Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan házaspár, akinek nagyon különbözik/különbözött a pénzügyi gondolkodása a párjáétól? Hogy oldottátok meg?
Párommal egészen más pénzügyi gondolkodást neveltek belénk, nekem kiskorom óta gyűjtöttek a szüleim, van megtakarításom, magánnyugdíj pénztáram, állampapírom, befektetéseim. Párom viszont minden pénzét elszórja, nálunk az volt a szokás, hogy fizetésnap előtt még gyorsan költsünk el minden pénzt, ami megmaradt, napról napra éltek és minden hülyeséget összevásároltak.
Szeretnénk összeköltözni, megpróbálni a közös kasszát, és ha jól megy minden, akkor összeházasodni. Márciustól találtunk albérletet oda költözünk. Addig is kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy megoldható két ilyen különbözően nevelt ember összeszokása pénzügyileg? Hogyan?
24/N
Jelen!
Nekem a férjem sohasem tudta beosztani a pénzét, én voltam az aki nagyon spórolós.Mióta megtanitottam neki, hogy mindennap gondolni kell a holnapra, nem egy nap hopp aztán kopp, szépen belejött.
Most már azt lehet mondani, hogy jobban vigyáz a pénzre, mint én.Ez azért mert annyit spóroltam már,hogy néha azt mondom el akarom engedni egy kicsit magamat.
Biztosan a párod meg fogja szokni.
Üdv!
Szerintem ez a házasság egyik legkényesebb pontja - a pénz beosztása. Különösen, ha nagyon más háttérrel rendelkezünk ezen a területen.
Szerintem jó lenne még a legelején leülni és megbeszélni bizonyos alapdolgokat, melyeket szeretnétek, ha működne. Nálunk nem olyan nagy a különbség, de még így is néha szükség van arra, hogy tisztázzuk a fontossági sorrendet.
Itt van néhány gyakorlatias tanács:
Hasznosnak találod???
Szerintem hozzáállástól függ az egész. Ha a párod képes kompromisszumokra, megérti, miért kell spórolni, akkor műküdhet. De ha nagyon makacs, akkor veszett fejsze nyele az egész. Meg kell próbálni.
Én egy párt ismertem - nem házaspár, de együtt éltek pár évig, 60asok. Szóval ilyen téren talán nem a legjobb példa, mert egy huszonéves mégiscsak "alakíthatóbb", annyira még nem a szokások rabja talán. Ott az volt, hogy mind a ketten viszonylag jól kerestek, a férfi viszont nagyon a fogához verte a garast. Náluk nem működött a kapcsolat, inkább a hozzáállásbeli okok miatt. Az előző férje mellett a nő megszokta a társasági életet - nem nagyon nagy elvárásai voltak, de zavarta, hogy még egy hamburgert sem tudtak megenni a Balatonnál, mert a férfi szerint az pazarlás (csóróknál megértette volna az ember, de ez egy milliomos)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!