Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megéri majd házasságkor felvennem a párom nevét? A személyes iratok miatt kérdezem, hogy mennyire költséges újat igényleni belőle?
Budapesten lakom és itt fogom elintézni.
Mennyibe kerül külön a személyi igazolvány, lakcím kártya, TAJ kártya, adókártya, jogosítvány, útlevél és bankkártya lecserélése?
Kedves utolsó így tettem fel a kérdést:
Megéri majd házasságkor felvennem a párom nevét? A személyes iratok miatt kérdezem, hogy mennyire költséges újat igényleni belőle?
Nem úgy, ahogy Te írtad. :) Szerintem érthetően kérdeztem. :) Arra voltam kíváncsi mennyire drága, de ha nem több 10 ezer Ft, akkor megéri nekem is.
Személyi - 1500
Taj és adó kártya ingyenes
Bankártyát nem kell lecserélni, csak jelezni kell bent hogy névváltozás volt, és jobb az új személyivel menni. Az útlevélről és jogsiról nem tudok nyilatkozni, de nem kerül több 10.000be...
lakcím kártya ingyenes
személyi: 1500 Ft ha jól emlékszem, de ha nem jól, akkor inkább kevesebb
Taj kártya: ingyenes
adókártya: ingyenes
jogosítvány: 4000 Ft (én ezt megvártam míg lejár, csak akkor cseréltem)
útlevél: evvel is megvártam míg lejár, mert csak egy év volt és nem utaztunk az unión kívülre
bankkártya: nem cserélte le a bank, hanem mikor bejelentettem a névváltozást igényelni kellett, hogy a következő kártyát az új névre állítsák ki.
taj: ingyen
adókártya: ingyen
személyi lakcím: 2000
jogsi: 4000 ( érdemes nézni az érvényességet, 1 éven belül ne kelljen 2szer 4000-et fzetni... alkalmassági 7200)
útlevél: nem tudom, attól függ hány évre.. stb, ezt nekem nem kellett
bankkártya, változó...1500-3000...nekem azt mondták hagyjam, mer ebben az évben jön az új azt már új névre kapom
húzósabb: autó...
forgalmi:6000
törzskönyv: 6000
Meg mondom őszintén útó , ah épp nem munkanélküli lettem volna nem változtatok nevet...
Szeretem az új nevem, tehát nem azért
Nem is az anyagi vonzata miatt, hanem az, hogy hány helyre kellett menni, és mennyi ideig tartott.
Én is Bp.-en csináltattam, és láthatóan olajozottan működött..de így is 3 délelőttöm ment rá csak az okmányirodára..
a TAJ-t már postai úton intéztem... az OEP-nél érdeklődtem, állítólag alsó hangon 3 óra várakozás..
Bankban az átíratás is idő..
aztán ugye az autó.. kgfb miatta biztosítónál csak személyesen lehet (ez szabály, nem változik biztosítónként... ha nem jól csinálod elveszhet a bónuszod...nekem 2-szer kellett bemennem, de ez a töketlenkedés miatt)
Így annyira nem éreztem soknak...de ha mindezért munkából kell elkéretkeznem, akkor az szép lett volna..
és csak délelőtt fogadnak úgy, hogy van időpontom, ha nincs akkor várhatsz ítéletnapig, mert úgy tele van az okmányiroda..
a lényeg, hogy érdemes jól összehangolni a dolgokat..
bankkártya:
Azért, mert van ahol nem fizethetsz vele akkor... van ahol személyi is kérnek bizonyos összeg felett a bankkártya mellé:)
jelezték az okmányirodában is, mert ott is azzal fizettem
nekem furcsa, hogy csak nálunk mondanak el mindent az okmányirodában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!