Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségek, nektek is "háborút" kell vívni a férjetekkel, hogy egyen gyümölcsöt/zöldséget?
A banánt megeszi, ha nagyon erőltetem, akkor egy kis almát is (de fel kell vágnom, kimagoznom).
Zöldségekből meg rakott karfiol, brokkolileves és a zöldsaláta (de a száránál fehér részeit ki kell vágnom).
Ezen kívül gyakorlatilag semmi. Olyanokat eszik, hogy szendvics, pizza, tészták, felvágott, melegszendvics és hasonló.
Nagy győzködés árán már letette az édes cukros üdítőket, most áttért a gyümölcslevekre (azért azokat is cukrozzák rendesen).
Persze a csoki, Nutella az jöhet bármikor.
Hiába mondom neki, hogy ez még most 30 évesen oké, de 20 év múlva majd én fogok küzdeni a koleszterin, emésztési, prosztata és egyéb gondjaival.
És nagyon rosszul tud esni, mikor sokat szenvedek egy sinom étellel és teljesen ki tudja verni a balhét, mert túl sok zöldség van benne.
Néha megelégelem és megkérdezem, akarja-e, hogy soha többet ne nyüstöljem ezekkel az "egyél már valami egészségeset" dologgal...akkor tiltakozik, mert milyen jó hogy én figyelek az egészségére.
Komolyan mondom, mintha még egy gyerekem lenne...
Ti is így vagytok vele?
Az én férjem is kevés zöldség- és gyümölcsfélét szeret.
Tudom én, hogy egészségesebb lenne, ha ilyeneket enne, de azt is tudom, milyen az, amikor olyat próbálnak beleerőltetni az emberbe, amit utál.
A férjem inkább nem eszik napokig, csak zsíros kenyeret, vagy bundás kenyeret, vagy csak kávét iszik és nem eszik semmit, minthogy olyat egyen, amit nem szeret.
Ez pedig még egészségtelenebb.
Egy-két főzelékfélét, meg rakott zöldségfélét azért megeszik, mert a húsra szoktam zöldséges mártásokat készíteni, így azért belecsempészek az étrendbe egy kis zöldségfélét is. A friss gyümölcsök közül is van, amit megeszik. De ha túl sokszor készítek zöldséges kaját, azért megjegyzi. :D
Na már jönnek a kedvenc kommentjeim, miszerint én vagyok a házisárkány és minek mentem hozzá. Igazatok van, el kellene válnunk…
Hova fajult a világ hogy mindenki csak magával törődik és a párja felfordulhat mellette, akkor sem próbál meg segíteni rajta...
A többi értelmes hozzászólónak köszönöm a válaszát. Igaz, trükközni kell az ételekkel, csak néha már annyira belefáradtam. Közben a párom meg panaszkodik, hogy ég a gyomra, szorulása van vagy éppen a fent említett fejfájás. És tudom, hogy a rostos táplálkozás segítene ezeken, de inkább sajtos-tejfölös tésztát kíván (utána általában még rosszabbul lesz és gyógyszert vesz be).
Tehát a "Miért mentél hozzá" egy étkezéssel kapcsolatos kérdésnél nem drámázás....értem. Köszönöm a felvilágosítást.
Egyébként az utolsó kommentem nem neked szólt 13-as, gondolom te is rájöttél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!