Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért lett divat a nem-összehá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lett divat a nem-összeházasodás?

Figyelt kérdés
Épp a levéltárban nézegettem a felmenőimet, mindenkinek van a házasságáról (és válásáról) bejegyzés. Hirtelen elgondolkodtam azon, hogy mi lesz majd a jövőben, ha most senki se akar összeházasodni?

2014. febr. 27. 21:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Páromnak már volt egy házassága. Mi 4 éve vagyunk együtt és egyikünknek se jut eszébe a házasság. Most várjuk a közös babánkat, páromnak már van egy kislánya akit szintén én nevelek. Nem tartom fontosnak, jelenleg felesleges pénzkidobásnak meg szervezkedésnek gondolom a házasságot, nagyon jól megvagyunk így is. Szeretek lagziba járni de akármikor megyek lagziba és látom, hogy hónapokat készülnek, rengeteg idegeskedés meg szervezkedés azért az egy napért ehhez most nem lenne idegzetem. Én úgy gondolom majd ha a kislányom megszületik, lesz 5-6 éves és már ő is emlékezni fog rá akkor akarom majd egy lagzit. A két lány lesz a koszorúslány és addigra eltelik még 5-6 év ha akkor is úgy gondolom minden oké akkor mehet az esküvő.
2014. febr. 28. 11:19
 22/26 anonim ***** válasza:
Én meg azt vettem észre, hogy előjött a baromi nagy öntudat az emberekből, hogy minek, ha neküni így is jó, meg minek, úgyis sok a válás stb. Nem akar a tulajdona lenne bla-bla.
2014. febr. 28. 12:13
 23/26 anonim ***** válasza:
52%

Én azt gondolom akik nem mernek házasodni, azok félnek a kötöttségtől. Nem biztosak magukban, mert nem vállalják azt, hogy bizony megígérjék a holtomiglan-holtodiglan hűséget.

Szerintem azzal nincs is baj, hogy valaki nem ígér olyat, amit nem mer biztosra ígérni. Ugyanakkor én hiszem, hogy -ha elavult, ha nem- az egészséges családmodell a házaspár és annak gyermeke(i).

Azzal, hogy örök hűséget esküdtem kimutattam a feltétlen szerelmemet a másik iránt és vállaltam azt, hogy bizony egészséges, bár fájdalmas módon vannak és lesznek hullámvölgyek, nehezebb időszakok. De szeretem és ezért megoldom, meg fogjuk oldani a nehéz helyzeteket, válságokat. Aki egyből megfutamodik az első problémánál, az nem volt őszinte magával és a másikkal.

2014. febr. 28. 12:37
 24/26 anonim ***** válasza:
90%

Az butaság,hogy az évekig elhúzódó "válás" csak házasságkor lehet. Baráti pár "csupán" együtt élt 15 évig, most mennek szét és ugyanúgy megy a vita az anyagiakon, meg egy kicsit a gyereken is.

Sőt talán papír nélkül nehezebb eldönteni,hogy kinek mije volt a kapcsolat előtt. Házasságnál kicsit egyértelműbb.

Én házasként viszont nem értem,hogy miért kellene mindenkinek házasodni. Mi azért házasodtunk mert ezt szerettük volna. MI valahogy kicsit másabbnak éreztük így a kapcsolatunkat. De mondom, MI! Van,akinek ez nem kell! A lényeg az lenne,hogy boldogságban, kitartani a másik mellett, tök mindegy,hogy papírral vagy nélküle!

2014. febr. 28. 13:44
 25/26 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem van, akinek nem "következő lépés" a házasság. Egyszerűen vannak olyan emberek, akiknek nem kell nyilvánosan szétkürtölni, hogy valakit szeretnek, és vele maradnak.
2014. febr. 28. 14:47
 26/26 anonim ***** válasza:

"Nagyon sokan szeretnének de nem tudnak olyan esküvőt kivitelezni amire vágynak, így inkább nem házasodnak."

Akinek az esküvő : - úgy mint rongyrázás, szaloncukor ruha, milliós költségű, pénzkidobásos, személytelen izé, ahol kell a 150 vendég, de abból 100at kb nem is ismernek - fontosabb, mint hogy házasságban éljen azzal akit elvileg szeret, annak nem igazán fontos a házasságban élés.

Egyébként pedig sokan úgy vannak a házassággal, hogy nem eléggé elkötelezettek a párjuk felé. Nem szeretik eléggé ahhoz, hogy el is kötelezzék magukat. Macera a válás, és könnyebb lelépni, ha jön egy másik...egy új, egy jobb, szebb stb...

2014. márc. 2. 07:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!