Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megéri majd házasságkor felvennem a párom nevét? A személyes iratok miatt kérdezem, hogy mennyire költséges újat igényleni belőle?
Budapesten lakom és itt fogom elintézni.
Mennyibe kerül külön a személyi igazolvány, lakcím kártya, TAJ kártya, adókártya, jogosítvány, útlevél és bankkártya lecserélése?
szia!
Én lecseréltem mindent, jogsim nincs. A személyi és lakcímkártya összesen 2000 volt. A lakcímkártyát azonnal megkaptam, a személyi 1 hónapon belül megvolt. Az ideiglenes személyivel bementem a TAJ kártyáért és az adókártyát elintézni. Mivel mindenhova időpontot foglaltam, így max 10 perc volt a két helyen az ügyintézés. Ingyenes mindkettő. A TAj azonnal megvolt, az adókártyára várni kellett 12 hónapot, de addig kapsz egy nyomtatott dokumentumot, ami azt helyettesíti.
A bankkártyát nem cseréltem, csak bejelentettem a névváltozást. Az egészségkártyámat lecseréltettem, ingyenes volt. Úgyhogy nem mondanám, hogy sokba került.
Elég hülyén tetted fel a kérdést, légyszi ne haragudj meg, de megéri e felvenni házasságkor a férjem nevét? Nekem megérte mert szeretem és szerettem volna a nevét. Nem tudom neked megéri e? Ezt csak te tudod.
Ha arra vagy kíváncsi hogy nekem mennyibe került akkor azt is leírom.
2012 ben voltak ezek az árak.
Legelőször a személyit , lakcímkártyát kell kicserélni enélkül nem fog menni az adó és a taj.
1500 ba került az új személyi, és 500 ba a lakcímkártya. Mivel ott voltam így rögtön a jogsit is lecseréltem ami 4000 volt. Ha van kocsid akkor a forgalmit is cserélni kell. Mikor meglett az új személyim azzal mentem a taj kártyát lecserélni, ami ingyen volt, illetve az adókártya is ingyen volt.( erre kb 1 évet vártam mire megjött az új- de mindegy jó munkához idő kell).
Amikor a bankba bementem ott is megváltoztattuk a nevet és következő bankkártya igényléskor már azon a néven jött.
De hogyha ez neked nem éri meg anyagilag akkor maradjon a saját nevet. Nekem mondjuk nem ezen múlt a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!