Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házzassággal megszűnik a barátság a nők részéről? Tapasztalatok?
A barátnőm férjhez ment, de szombatonként el szoktunk menni beülni a kedvenc helyükre beszélgetni.
Régen mindent megbeszélt velem, az élete intim részleteit is kéretlenül, de én sosem tiltakoztam vagy bíztattam, gondoltam mondjon csak el annyit amennyi neki jólesik.
Most már nem evez ezekre a témákra amit meg is értek, elvégre megtalálta a "nagy Ő"-t, akivel le akarja élni az életét a házasság erről szól elvileg.
Nem is kíváncsiskodtam.
Hanem, én elmondtam neki egy intim jellegű problémámat, amire a következő találkozásunkkor elmondta hogy a kedves férje mit javasolt, hogy az ő húga mit csinált.
Én ezen kiakadtam, szerintem joggal, hiszen ezelőtt nem adta tovább a titkaimat.
Örülök neki, hogy ilyen szinten bíznak egymásban, de ha én 1 valakinek akarok titkot mondani, most már őrá nem számíthatok, mert házas? Feltétlen meg kell osztania mondjuk az én szexuális problémámat egy pasival, akivel nem hogy bizalmas viszonyban nem, de csak köszönőviszonyban vagyok, olyan felszínes az ismerettség.
Most úgy érzem, elveszítettem egy barátnőt.
a házas nőnek tényleg kötelessége minden rábízott titkot a férje orrára kötni, vagy ez egy avítt, idejétmúlt szokás?
A nagymamám mondta egyszer, hogy háazsságban lenni olyan, mintha a 2 ember egyvalaki lenne és mindent elmondanak egymásnak, de ha nekik bajuk van egymással, azt ők nem mondhatják el senkinek.
Manapság is így van? Kinek mi a tapasztalata?
Van olyan nő, aki tart titkot a férje előtt (nem saját és más titkát? Egy barátnőjét, ami egyikőjükhöz sem kötődik, ergo nem feltétlen rá tartozik.
Lányok, itten egyetlen probléma van: a barátnőnél és a kérdezőnél más dolog esik a "titok" kategóriába. Szólni kell neki, hogy mi nem tartozik a férjére. Ennyi.
Én egyébként eléggé berágnék a férjemre, ha nem lehetne vele megbeszélni a barátnőim problémáit, természetesen azokat, amiket nem "titkosak". De ha minden "titkos", az is eléggé gáz szerintem.
Most olvastam, hogy ráadásul NARANCSBŐRRŐl van szó. Ez most komoly? ezen hisztizel? Haha! Irigylem a problémáidat...
Amúgy nekem a barátnőm azt mondta, hogy az Amway-es narancsbőrkrém nagyon jó, mondjuk az ára is!
Épp ez az! Mindenkinek más a titok. Most kell kiröhögni?
Aztán: ezek nem feltétlenül titkok. De mivel az én életemről van szó, jogom van eldönteni, ki tud a dolgaimról. Akármiről. Mert ennyi erővel a férjet is elhívhatnám, hogy dumcsizzunk.
És épp ezért, mivel ezek nem érdekes dolgok, miért kell "megbeszélni" a férjjel? Nincs jobb téma? Komolyan? Az, hogy vettem egy CD-írót, mert elromlott a régi, az a legjobb témájuk?
19-es ne haragudj már,de ha még a "levelek világában" élnénk,akkor nem küldenél postát egy barátnődnek a nyilvánvalóan közös címükre,nehogy kibontsa a férj?
18:Szerinted megbeszélni valamit a házastársunkkal egyenlő azzal,ha fűvel-fával kidumáljuk?Ahhoz meg hogy nem veszed komolyan a házasságot nem tudok mit hozzáfűzni ez egyéni szoc.probléma,nem is tartozik ide.
24:Ez is egy elég pesszimista hozzáállás.Az,hogy egy pár közt miként jön fel milyen téma nyilván teljesen véletlenszerű és 1-2piszlicséré dolog mellett még általában szerencsére van 10-20,tudod egy beszélgetésben egyik követi a másikat....
"ha még a "levelek világában" élnénk,akkor nem küldenél postát egy barátnődnek a nyilvánvalóan közös címükre,nehogy kibontsa a férj?"
Gondolkozol néha?
A levelek világában is névre volt címezve a boríték, nemcsak címre. És normális emberek nem nyitották ki a más nevére szóló, személyes levelet.
Gyerekkoromban egész nyáron leveleztünk a barátnőimmel, és egyik szülőm sem nyitotta ki véletlenül, mert nem voltak fogyatékosok.
Igen, de ha valamit nem akarok, hogy tovább adjanak, akkor mindig úgy kezdem a mondatot: Ezt ne mondd senkinek! Ennyi. És még akkor is tudom, hogy esélyes, hogy elmondja a barátnőm a párjának. Mert ez így megy, ez normális.
Én is tudok olyan dolgokat párom haverjáról... válás lenne a vége! Nyilván nem megyek oda a haver feleségéhez a témával, de szerintem igenis fontos, hogy a párok akár ilyen kényes jellegű dolgot is megbeszélhessenek anélkül, hogy tartanának tőle, hogy elszólja magát a másik. Ez az igazi bizalom.
És most agitálhattok itt holnap utánig a párok igenis kibeszélik a barátaikat egymás között. HA elmegyek a barátnőmmel kávézni, a párom második kérdése, miután hazaértem: És miről csacsogtatok? És akkor elmesélem azt is, hogy a barátnőm cd írója bedöglött, vagy hogy nyavalyog a narancsbőre miatt, vagy hogy eltörte a kezét síelés közben, vagy hogy vettünk kávézás után egy tök jó csíkos zoknit neki. A kapcsolatok 90%-a ilyen. Legalábbis akiket én ismerek azoknak 100%-a ilyen de feltételezem van másmilyen is. Akit ez zavar, barátkozzon szinglikkel!
Jó ha a szavakon akarsz lovagolni legyen, engem érdekelnek az ő barátai, ha nem érdekelnének a barátai, az élete, hogy mit csinált aznap és a többi, akkor nem is lennék vele. Sosem jönnék össze olyan emberrel akinek nem érdekelnek a barátai... Mert akkor ő sem érdekelne. Madarat tolláról, embert barátjáról ugye...
De mindegy, nem az a lényeg, hogy én, vagy te hogy csinálod, az a lényeg, hogy mindenkinek számolnia kell vele, ha elmond valamit egy embernek, annak a házastársa élettársa nagy valószínűséggel meg fogja tudni. Nem biztos, hogy konkrétan aznap, lehet, hogy 3 hónap múlva mikor valami hasonló kerül szóba. És aki ezt el akarja kerülni, az jobban teszi, ha használja a varázsmondatok valamelyikét: ez titok, ezt légyszi ne add tovább...stb. De a naplóírás is nagyon hasznos lehet olyan eget rengetően titkos információk dédelgetésére, mint, hogy zavar a narancsbőröd, elromlott a cd íród, beírást kapott a gyereked verekedésért, odaégetted a sült csirkét etc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!