Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Lehet ebből így jó házasság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet ebből így jó házasság?

Figyelt kérdés

23 éves nő vagyok, a vőlegényem 26 éves. Én januártól kezdtem, ő februártól kezd dolgozni. Ő a 2. diplomáját most szerezte meg, nekem pedig úgy volt, hogy most lesz meg az első, de az egyik tárgyam nem sikerült, így azzal csak szeptemberben próbálkozhatok újra, tehát egyelőre diploma nélkül kezdtem el dolgozni, de valamennyit majd még be kell járnom a fősulira.

Én 16 voltam, ő 19, amikor összejöttünk. Már 4 éve együtt élünk egy albérletben, amit részben saját keresetből, részben pedig a szülőktől kapott anyagi támogatásból fedezünk.

A párom még nem akart elvenni, sőt eljegyezni sem, mindig azt mondogatta, majd a diplomaosztóm után. Én azonban már nagyon vágytam egy eljegyzésre, ez volt minden álmom, ezért Valentin napon eljegyzett, az volt életem legboldogabb napja.

Elkezdtük szervezni az esküvőnket 2014 júniusra. Nem akarunk nagy partit, csak a szűk család lesz, összesen 30 fő. Mégis azt érzem, hogy ő bizonytalan... Fél az egésztől. Már le van foglalva az étterem meg minden, de ő még mindig bizonytalan, néha azt látom rajta, hogy fél az egésztől. Mikor szóba hozom, csak annyit mond, hogyha idősebb lenne, akkor is félne, mert ő nem erre vágyott kislánykora óta, mint a nők. Ő férfi és nem dobja fel az esküvő gondolata. De nagyon szeret engem és miattam csinálja.

Félek attól, hogy összeházasodunk és pár év múlva befuccsol az egész. Anyagilag se értjük meg mindig egymást, ő más dolgokra költene többet, mint én, néha úgy érzem szórja a pénz.

2014. jan. 4. 16:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ezt csak az idő tudja eldönteni előre nem lehet mit jósolni bár talán kár volt annyira erőltetni még az esküvőt!
2014. jan. 4. 16:47
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha őszinte választ akarsz: valószínű nem kellett volna erőltetned az eljegyzést, mert mint írtad, a párod még nem akart elvenni.

Talán emiatt nincs most annyira ő is besózva az esküvő miatt, mint te.

Szerintem beszélgess vele, hogy az égvilágon semmit nem szeretnél elsietni, ha úgy érzi, még nem kész rá, nyugodtan mondja meg.

Persze ettől még simán lehet jó házasság belőle. Csak beszélgessetek sokat.

2014. jan. 4. 16:49
 3/12 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, hogy még nem késő lemondani, ha nem akarja, ráérünk még. De azt mondta, hogy mindegy, hogy mikor lesz, sose fogja jobban várni és lesznek kétségei. Erős sérelmeket hagyott benne a szülei válása, ezért bizonytalan. Fél, hogy mi is így járunk.
2014. jan. 4. 16:53
 4/12 anonim ***** válasza:
Még jóhogy nem fogja lemondani mert nem akar téged megbántani de bölcsebb lett volna várnod amíg ő kér meg rá mert így persze hogy nem várja annyira!
2014. jan. 4. 16:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Ezek szerint nem miattad van ez a nagy bizonytalanság, hanem rossz példa lebeg a szeme előtt. A szülei válása viselte meg ennyire, és valószínűleg attól fél, hogy ti is így jártok.

A szervezést már elkezdtétek, nem fog visszalépni miattad. Inkább azt erősíts benne, hogy nem minden házasság végződik úgy, mint a szüleié, és ha mindkét fél tesz a kapcsolatért, akkor abból nagyon jó dolgok sülnek ki hosszú távon.

2014. jan. 4. 17:02
 6/12 anonim ***** válasza:
szerintem meg ne aggódj! azt gondoljátok végig, hogy szeretnétek-e együtt élni. boldogok vagytok-e együtt. vagy nem jó a kapcsolat, gondjaitok vannak, eszetekbe jut-e a szakítás gondolata. mert ez az esküvőtől független! ha minden rendben van, szeretitek egymást, mindketten arra vágytok hogy együtt éljétek le az életeteket, akkor nem fogtok csak azért szétmenni, mert tartottatok egy esküvőt! úgyhogy nyugi! ha párkapcsolatként szuperül működik, akkor házasságként is úgy fog.
2014. jan. 4. 17:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem furcsa, hogy hét év után sem akar még elvenni, pedig nem kisgyerek, hanem fiatal felnőtt, és csak a te kedvedért jegyzett el. Ez azért elgondolkodtató, nem?
2014. jan. 4. 18:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de én bizony mérges lennék a páromra, ha úgy kérné meg a kezem, és kezdene velem készülődni a házasságra, hogy nem gondolja komolyan, vagy ennyire nagy benne az ellenállás. Ez így nevetséges és gyerekes a párod részéről, ez komolyabb kérdés annál, mint hogy van-e kedve vásárolni menni, és végül is nincs, de azért duzzogva elkísér...

A vőlegényemtől is távol álltak mindig az efféle gondolatok, tipikus magányos farkas, és sosem érzett nagy vágyat a házasodásra, de még a komoly párkapcsolatra sem. De most, hogy az esküvőnkre készülünk, lelkes, őszintén boldog, és gyakran kifejezi, hogy mennyire boldoggá teszi, hogy a felesége leszek. Ha nem így lenne, tutira lefújnánk az egészet, az igen kimondását részemről nagyon komolyan veszem, ha úgy érezném, hogy "befuccsolhat" éveken belül, nem állnék az oltár elé, bármennyire is szeretnék házasságban élni.

2014. jan. 4. 18:55
 9/12 PureGame ***** válasza:
nem jósolok sok jót, de ne legyen igazam.
2014. jan. 4. 19:15
 10/12 anonim ***** válasza:

Épp ma volt egy ezzel kapcsolatos kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_..

Én itt a 12-es 14-es válaszokat írtam.Ebből megtudhatod a véleményemet és több véleményt is az egészről.

Viszont annyit azért hozzátennék,hogy azért utasítottam el,mivel a Szüleim elváltak és azzal a tudattal nőttem fel,hogy sose fogok férjhez menni.De aztán amikor Életem Szerelme megkért és volt az a dráma,hogy elutasítottam,és elmondta,hogy milyen érzésekkel venne el/mik az érzései a házasságról-összetartozásról,akkor minden kivilágosodott.Párodnak is lehet,"csak" ennyi kéne.De ki tudja Te vagy-e az,aki meg tudja változtatni a gondolatait erről,illetve hogy valóban ez-e a probléma.Mertha mégse a Szülei válása,akkor mint többen írják,nem akarásnak nyögés a vége.

2014. jan. 4. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!