Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babám még mindig...

10 hónapos babám még mindig nem mászik csak kúszik, tudom, hogy már rég másznia kellene. Mivel/hogyan lehetne ösztönözni? Négykézláb áll már és mozgatja magát előre-hátra de nem indul el.

Figyelt kérdés
Mi van ha nem is fog mászni, mert kúszva is eljut oda ahova akar?
2013. dec. 14. 12:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
5%
Fiam 4,5 hónaposan kezdett el kúszni...magyarázzál csak,pont előtted írta az egyik válaszoló,hogy 11 hónaposan mászott csak a babája,de 12 hónaposan már járt,erre írtam,te okos,amúgy a fiam 5 hónapot mászott,mert 5,5 hónaposan már mászott,és felállt,és 10,5 hónaposan meg elindult,tehát nem igaz,hogy aki gyors az nem mászik eleget...amúgy pedig az ortopéd orvos mondta,mikor voltunk nála,egy szimpla kontrollon,hogy az egyik kislány 10 hónaposan kezdett el csak mászni rá két hónapra járt,és nagyon le van mozgásilag maradva,nem jó az egyensúlyérzéke nagyon ügyetlen a mozgása,és mondta,hogy nem jó ha a baba ilyen későn kezd el mászni és rá 1-2 hónapra már jár,vagy egyátalán nem mászik,mert később problémák lehetnek,tehát nem csak ki szoptam az ujjamból
2013. dec. 14. 17:35
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Anno én is pont az ilyen kérdések miatt tojtam be és vittem el a 10 hónapos fiam az ország egyik legjobb neurológusához. Megkérdezte,hogy mi a gond a gyerekkel, mert pápázott neki, meg mondta is pápá, amikor a doki belépett a szobába.

Mondtam,hogy hát nem mászik! Megnézte a gyereket, aztán közölte,hogy az a jó a babákban,hogy nem tudnak még olvasni és nem tudják,hogy a nagykönyv szerint mint kellene már csinálniuk! :) Közölte,hogy az ő lánya egy éves kora előtt egy héttel kezdett mászni, mégis van már két diplomája.

A fiam 11 hónapos múlt pár nappal mikor mászni kezdett. Egy hétre rá, már felállt. Igaz a járással is kivárta az időd, 16 hónapos elmúlt, mikor elindult.

Semmi baja! Most kétéves, 18 hónapos kora óta beszél. Most már mondókákat mond, mondatokban beszél!

Én azt mondom,hogy nagyon aggódsz, akkor keress fel egy neurológust a saját megnyugtatásodra!

2013. dec. 15. 07:13
 13/17 anonim ***** válasza:
16%
Ezért nem kell lepontoznia sárga földig,én csak javasoltam,hogy nézesse meg,lehet nincs semmi gond,lehet túl lazák az izmai,semmi nincs abban,ha ránéz egy szakember.Sajnálom,hogy valakinek bántó,hogy leírtam az én fiam hogy fejlődött,csak példának az egyik válaszolónak,mellesleg fiam 16 hónaposan már tőmondatokban beszélt,és 21 hónapos korától,folyékonyan összetett mondatokban,tehát a kettő nem függ össze.Nem rossz indulatból írtam,hogy nézesse meg,de látom itt csak rosszindulatú hárpiák vannak.
2013. dec. 15. 07:33
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem egyik gyerekem se kúszott rendesen, kislányom pár nap páros kézzel kúszás után mászott 9 hónaposan 8egy Dévény torna után). Kisfiamat több szakemberhez vittem, mire 12,5 hósan elkezdett mászni (neki nem Dévényes segített). Kislányom 7, kisfiam majd 4 hónap mászás után 1 nap különbséggel 16 hósan kezdtek el lépegetni pár napja.
2013. dec. 15. 08:19
 15/17 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 1 éves múlt.

7 hónapos korában kezdett kúszni (addig csak forgott), majd 9 hónaposan felült, 10 hónapos múlt 1-2 héttel, amikor felállt és elkezdett kapaszkodva lépegetni. Azt hittük, hogy a mászás teljesen kimarad neki, de néhány nap múlva elkezdett mászni is. 1 éves születésnapján pedig elindult. Azóta eltelt 2 hét hét és már stabilan jár.

Szerintem ne aggódj, akár napok kérdése és elkezd mászni. Egyik napról a másikra. Engem mindig nyugtatott a védőnő, hogy nincs semmi gond, majd beindul hipp-hopp a mozgásfejlődése. És tényleg így volt.

2013. dec. 17. 12:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Nekem senki nem mondta, hogy gond lenne, hogy szűk 2 hónap mászás után elindult a lányom. Azt mondta a gyerekorvosunk is, hogyha magától csinálja és nem erőltetjük, nem vezetgetjük, akkor semmi probléma. Minden gyerek máshogy fejlődik. Már nagyon szépen jár, jó az egyensúlyérzéke, nem csetlik-botlik. Mondjuk tényleg mindent magától csinált, sosem vezettük kézen fogva.

Egyébként nem tudom, mit lehetne tenni ilyen esetben. Ne engedjem járni, hogy minél többet másszon? Ez ugyebár lehetetlen, mert ha ő menni akar, akkor menni akar.

2013. dec. 17. 12:54
 17/17 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Gondolom az én válaszomra írta valaki, hogy nem jó, hogy "csak" 2 hónapot mászott a lányom, és utána megtanult járni.

Ami persze nem is így van, mert szerintem a gyerekek nagyrésze attól, hogy már relatíve jár, még elég sokat mászik mellette kb 1 hónapig. Nálunk is így volt, mások is ezt írták.

Egyébként pedig nem mondanám, hogy kevés ennyi és nincs egyensúlyérzéke a gyereknek, mert már 16-17 hónaposan trambulinon ugrált, és pár lépcsőfokon kapaszkodás nélkül fel-le járt 20 hónaposan már biztosan. De ha ez a rossz egyensúlyérzék, akkor jó, legyen úgy :)

2013. dec. 17. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!