Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másnak is ennyi pénzügyi vitája van a férjével/feleségével?
22-es!
A leírás alapján pont, hogy nem keresnek annyit, hogy a mindennapi luxusra is teljen és a megfelelő mennyiségű megtakarításra is.
De biztos marad valamennyi hónap végére.
Ha meg nem marad semmi, akkor nyilván a másik félnek kell változtatnia a gondolkodásán.
Csiszolódni kell, mindkettőnek engedni!
Mi a férjemmel szintén más közegből jöttünk. Én egy elég tehetős családból származom, ő egy középkategóriásból! Bár soha sem kellett annyira spórolniuk nekik sem, a férjem mégis barom spórolós lett.
Amikor összeköltöztünk, rengeteg vita volt ebből. Mert ugye én éltem egy addigi szinten, amiből le kellett adnom,hogy legyen félretett pénzünk stb. Viszont volt, amiből már ő csinált túlspórolást! :)
8 éve vagyunk együtt, 4 éve házasok. Mára azt mondom,hogy nyilván nem 100%-osan de mindketten változtattunk a felfogásunkon. Én nem költök annyit felesleges dolgokra, ő pedig nem spórol olyanon is,amin nem kellene! Idő kérdése! :)
Nálunk nagyon természetesen alakult ki minden, nincs csak ez vagy csak az, hanem kompromisszumot kötünk.
Nálatok meg minden nagyon fekete és fehér. Vagy ez vagy az alapon.
Pl Ha van kedvem főzni akkor főzök, ha nincs kedvem akkor eszünk menüt, vagy csinálunk szendvicset. Szóval nem csak ez van hanem minden. Ha hozatok menüt a munkahelyemre akkor általában a férjemnek is hozatok egyet vacsorára.Van hogy 4-5 napig minden nap menüt veszünk máskor meg hetekig nem. Ahogy alakul.
Az otthoni ételeken is lehetne változtatni. Gondolom csak van olyan dolog , pl alapanyag ami mindkettőtöknek jó, azt megtartani, megkeresni, amiből neki a jobb minőség kell akkor csak azt venni és ezzel te engednél.
A nyaralást meg megkell beszélni, hogy abból te nem engedsz. Nem kell rögtön 2 hetes drága úttal kezdeni, elég egy pár napos is. Hogy megérezze az ízét. Pl a férjemmel kezdetben nagyon nehéz volt, soha nem is jártak nyaralni szerinte felesleges pénzkidobás volt. Én egyezséget kötöttem vele, ha elmegyünk pár napra akkor lehet garázs, amit ő akart nagyon. Bele is egyezett, azóta már egy csomó helyen voltunk, pont tegnap beszéltünk hogy nyáron megint tengerpart.
Szóval mindenki alkalmazkodjon.Engedjen.
Amúgy nálunk van egy rangsor mi az ami éppen a legfontosabb. Pl a megtakarítás. Utána jön a többi. Úgy csináljuk hogy jusson is és maradjon is. Remélem érted mire gondolok.És ez mindenre igaz.
Elég nagy butaságnak tartom, hogy így házasodtatok össze. Érett emberek úgy mennek bele egy házasságba, hogy már ismerik egymást és tudják, hogyan kezeljék a vitás helyzeteket. Ti még csak ott tartottatok, hogy "majd kialakul", és már ezen a szinten összeházasodtatok, pont az ilyet nevezik meggondolatlan házasságnak, és többnyire válással végződik. Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy megérdemlitek.
Mellesleg sok családnak spórolás mellett sem jut se nyaralásra, se szórakozásra. Nem csak ez jelenti a közös élményeket.
"Akkor is beszéltünk róla, de már akkor is vita volt, gondoltuk, majd később kialakul"
Amikor két ember ennyire eltérően gondolkozik valamiről, és a nagy rózsaszín szerelemben SEM változtat ezen, miért gondoltátok, hogy házasságkötés UTÁN majd egyikőtök meggondolja magát?
Egyébként tegyétek azt, amit szeretnétek: te járj biciklivel, tömegközlekedéssel, egyél olyan ételt, amit szeretnél, ő pedig járjon autóval, és vegyen menüt. Ha megengedhetitek magatoknak, akkor miért ne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!