Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett ekkora divat a fehérarany imádat és a sárga
arany utálat?
Szerintem nem divat, csak most már szerencsére lehet választani :) Nekem kiskorom óta nem tetszenek a sárga arany ékszerek, mindig inkább ezüst párti voltam. A férjem sem szerette a sárga aranyat, ezért lett az eljegyzési gyűrűm és a karika gyűrűink is fehér aranyak (illetve, mert tartósabb, mint az ezüst). Mivel csak ezüst ékszereim vannak, érdekesen nézne ki mellettük a sárga gyűrű :D De sok ismerősömnek van sárga arany gyűrűje, illetve keverve a kettő (fele sárga-fele fehér).
2014. jan. 10. 10:05
Nem hiszem, hogy különösebben divat lett volna, maximum több embernek tetszik és most már van mód arra, hogy nagyon sok fajta ékszer közül válogasson az ember.
Mind a férjem, mind pedig én mindig is ezüst ékszereket hordtunk, így mivel ezüstből nem szerettünk volna karikagyűrűket, ezért mi is fehéraranyból készült gyűrűket vettünk meg, mikor házasodtunk. És amivel megkérte a kezemet a férjem, az is fehérarany volt. A sárga arany nekem eleve nem is tetszik és a páromnak sem.
2014. jan. 10. 10:09
nem tudom, szerintem igaza van az 1.nek, inkább már a választék nőtt. Nekem pl. sárga arany mindkét gyűrűm, de én is inkább a fehér aranyat szeretem, de az nagyon drága, úgyhogy az ezüsttel is megbékélek, nagyon szép az is. Viszont a férjemtől sárga arany eljegyzési gyűrűt kaptam, így sárga-fehér arany lett a jegygyűrű is.
2014. jan. 10. 10:10
Nem tudom, én a vöröset kedvelem:)
viszont a karikagyűrűnk sárga és fehérarany sávos../ezzel is jegyeztük el egymást/
Így az ezüs és arany ékszereimmel is szépen mutat
( aranynyakláncom is sárga arany, de fehérarany mintával, hasonlőt sem találok sehol a neten..)
2014. jan. 10. 10:12
Én is az ezüst ékszereket preferálom, tehát, ha már választhatok, akkor én is a fehéraranyra voksolnék. De nem hiszem, hogy ez akkora probléma... Mindenkinek más tetszik.
2014. jan. 10. 10:13
Szerintem nem lett nagy divat, csak lehet, hogy most a fiatalok éppen ezt preferálják jobban. Attól függetlenül a boltok tele vannak sima karikagyűrűvel és itt is láttam már kiírt kérdésben, hogy sokan még a klasszikus karikagyűrűt részesítik előnyben. Mondjuk a miénk is klasszikus lesz, csak annyi kivétellel, hogy lesz benne fehérarany is, nem csak sárga arany és a nőiben lesz néhány kő.
2014. jan. 10. 10:25
Sosem szerettem a sárga aranyat, nekem nem áll jól, "öregít". Így nekem is mindig ezüst nyakláncaim, karkötőim voltak/vannak. De manapság jobban elterjedt a fehérarany is, így bővebb a választék mint mondjuk régen. Mi is megbeszéltük a párommal, hogy az eljegyzési gyűrűm és a karika gyűrűnk is fehérarany lesz, mert neki is jobban tetszik mint a sárga arany. :)
2014. jan. 10. 10:37
Nekem sem áll jól a sárga arany, fõleg fülbevalóban, sápaszt, az ezüst és a fehérarany sokkal jobban áll és tetszik.
2014. jan. 10. 11:02
Nekem régrn sem tetszettek a sárgaarany ékszerek. Ált. kétfajta emberen láttam: fuxos, nagy láncok karikafülbevalóval, vagy öregasszonyokon.
2014. jan. 10. 11:06
nekem a karikagyűrűm kivételéve minden ékszerem ezüst.
viszont a karikagyűrűnél úgy voltam vele, hogy szeretem, ha annak is látszik, ami: klasszikus karikagyűrűnek, aminek már évszázadok óta ugyanaz a jelentése.
2014. jan. 10. 11:14
Kapcsolódó kérdések: