy ezt elkezdte, nem voltunk mert nem ér rá, úgyhogy tőle nem tudtam megkérdezni de legutóbb azt mondta, hogy addig nem fog mászni amíg lazák a lábai, mert ki fog csúszni alóla.
Szóval lehet , hogy nem fog tudni megtanulni mászni? Lehet valamivel ösztönözni, hogy rájöjjön hogy a kezeit is előre kell mozdítani a mászáshoz?
majd maga rájön:) ez az ún "kutyázás" - ez fontos - most "tanulja" a mászáshoz a ritmust. Esetleg egy kedvenc tárgyat előre tenni elkezd dolgozni érte, - egyszer csak rájön, hogy valahogy el tudja érni- de adddig még sok arcocskára-esés lesz:(
hamarosan elindul!:))) fontos, hogy másszon, hogy minden mozgásformát gyakorlojon - legyen elég helye, ahol gyakorlatozik -esetleg a szoba egyrészét lezárni, ahol biztonságosan tud tornázni egymaga is(ha fszt, mint nekünk volt - polifoamot tettünk rá egy takarót, úgy nem hideg)
Szia!
Fiam a kutyázás kezdetétől kb. 2 hét múlva elindult. Ő nem esett arcra, viszont nagyokat vetődött az utolsó 1-2 napban a tárgyakért, ugyanis ő kihagyta a kúszást (előrefelé).
Szerintem ezzel a kutyázással erősítik magukat - kisfiam zenére (ritmusra) hintázott kifulladásig.
Itt már talán csak agyban kell összeállnia a mozdulatsornak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!