Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha anno házasságkötésünkkor a férjem vezetéknevét adtuk meg később születendő gyermekeink családnevének?
Ha te ...né formában vetted fel a férjed nevét, akkor a gyerek csak az ő nevét kaphatja. (max nevet változtatsz).
Menj be az anyakönyvi hivatalba, ott tudod meg a leggyorsabban :)
10 ezer forintos illeték ellenében lehet variálni vele. Anyakönyvi hivatal, még szülées előtt a legegyszerűbb.
Utána is lehet, de akkor már több iratot kell változtatni, okmányiroda is képbe kerül - macerásabb!
1. Megszületett már az első gyerek? Ha jól értem nem.
2. Te hogy viseled a saját nevedet?
Ha ezekre válaszolsz könnyebben tudok segíteni.
4! Én nem röhögnék, akkor egyszerűen nem írnám le az ügymenetet, oszt' keresgéljen.
De mivel ő normálisan válaszolt, akkor: A születendő gyerek családnevét az első gyerek megszületése előtt egyszerűen el lehet intézni. Fel kell keresni a házasságkötés helye szerinti anyakönyvvezetőt, előtte kell nyilatkozni mindkettőtöknek egyszerre. Ez kb egy A4 oldal nyomtatványt jelent, ott bevezetik a nagykönyvbe, kaptok igazolást és kész. Ha a baba születése után csináljátok a névváltoztatást, akkor a baba összes papírját cserélni kell majd és illetékköteles. Sokkal macerásabb. Ha majd ezen gondolkoztok, akkor érdemes a férjedet meggyőzni, hogy az 1. megoldást válasszátok.
(A nevedet azért kérdeztem, mert egész más eset, ha -né vagy. Az macerásabb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!