Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családon belül, hogy lehet kicsit elvonulni h a saját gondolatainkkal legyünk?
Hogy lehet családon belül az megvalósítani, hogy mikor egyedül szeretnék lenni, akkor egyedül legyek? Hogy olvashassak, vagy netezhessek? Hogy senmi ne szóljon hozzám, mert mindíg kizökkentenek.
Hogy lehet azt megoldani, h ne legyek készenléti állapotban mindig? Mert ugye a gyereknek nem mondhatom azt h hagyjál most? Csak éjjel lehetek kicsit egyedül mikor a többiek alszanak?
Hogy oldjátok meg azt mikor a családtagoknak szükségük van a társaságotokra, ti viszont egyedül szeretnétek lenni?
Jó neked,h ezt az igényedet megérti a férjed. Az én pasim azt mondja akit szeret azzal mindig együtt akar lenni. Ő nem szeret egyedül lenni, nem is érzi jól magát egyedül. Mindig szereti megosztani h mikor mit csinál, visszajelzés, kommunikáció kell neki. A gyerekei is ahoz vannak szokva h ő körülöttük forog minden, nem rossz értelemben mondom.
Mi van az én igényeimmel?
Kezdjük ott, hogy életképes gyerekeket kell nevelni, nem olyat, aki állandóan nyivákol, hogy "anyaaa hol van a tányér?", "anyaaa vágsz nekem kenyeret?", "anyaaaa, hol vannak a törölközők??". Ezt abból kiindulva mondom, hogy minket pont úgy nevelt anyukánk, hogy sajnos mindent a kezünkbe adott, az orrunk elé tett, soha semmiért nem kellett megmozdulnunk - és tizenévesen jöttünk rá, milyen szánalmas is az, ha még azt sem tudod a saját otthonodban, hogy az anyukád hol tartja az alapvető dolgokat vagy hogy csinálhatsz magadnak rántottát. A saját példámon okulva úgy gondolom, már kiskorában úgy kell nevelni a gyereket, hogy képes legyen önállóan lefoglalni magát, 10 évesen ne az anyukájának vernyákoljon egy vajas kenyérért, hanem maga is meg tudja kenni és így tovább.
Minél életképesebbek, önállóbbak a gyerekek, annál több szabadideje marad a szülőknek is. Ne érezd ezt önzésnek, természetes, hogy mindenkinek kell egy kis lazítás minden nap! Ha egész nap készenlétben állsz, csak egy ketyegő stresszbomba leszel.
Köszi! Én is így gondolom, csak mindig a fejemhez vágják, h nem vok családcentrikus vagy h nem szeretem a gyerekeket. Tény h sokszor más dolgok érdekelnek.
Arra vagyok kiváncsi mások hogyan vonulnak el csaláson belül?
Én pl. a férjemnek is mondom, hogy most szívesen olvasnék egy kicsit, mi lenne, ha ő is csinálna valamit egy órácskára vagy kettőre, és utána film, fürdő, vacsi...?
Sokszor inkább én ajánlom fel, mert ő nem akar megbántani vele, hogy "nem kíváncsi rám". Persze egy kis egyéni tevékenység nem azt jelenti, hogy nem kívánunk a másikkal foglalkozni, hanem csupán mindenkinek szüksége van erre néha. Ha meg a másiknak nincs erre igénye, addig lefoglalhatja ő a gyerekeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!