Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Másnak is ennyi pénzügyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Másnak is ennyi pénzügyi vitája van a férjével/feleségével?

Figyelt kérdés
Nagyon különböző anyagi helyzetű és gondolkodású családból származunk, és ez most, a házasságunk után is érződik. Sok vitánk van pénzügyekről, ő minőségibb, drágább ételeket enne, kocsival járna munkába, minden nap menüt enne. Én inkább jó időben bicajjal, rossz időben tömegközlekedéssel járnék dolgozni, van többféle megtakarítási számlám, nyugdíjpénztáram, nekem megfelelnek az olcsóbb, márkátlan ételek, a szendvics ebédre és utazgatni, nyaralni szeretnék.
2014. jan. 10. 14:19
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
33%

A házasság nem csak a szerelemről, hanem az alkalmazkodásról, a másik szokásainak elfogadásáról szól. Úgy szeretik a házastársak egymást ahogy vannak. A gondolkodásukkal, a külsejükkel együtt. Nem győzködik egymást arról, hogy mi a jó látásmód, és mi a rossz, hanem elfogadják azt a látásmódot amit a másik képvisel.

Számomra legalábbis ez a házasság.

Így hát nálunk nincsenek viták, anyagi téren egyáltalán. Én azt javasolnám neked, hogy ne akarj ráerőltetni feleslegesen semmit a feleségedre.

Ha kocsival akar járni dolgozni, járjon azzal. Amíg van autótok, és van miből tankolni, addig miért fáj ez neked?

A menü meg kb egy ezres. Abból nem tudsz megfőzni, tehát nem pénzkidobás, sőt. Ha hideg kaját veszel az kb 600 Ft, ha jól is akarsz lakni, és nem parizeres zsemléről beszélünk.

Mivel nem azt írtad, hogy nem veszi fel csak a legdrágább ruhát, és kaviárt eszik vacsorára, úgy gondolom, hogy teljesen normális igényei vannak.

Szerintem te vagy túl spórolós. Egy kicsit lazíts. A pénznek csak akkor van értéke, ha használod. Ha a számládon figyel, teljesen hasztalan.

2014. jan. 10. 14:39
 12/36 anonim ***** válasza:
36%
Úristen, ha van pénze rá, egye a jó kajákat, te meg egyed a szendvicseket. Vita lezárva.
2014. jan. 10. 14:39
 13/36 anonim ***** válasza:
26%
Nekünk sincs a férjemmel vitánk, ő a családfő, én itthon vagyok. Én a házasságba a nyugalmat és az otthon melegét adom a férjem meg dönt és kezeli a pénzügyeket. Ettől függetlenül mindent megbeszélünk. Viszont ezt a házasság előtt letisztáztuk. Nektek is ezt kellene, hogy most pótoljátok az elmaradt beszélgetést. Egy kicsit vehetnéd lazábbra a dolgot, mert ha mindig spórolsz, meg gyűjtesz akkor kevésbé fogsz élni, ő meg tanulhatna tőled. Szerintem egy jó kompromisszumot kéne hoznotok. Pl. Hétköznaponta főzöl, hétvégente meg eljártok kajálni.
2014. jan. 10. 14:42
 14/36 anonim ***** válasza:
93%
Egy házasság miért a vitáról és miért nem a kompromisszumokról szól? Miért kell ezen vitázni: ha neked jó, járj biciklivel, és vigyél magaddal szendvicset.
2014. jan. 10. 14:42
 15/36 anonim ***** válasza:
62%
Ebben az esetben én javasolnám, hogy nyissatok egy közös számlát, arra ráteszitek a közös költségek felét (rezsi, kaja,...) + egy bizonyos összeget, amit majd nagyobb kiadásokra, nyaralásra stb. költhettek. A többivel pedig mindketten azt csinálhatnátok, amit csak akartok.
2014. jan. 10. 14:43
 16/36 anonim ***** válasza:
96%

Persze kell a rossz időre is tartalékolni, én is úgy érzem magam biztonságba de azért élni ne felejts el vele.

Nehogy úgy járj mint a kisgyerek aki megkapja a várva várt cipőt nem hordja dobozba tartja vigyáz rá aztán amikor már felvenné kinőtte.

2014. jan. 10. 14:46
 17/36 anonim ***** válasza:
18%
Ezért jó a külön kassza... ott nincsenek ilyen gondok. Mindenki azt csinál amit akar. Nesze nektek vagyonközösség. Veszekedjetek csak!
2014. jan. 10. 14:48
 18/36 anonim ***** válasza:
91%
Kedves 10-es, gondolom, ha véletlenül munkanélküli leszel, esetleg hosszabb távon beteg és a feleséged most még kevéske kis pénzére leszel utalva, neked sem fog gondot jelenteni, hogy azt tedd majd, amit ő mond?! :-)
 19/36 anonim ***** válasza:
78%

Nincs ilyen vitánk,pedig különböző gondolkodásunk volt nagyon,de még házasság előtt összecsiszolódtunk, kompromisszum.

Ő eszi amit főzök,ezen nem spórolunk,de menzázni nem menzázunk,drága és rossz.Előttem menzázott.

Kocsival járunk,sajnos mai bérletárak mellett olcsóbb mint két felnőtt bérlet.

Nyaralunk,telelünk,neki elég lenne valami lepukkant nénik által kiadott szoba,én inkább a panziókat szeretem vagy apartmant,igy én választok.

Főzz neki,amit elvisz,és nem eszik menüt,de nem is szendvicset,férfiembernek kell a meleg kaja.

Tömegközlekedés vs kocsi,papirlap,és számoljátok ki melyik éri meg jobbn,számit-e az a pár ezer ha kocsival drágább.

20/36 anonim ***** válasza:
68%
Szia! Én úgy gondolom, hogy vita helyett meg kell egyeznetek, hogy mindenki jól járjon. Vagyis, nem csak szendvicset ebédeltek, de nem is csak menüt, az utazásra, nyaralásra pedig félreraktok..
2014. jan. 10. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!