Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meleg Párok: Mi a véleményetek a bejegyzett élettársi kapcsolatról?
Én heteró vagyok, házasságban élek. Viszont szerintem mocskosul igazságtalan, hogy a melegek nem házasodhatnak össze.
A bejegyzett élettárs meg háát.. attól függ milyen jogokat ad. Mert ha nem olyat mint a házasság, akkor éhezőnek a kanál - kaja nélkül kb.
"Tesésk belenyugodni a természeet törvényeibe: a homoszexualitás életellenes, mert nem viszi tovább az életet"
Na igen. Ennyi erővel mi sem házasodhattunk volna össze, ugyanis nem lehet gyerekünk. (miattam). Ne már....
Szimplán még mindig él a rohadt diszkrimináció. Remélem megélem azt a napot, amikor legalább ebben elér valami haladást ez az ország. Mert a megrekedés a múlt században nem valami tetszetős dolog...
27/N
csatlakozom az előttem szólóhoz. Amíg nem kötik az orromra a szexuális életüket az emberek, addig azt csinálnak az ágyban, és azzal, akivel akarnak. tényleg, mégis mi közünk van nekünk ahhoz, hogy Béluka nem Gizit szereti, hanem Jánost? Mi a fészkes fene közünk van hozzá? Hát semmi. Pont annyira nincs hozzá közünk, mint ahhoz, hogy Gizi Petit vagy Pityukát akarja.
Sajnos viszont a mai magyar valóság sokkal ijesztőbb, mintsem bármelyik meleg haveromnak merjem mondani, hogy hé, úgyis együtt éltek...
Ez a bejegyzett élettárs dolog ilyen nesze semmi, fogd meg jól, amire aztán mondhatják a fejesek, hogy de mi még ezt is megengedtük, hát az alkotmány ellen már csak nem mehetünk! Szemfényvesztés, amivel befogják a közvélemény száját, és a lobbi szervezetek ellen fordítják.
Az van, hogy a melegekről olyan emberek ítélkeznek, akik eggyel sem találkoztak, mintha nem ugyanolyan ember lenni, mint egy heteró. De igen, ugyanolyan. Utód szempontból pedig olyan, mint egy meddő. A meddőket persze elfogadják. Akkor mi baj a melegekkel?
Attól függ milyen jogokat ad.
Azért mondjuk az durva,hogy mondjuk egy pár hónapja összeházasodott heteró pár tagjainak több joga van egymással kapcsolatban,mint egy 20-30 éve együtt élő meleg párnak.
Amúgy őszinte leszek,szerintem sokan annyira buták,hogy fel sem fogják,hogy milyen jogaik vannak a házasoknak.
Azt hiszik ezek maguktól értődő dolgok,pedig nem,mivel a jog egy mesterséges dolog.
Nyilván házasság alatt nem azt kell érteni,hogy meghívunk 100 vendéget,eszünk,iszunk és holnaptó boldogok vagyunk.
Hanem két ember jogviszonyát egymáshoz.
A legfontosabb az öröklés tisztázása(pl nehogy már egy távoli rokon lenyúlja a párod vagyonát, halála esetén).
Illetve bizonyos információk visszatartása(pl kórházban,stb),mintha idegennek kezelnének,egy papír mondja meg kinek van joga tudni rólad bármit is.
A gyerekvállalás az eléggé másodlagos,bár van akinek fontos,de gyakorlatilag a jog nem igazán szólhat bele,csak képletesen,ma is sok meleg nevel gyereket,csak nem tudnak róla sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!