Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Feleségek, nektek is "háborút"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségek, nektek is "háborút" kell vívni a férjetekkel, hogy egyen gyümölcsöt/zöldséget?

Figyelt kérdés

A banánt megeszi, ha nagyon erőltetem, akkor egy kis almát is (de fel kell vágnom, kimagoznom).

Zöldségekből meg rakott karfiol, brokkolileves és a zöldsaláta (de a száránál fehér részeit ki kell vágnom).

Ezen kívül gyakorlatilag semmi. Olyanokat eszik, hogy szendvics, pizza, tészták, felvágott, melegszendvics és hasonló.

Nagy győzködés árán már letette az édes cukros üdítőket, most áttért a gyümölcslevekre (azért azokat is cukrozzák rendesen).

Persze a csoki, Nutella az jöhet bármikor.

Hiába mondom neki, hogy ez még most 30 évesen oké, de 20 év múlva majd én fogok küzdeni a koleszterin, emésztési, prosztata és egyéb gondjaival.

És nagyon rosszul tud esni, mikor sokat szenvedek egy sinom étellel és teljesen ki tudja verni a balhét, mert túl sok zöldség van benne.

Néha megelégelem és megkérdezem, akarja-e, hogy soha többet ne nyüstöljem ezekkel az "egyél már valami egészségeset" dologgal...akkor tiltakozik, mert milyen jó hogy én figyelek az egészségére.

Komolyan mondom, mintha még egy gyerekem lenne...

Ti is így vagytok vele?

2014. febr. 17. 16:30
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Kedves 73%, azt hiszem teljesen elsiklottal egy mondatom felett, miszerint mar tobbszor megkerdeztem, akarja-e, hogy beken hagyjam ezzel, de a valasz mindig nem volt, mert azt mondta milyen jo, hogy en figyelek az egeszsegere.

Tehat egy szavaba kerulne, hogy ez soha tobbe ne keruljon szoba, de neki ez igy megfelel. En kerlelem, probalkozom, korbeudvarolom a megpucolt meghamozott, szepen felszeletelt gyumolcsokkel (a szepen lassan mindennapos veszekedest szitok dologtol azert ez meg eleg messze van) o pedig vagy megeszi vagy visszautasitja mindenfele kifogasokkal. Szerintem boven nem keverem a sz*rt, nem problemazom es nem keresem a veszekedest es igen, ennek ellenere meg siman hozza lehet menni egy olyan emberhez, akinek ez a legnagyobb hibaja.

2014. febr. 18. 00:11
 32/46 anonim ***** válasza:

Én nem harcolok.

Egyszerűen vannak zöldségek (no nem sok) amit megeszik, azokkal tömöm az alap rizs, tészta, krumpli kombót, meg borsófőzelék, lencsefőzelék van:) Ezekbe teljes kiőrlésű lisztet használok. Illetve eszik még paradicsomos babot, és sóletet is.

Fizikai munkája van, szó szerint egész nap sétál fel alá 12 órát, és ha nincs valamelyik a 3 köretétel közül, hanem csak zöldség lenne, éhen halna, és irdatlan hamar lefogyna... így szinten tudom tartani az egészséges súlyát.

pl A krumplis tésztába megy borsó, a rizsbe borsó, vagy mexikói zöldségkeverék (zöldbab nélkül), vagy kukorica. A répára szokott sírni a szája de nem utálja, csak hisztis néha:)...és engem meg nem érdekel...kiválogatni lusta, de nem hat meg:)

Igen is kell a vitamin ami a zöldségekben van és kész.

Mielőtt összejöttünk , otthon lakott az anyjával meg a húgával. Na ott aztán fény évente látott zöldséget. Szinte csak tiszta tészta, rizs, krumpli volt hússal...néha főzelék , esetleg a köret mellé egy kevés borsó vagy kukoricasaláta és csá.

Én ezt nem csinálom. Viszont mindig megeszi amit főzök és nem panaszkodik:) (csak néha a répára) de alapvetően szereti a főztömet, mert az anyja elég ízetlenül főz...sótlanul meg minimális fűszerrel. Én több fűszert használok. Meg a hagymára panaszkodik....pedig íze sincs annyira szét van főzve pl pörköltben. Na azt ki is válogatja:D Ha elég éhes akkor nem válogatja ki:D

Gyümölcsöt eszik ahogy van lehetőségünk venni. Banán, narancs, alma. Ezeket szereti leginkább.

2014. febr. 18. 01:16
 33/46 anonim ***** válasza:

Élvezi hogy piszkalod érte? Szüntesd be. Nem vagy az anyja, inkább válts stratégiát: ne szólj egy árva szót se. A három éves lányomnak nem hagyok ennyi finnyázást. Eszed, amit kapsz!

Amúgy, ha bejön neki a tészta-téma, csinálj húsos-zöldséges tésztát.

Egy hülye kérdés a végére: az édesanyja él? Mert nekem úgy tűnik, mintha hiányolná az anyai piszkálódást...

2014. febr. 18. 05:43
 34/46 A kérdező kommentje:

Igen él az édesanyja, csak elég rossz a viszonyuk. Olyan "inkább ne nyaggass" viszony (mert állandóan hivogatja és ugráltatja igényei szerint, mit intézzel el, csináljon meg, szerezzen be). Érdekes módon ő elég egészségesen főz, párolt zöldségek és hasonlók.

Én viszont viszonylag keveset főzök, mert nagyon kevés időm van, tehát sok nyers étel van. Csak amíg én estére mandaring, almát meg hasonlót eszem, ő inkább csokit, és ha nagyon szépen kérem és fűt-fát megígérek neki, akkor talán egy-két falatot.

Nem úgy mondanám, hogy élvezi ha nyaggatom....hanem ez a tipikus pasihiszti....mint amikor beteg egy pasi, világfájdalma van te pedig pattogj körülötte sajnálkozva. Itt is ugyanaz a helyzet, hisztizik, hogy ő ezt nem eszi meg és hogy pont most ezt nem kívánja, aztán nagy nehezen megeszi és akkor ő a hős férfi. Valljuk be, sok pasi szeret lemenni gyerekbe.

Nem akartalak megbántani 73%, ne haragudj, csak kissé támadásnak éltem meg, hogy kvázi a fejem tetejére állok, hogy pucolom, magozom, szépen tálalom a gyümölcsöket (a mandarinról az összes apró fehér részét le kell szednem és minden egyes mandarinból egy cikket megkóstolnom, hogy biztosan édes-e, ami nem elég édes azt meg én eszem meg) és erre én kapok a fejemre, hogy minek csinálom. Amikor inkább ezt csinálom, minthogy ráhagyjam és később baja legyen belőle.

2014. febr. 18. 08:45
 35/46 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de szerintem nem normális és egészséges, amit írsz. Űgy viselkedsz vele, mintha a gyereked lenne(megkóstolod neki a mandarint???), ő meg ezt el is fogadja...
2014. febr. 18. 09:06
 36/46 anonim ***** válasza:

Nevetséges, hogy egy felnott embert gyerekként kezelsz es o ezt el is fogadja..... Milyen kapcsolat ez?

Inkabb megtanulnal változatos abban főzni, többféle módon felhasználni a zöldségeket.

2014. febr. 18. 09:16
 37/46 anonim ***** válasza:
óóóó nekem nagy mákom van a férjemmel...mindent szeret, mindent megeszik...de tényleg....nem tudok olyan kaját mondani, amit ne enne meg...imádja a gyümölcsöket és a zöldségeket is...szóval...nagy szerencsém van:) normálisan étkezik, sose eszi túl magát...:)
2014. febr. 18. 09:29
 38/46 anonim ***** válasza:
Tudod ki hámozgatná meg kóstolgatná elő a mandarint! Nevetséges, ő nem a gyereked.
2014. febr. 18. 09:33
 39/46 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy nem tudok főzni, azt mondtam, hogy nincs időm. 12 órát dolgozom, mellett van egy 9 hónaposunk. Amint hazaérek, fél óra múlva fürdetés, altatás, kb 9kor szabadulok fel először. Akkor pedig már nincs kedvem/erőm nekiállni főzni, csak heti egyszer-kétszer. Igyekszem több napra előre főzni, de 3-4szer ugyanazt enni már sok kicsit, tehát akaratlanul is van, amikor "hideget" eszünk, de nincs is ezzel semmi gond, ez így nekünk megfelel.

Tudom, hogy "gyerekes", hogy megkóstolom a mandarint neki, de ha kifogok egy savanyúbbat akkor simán utána nem kér már többet, tehát akkor magammal meg vele szúrok ki. Inkább megkóstolom és akkor ő kapja a finomabbat.

Hát amiket írtatok, annyiban elgondolkoztatott, hogy valamilyen kevésbé gyerekes megoldást kellene találnom, meglátjuk mit tudok kitalálni.

De a kérdés még mindig ugyanaz, ki az aki "háborúzik" (könyörgöm ne vegyétek szó szerint, azért van ott az idézőjel) a párjával, hogy egészségeset etessen vele.

(Na most erre ne jöjjenek a mondjak fel/adjuk el a lakásunkat/váljak el kommentek, mert ez nem szándékom.)

2014. febr. 18. 11:01
 40/46 anonim ***** válasza:

Nálam az öltözködéssel kapcsolatban kell közelharcot vívni. :D Egyrészt hogy öltözzek fel rendesen, mert mindig melegem van, és kiizzadok hamar, úgyhogy inkább egy-két réteggel kevesebbet veszek fel, mint az átlagember hasonló időjárásban. Másrészt hogy öltözzek divatosan, mert abszolúte nem érdekel, hogy mi megy mihez, meg hogy mi éppen a trendi. :D

Az ételek viszont nagyon is érdekelnek. Szeretem a változatos étkezést, szeretek megkóstolni minden újat, érdekeset, egzotikusat. Úgyhogy azért nagyon hálás vagyok mindig, ha valami finom és különleges ebéd vagy vacsora vár otthon, ami még egészséges is. :)

28/F

2014. febr. 18. 11:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!