Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pontosan mi kell ahhoz, hogy meg tudjunk házasodni? Többi lent!
Figyelt kérdés
Sziasztok! Én szerbiai vagyok, a párom magyarországi. Kettős állampolgárságom nincs. Meg szeretnénk házasodni. A kérdésem az lenne, hogy milyen papirokra van hozzá szükség vagy pontosan hol kell érdeklődni. Előre is köszönöm!2014. jan. 24. 19:39
1/4 anonim válasza:
Ha Magyaro-n akartok házasodni akkor a szerb nagykövetségen, ha Szerbiában, akkor az ottani magyar nagykövetségen. Ők minden bizonnyal fognak tudni válaszolni.
2/4 anonim válasza:
Nem értem, miért nem mentek be/hívjátok fel, azt a helyet ahol házasodni szeretnétek és megkérdezitek milyen papírok kellenek???
3/4 anonim válasza:
Akkor járnátok a legjobban ha előbb elintéznétek a kettős állampolgárságot, különben nagyon sok,hosszú, bonyolult procedúra elé néztek, tudtommal mostanság szigorították az EU tagállam lakosai és a 3.dik országbeli állampolgár házasságkötését....egyébként régen bementél az anyakönyvi hivatalba, kikérted a magyar nyelvű anyakönyvi kivonatot, egy megállapítást arról ,hogy semmi akadálya a házasságkötéseteknek,(magyarul, mert ha nem, az egészet az OFIba küldeni) majd bemenni a párod lakhelye szerinti anyakönyvi hivatalba, oda beadni a párod papírjaival együtt, fizetni az illetékeket, és majd értesítenek arról,hogy lehetséges e a házasságkötés. Egyébként újabban nem tudom hogy működik ez még két éve így volt.
4/4 xeniah válasza:
Azt nem árt eldöntenetek, hogy hol szeretnétek házasodni: Magyarországon vagy Szerbiában. Ha Szerbiában, akkor ott kell utánaérdeklődnötök, valószínűleg kell majd egy igazolás a párod részéről a családi állapotra vonatkozóan, és hogy a magyar törvények szerint a házasságnak nincs jogi akadálya (ehhez a te részedről is kér majd papírokat a magyar oldal). Ha Magyarországon házasodtok, az anyakönyvi hivatal tud információt adni. Igazából mindkét esetben párodnak el kell mennie a helyi illetékes anyakönyvi hivatalhoz (de ha Szerbiában házasodtok, akkor érdemes úgy mennie oda, hogy tudja, milyen papírra van szüksége), és ott tájékoztatnak arról, hogy milyen papírokat kell beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!