Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ki tud jönni egy házaspár havi 100 ezer Ft-ból?
Hát figyelj. Számolj egy kemény téli hónappal, ahol fix. kiadás már ez az általad említett 54 ezer ft.
Ezenkívül még kell fizetni egy alapesetet véve vizet (kb. 4500-5000 ft 2 havonta) villanyt (5000 ft). Mi nagyjából ilyen árakat fizetünk, ketten vagyunk, és amennyire csak lehet spórolunk.
A legolcsóbb internetet választottuk, ami havi 2300 ft (korlátlan).
Ügyeskedve pedig két emberre a kaja kihozható havi kb. 40 000 forintból. Ebből az összegből ha valaki odafigyel akkor már normálisan lehet étkezni.
De még nem ejtettünk szót a szemétszállításról, a telefonszámláról, a ruházkodásról, nem vettünk tisztítószereket, tisztálkodási szereket, nem közlekedtünk, nem vettük figyelembe azt, hogy valaki megbetegszik, vagy valami elromlik. (és még lehetne sorolni)
Szóval őszintén megmondva, nem lehet 54 ezer forintos fűtés mellett megélni 100 000 forintból két embernek.
Én nem tudnám ezt kihozni, de a muszáj nagy úr.
Mi ketten minimum 50-60 ezret költünk olyan fix kiadásokra, hogy kaja, tisztítószerek, tisztálkodószerek, szóval nevezzük TESCO-nak. Ezt mondjuk, ha kivesszük a luxust le lehet tolni 40.000-re. De akkor nem esztek egészségesen egyáltalán.
mondjuk erre rájön a rezsi és akkor télen ki sem jöttök. De mondjuk spóroltok télire, akkor ha jók vagytok, nem fizettek elő tv-re csak netre, meg nem fürödtök sokáig stb. akkor mondjuk kijön egy hónap 90 ezerből. Maradt 10.000 ruhára, gyógyszerre, sminkre, hajfestékre, hirtelen kiadásra.
Nagyon kevés szerintem, mert nekünk pl. mindig közbejön valami nem várt dolog, vagy valami amiről tudtunk, de nem tudtunk rá előre spórolni.
Na mindegy ki lehet hozni, kérdés, milyen áron? könnyen rámegy erre egy friss kapcsolat.
Nekünk a rezsink kb ennyi és akkor még nem ettünk,nem ittunk és nem voltunk betegek stb.....kertes családiházban lakunk
Minden tiszteletem azoké.akik ebből az összegből tudnak gazdálkodni..
de szerintem nem lehet normálisan megélni ennyiből..nem gondolok luxusra...de még az alapot sem nagyon lehet ebből kihozni!
Arra pl nem gondoltatok? hogy valamit csináljatok a fűtéssel, hogy ne legyen ilyen sok? Bár nem tudom mivel fűtötök...
Nekünk pl kazánunk van ugye. Mikor még a nagyobb fajta volt, a fűtés télen 100.000 felett volt. Kicseréltettük kisebbre, így kevesebből kijön, mert cserépkályha is van alapból, meg téglakályha, és a kazánnal nem fűtjük agyon a házat, csak hogy ne fagyjanak be a csövek. A legutóbbi rezsink pl összesen volt 60.000 ft egy 150 négyzetméteres házra.
Bár mi ketten élünk 120 ezerből. ( amit én keresek az nagyon kevés , így félretesszük. Nem is nyúlunk hozzá.)
Néha még szórakozni is el tudunk menni, illetve könyveket is veszünk. Bár többnyire nem pénzesek a baráti programok például.
Kocsi helyett ami eszi a pénzt, pl valami ilyesmit csinálni a fűtéssel?
Mert így nehéz lesz. Bár nem lehetetlen, ha nagyon meghúzzátok magatokat.
27/N
Egyébként mi a férjemmel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!