Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házzassággal megszűnik a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házzassággal megszűnik a barátság a nők részéről? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

A barátnőm férjhez ment, de szombatonként el szoktunk menni beülni a kedvenc helyükre beszélgetni.

Régen mindent megbeszélt velem, az élete intim részleteit is kéretlenül, de én sosem tiltakoztam vagy bíztattam, gondoltam mondjon csak el annyit amennyi neki jólesik.

Most már nem evez ezekre a témákra amit meg is értek, elvégre megtalálta a "nagy Ő"-t, akivel le akarja élni az életét a házasság erről szól elvileg.

Nem is kíváncsiskodtam.

Hanem, én elmondtam neki egy intim jellegű problémámat, amire a következő találkozásunkkor elmondta hogy a kedves férje mit javasolt, hogy az ő húga mit csinált.

Én ezen kiakadtam, szerintem joggal, hiszen ezelőtt nem adta tovább a titkaimat.

Örülök neki, hogy ilyen szinten bíznak egymásban, de ha én 1 valakinek akarok titkot mondani, most már őrá nem számíthatok, mert házas? Feltétlen meg kell osztania mondjuk az én szexuális problémámat egy pasival, akivel nem hogy bizalmas viszonyban nem, de csak köszönőviszonyban vagyok, olyan felszínes az ismerettség.

Most úgy érzem, elveszítettem egy barátnőt.

a házas nőnek tényleg kötelessége minden rábízott titkot a férje orrára kötni, vagy ez egy avítt, idejétmúlt szokás?

A nagymamám mondta egyszer, hogy háazsságban lenni olyan, mintha a 2 ember egyvalaki lenne és mindent elmondanak egymásnak, de ha nekik bajuk van egymással, azt ők nem mondhatják el senkinek.

Manapság is így van? Kinek mi a tapasztalata?

Van olyan nő, aki tart titkot a férje előtt (nem saját és más titkát? Egy barátnőjét, ami egyikőjükhöz sem kötődik, ergo nem feltétlen rá tartozik.

2014. jan. 23. 14:57
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
90%
Nekem teljesen úgy jött le, hogy a narancsbőr csak egy példa volt és nem emiatt haragszik a barátnőre a kérdező, hanem valami más miatt.
2014. jan. 23. 20:53
 32/39 anonim ***** válasza:
38%

Értem, de akkor te logikád mentén, a barátnőddel se fecsegd ki a párkapcsolati gondjaidat? NA most ne gyere azzal, hogy az máááááás, mert nem. nekem a párom a legjobb barátom, és mindent megbeszélek vele, amiről nem gondolom kifejezetten, hogy naaaaaaaaaagy titok.

De ha te a barátnőddel sem beszéled ki a pasidat, akkor nem szóltam, állati diszkrét vagy, gratulálok!

2014. jan. 23. 20:53
 33/39 anonim ***** válasza:
70%

"a barátnőddel se fecsegd ki a párkapcsolati gondjaidat?"

Nem vagyok biztos benne, hogy ezt nekem szántad, de NEM. Csak olyan dolgokat osztok meg a barátnőmmel a páromról, ami a páromra nézve nem kellemetlen. Olyat mondok el, amit nem bánna.

Amíg nem volt komoly párkapcsolatom, többet fecsegtem, de most már nem.

S ha a barátnőm beavat valami intimbe - pl.: hányszor és min vesztek össze; hogy teljesít az ágyban; milyen fertőzése van; abortuszra kényszerül a lánya...stb. -, azt semmilyen körülmények között nem adom tovább.

És nem kell a lelkemre kötni, tudom magamtól is, hogy mi olyan, ami bizalmas, és mi nem.

A "hol bankolnak", "mennyiért újították fel a fürdőt"...stb. - olyan dolgokat, amikről biztosan tudom, hogy bármely más barátjának is elmondana, és nem bánná, ha tovább adnám a páromnak, pedig igen.

Amiben bizonytalan vagyok, arra rákérdezek. Pl. amikor beavatott, hogy gyereket vár (még az elején járt).

2014. jan. 23. 21:30
 34/39 anonim ***** válasza:

Kérdező, az sem biztos, hogy a barátnőd férje és húga tudja, hogy rólad van szó, amennyiben több hölgyismerősével is találkozgat és nem nevezte nevén, melyik barátnőjéről van szó, vagy más módon tálalta a témát.

Én ilyen intim problémákat például úgy beszéltem meg a férjemmel, ha érdekelt az álláspontja, hogy mivel tudja, hogy GYIK-ezem, elmeséltem neki egy "ott olvasott kérdést", és beszélgettünk róla. Vagy egy "női magazin cikkéről". Így a barátnőm sem árultam el, és más szemszögből is láthattam a dolgokat.

Az egyetlen megoldás, hogy ezt megbeszéled a barátnőddel, és ha név szerint említett, akkor megkéred, hogy a jövőben ne tegye. Ha kíváncsi a férje álláspontjára, akkor vessen be egy kis cselt azért, mert nem akarod magad kínosan érezni a férje társaságában. Ha a barátnőd, akkor ezt megérti.

2014. jan. 24. 07:58
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem mondanám el a barátnőm titkát a férjemnek. Attól mert házas vagyok, nem adom fel az egyéniségem és a korrektségem. Nem ettől lesz valaki jó feleség.
2014. jan. 24. 08:05
 36/39 anonim ***** válasza:

A barátnőd már a házasság előtt is megbízhatatlan volt, és most is az.

Engem szimplán elhagytak a barátnőim amikor férjhez mentem. Én voltam az első közülünk.

Nem hívtak többet beülős beszélgetős délutánokra, vagy elutazni az egyik barátnőnkhöz.....semmi.

Az esküvőre se jöttek el mindenféle szar kifogással...plusz az egyik lány 3 héttel az esküvő előtt lemondta a tanúskodást. Aztán azt mondta azért vendégként ott lesz. Aztán nem jött el. Aznap reggel böfögött oda egy üzenetet fbra hogy nem jön mert nincs pénze.... mondom wtf??? mire kell pénz? Amúgy az üzenetet már csak akkor láttam amikor hazaértünk az esküvőről.

Mindegyikkel közöltem hogy kicsi esküvő lesz, nem kell kiöltözni, és nem várunk ajándékot. (nem is kaptunk mindenkitől) csak mert kérdezték ezeket a dolgokat egyébként....

Erre az egyiknek pont akkor kell egy szülinapi bulira menni,ami délután 5kor kezdődik (mi 12kor esküdtünk) de azért nem ér rá eljönni....

a másiknak nincs mit felvennie, nem jön

a harmadiknak meg nincs pénze....

hát b........sszák meg na.

Azóta csak pasi barátaim vannak akik közeli barátok:D

2014. jan. 24. 15:18
 37/39 anonim ***** válasza:
26-ra. Ugyanazt írtuk és úgy adtad elő,mintha ellenvéleményt írnál.:) Pont ezzel példálóztam,hogy ahogyan egy levelet sem bont ki az ember ami nem a nevére szól,úgy mai viszonylatban az e-mail ugyanez. 25 voltam.
2014. jan. 24. 15:58
 38/39 anonim ***** válasza:

33-as teljesen egyetértek veled abban, hogy abortusz és hasonló témakört én sem adnék tovább (megcsalás, nemi betegség, hüvelygomba...stb.), de ezt írtam is, ami tényleg titok, meg olyan jellegű, azt nem, de könyörgöm itt még mindig szaros NARANCSBŐRÖN megy a rinya! :D

De pl. nekem volt olyan is, hogy a legjobb barátnőm pasija panaszkodott arról, hogy ő nem bírja a tempót a barátnőmmel, annyit képtelenség szexelni, amennyit ő akar. Na akkor ez most mi? És nem vagyok annyira jóba a pasival. Mindegy szerintem így is úgy is felfújják ezeket a dolgokat sokan.

2014. jan. 24. 17:11
 39/39 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztalom a barátnői körömben, hogy nemhogy a házasság, de a párkapcsolat is veszélyezteti a barátságot. Nincs sok barátnőm, de mindnek kapcsolata van, kinek komolyabb, kinek kevésbé komoly, de van. Én egyedülálló vagyok. (És igen, néha kicsit szoktam irigykedni valamelyikükre.) Van olyan barátnőm, aki igyekszik azért tartani a kapcsolatot velem, programot csinálni, ezt méltányolom is. De van olyan, aki megtalálta a Nagy Szerelmet és azóta majdhogynem telibe sz*r. Ez nagyon rosszul esik, főleg, hogy régen sülve-főve együtt voltunk.

Nem tudom, miért kell a női barátságokat ennyire alábecsülni, és ejteni a barátnőket. Sokszor azt érzem, hogy a társadalom is ezt sugallja, hogy a párkapcsolat magasabb rendű, mint a baráti.

Holott egyszerűen csak minden kapcsolatfajtát a helyén kéne kezelni. Szerintem ezek kiegészítik egymást, nem pedig az egyik pótolható a másikkal.

És igen, persze, érthető, hogy valaki kevesebbet ér már rá, ha megházasodik, nekem nem ezzel van a bajom. (Mondtam, hogy van olyan barátnőm, aki kapcsolatban van, és ugyanúgy igyekszik időt szánni rám.) Hanem az a gond, ha valaki onnantól kezdve -- azzal a címszóval, hogy a párja a legjobb barátja -- elkezdi hanyagolni a barátnőket. Ez mélységesen felháborító és fájdalmas tud ám lenni a másik félnek.

A konkrét kérdésre válaszolva: szerintem is előfordul, hogy vki megbeszéli a férjével a barátnője ügyeit. Itt szerintem az a kulcs, hogy milyen téma. Ilyen semlegesebb témákat simán meg lehet. Ha valami nagyon intim dologról van szó (pl. szexuális téma), akkor viszont már fokozott óvatosság kell.

Az sem mindegy, ismeri-e egymást a férj meg a barátnő. Én egyik barátnőm párját sem ismerem behatóan. Párszor találkoztam velük. A lesz*rós bnőm pasija egyrészt más korosztály, semmi közös ismerősünk, meg szerintem nem is érdekli az én személyem, úgyhogy tulajdonképpen hidegen hagy, ha a barátnőm el-elmond rólam neki valamit. Nem is ismerem, nem is akarok vele találkozgatni, és a barátnőm sem szorgalmazza, hogy találkozzunk, így tehát lényegében egy idegen, engem ugyan nem érdekel.

Ha összejárnánk, akkor lehet, hogy jobban zavarna a dolog.

Szóval ez is olyan kérdés, hogy nincs rá egyetlen válasz, nagyon sok mindentől függ.

2014. júl. 15. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!