Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett divat a nem-összeházasodás?
Én azt gondolom akik nem mernek házasodni, azok félnek a kötöttségtől. Nem biztosak magukban, mert nem vállalják azt, hogy bizony megígérjék a holtomiglan-holtodiglan hűséget.
Szerintem azzal nincs is baj, hogy valaki nem ígér olyat, amit nem mer biztosra ígérni. Ugyanakkor én hiszem, hogy -ha elavult, ha nem- az egészséges családmodell a házaspár és annak gyermeke(i).
Azzal, hogy örök hűséget esküdtem kimutattam a feltétlen szerelmemet a másik iránt és vállaltam azt, hogy bizony egészséges, bár fájdalmas módon vannak és lesznek hullámvölgyek, nehezebb időszakok. De szeretem és ezért megoldom, meg fogjuk oldani a nehéz helyzeteket, válságokat. Aki egyből megfutamodik az első problémánál, az nem volt őszinte magával és a másikkal.
Az butaság,hogy az évekig elhúzódó "válás" csak házasságkor lehet. Baráti pár "csupán" együtt élt 15 évig, most mennek szét és ugyanúgy megy a vita az anyagiakon, meg egy kicsit a gyereken is.
Sőt talán papír nélkül nehezebb eldönteni,hogy kinek mije volt a kapcsolat előtt. Házasságnál kicsit egyértelműbb.
Én házasként viszont nem értem,hogy miért kellene mindenkinek házasodni. Mi azért házasodtunk mert ezt szerettük volna. MI valahogy kicsit másabbnak éreztük így a kapcsolatunkat. De mondom, MI! Van,akinek ez nem kell! A lényeg az lenne,hogy boldogságban, kitartani a másik mellett, tök mindegy,hogy papírral vagy nélküle!
"Nagyon sokan szeretnének de nem tudnak olyan esküvőt kivitelezni amire vágynak, így inkább nem házasodnak."
Akinek az esküvő : - úgy mint rongyrázás, szaloncukor ruha, milliós költségű, pénzkidobásos, személytelen izé, ahol kell a 150 vendég, de abból 100at kb nem is ismernek - fontosabb, mint hogy házasságban éljen azzal akit elvileg szeret, annak nem igazán fontos a házasságban élés.
Egyébként pedig sokan úgy vannak a házassággal, hogy nem eléggé elkötelezettek a párjuk felé. Nem szeretik eléggé ahhoz, hogy el is kötelezzék magukat. Macera a válás, és könnyebb lelépni, ha jön egy másik...egy új, egy jobb, szebb stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!