Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek mik azok a közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mik azok a közös célok amiknek meg kell lennie ahhoz, hogy egy házasság működjön?

Figyelt kérdés
2013. dec. 8. 09:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A házasság maga..( egy kierőltetett hazasság nem egy jó alap)

Gyerekek kérdése(akarnak-e, hányat...)

-------nagyon dontos a kikro...1-2 év vagy 10 év múlva? Vagy már tegnapmis későn volt?

Hol akarnak élni... Város, panel, kertesház..nagyon kistelepülés...esetleg külföldi tervek

Pénzügyi hozzáallások...

Ezek a legfobtosabbak, és mindenkinél fennállnak...de ezekeen kìvül kismillió dolog van, ami miatt állhat, vagy bukhat,megy házasság (vagy egy kapcsolat is)

(Pl nekem fontos, hgy nem vagyok házi cseléd, és elvárom, hogy kivegye a részét a férjem a háztartásbólm természetesen, ha nekem van több időm akkor én csinálok többet, de ha neki van akkor ő...stb...)

2013. dec. 8. 09:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Bocs a hibákért..

Tehát" fontos a mikor...."

2013. dec. 8. 09:59
 3/10 Grielean ***** válasza:

Én úgy vettem észre, nem igazán az a fontos, hogy a célok közösek legyenek. Inkább az, hogy ugyanazt a dolgot illetően csak ne legyenek ellentétesek az elképzelések.

Pl vegyük az esküvőt. Ha a párom templomi esküvőt is szeretne, én pedig egyáltalán semmilyet, abból nem lesz hosszú kapcsolat. Viszont ha én úgy vagyok vele, hogy egyszerűen csak nem foglalkoztat az esküvő, tehát én azzal is, de anélkül is boldog vagyok ebben a kapcsolatban, akkor ez a közös cél kizárólag a párom elképzelésén múlik.

2013. dec. 8. 10:28
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Kedves utolsó!

Nem tudok Veled egyet érteni. Én akkor sem lennék 100%-ig boldog a kapcsolatomban, ha a másik fél az én nagy vágyaimra csak húzná a száját. Erőltetettnek érzenék pl. egy esküvőt, amibe olyan minden-mindegy alapon menne bele a párom. Nekem jó volt, hogy a férjemmel együtt örültünk, együtt szerveztük és izgultuk végig az egészet.

2013. dec. 8. 11:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egyik legfontosabb a gyerekkérdés. A többiben még csak-csak elképzelhető valami kompromisszum, vagy racionális megoldás, bár ez kompromisszumkészségtől is függ. Viszont abban, hogy egyik fél akar gyereket, a másik nem, semmiféle kompromisszumot nem tudok elképzelni.

Az esküvőről szóló elképzelésekben még talán látom helyét annak, hogy picit mindkét fél enged, a pénzügyi témában is meg tudnak egyezni értelmes emberek, talán még a lakáskérdésre is van sokszor valami köztes megoldás.

De a gyerekkérdésre nincs.

2013. dec. 8. 13:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Most nemcsak célokat, hanem alapvető gondolkodási dolgokat is fel fogok sorolni:

-hol éljenek?

-legyen-e gyerek, ha igen, hány?

-ha van gyerek, milyen elvek alapján neveljék? (szigorúbb / elfogadóbb, vallás stb.)

-vallás

-házasság: legyen-e? ha igen, akkor csak polgári esküvő legyen, vagy templomi is?

-politikai nézetek (ne legyenek gyökeresen különbözőek, főleg ha 2 elég radikális politikai nézetekkel rendelkező személyről van szó)

-hasonló nézetek családmodellről, tág családról (anyu-apu mennyire szóljon bele)

-nagyjából hasonló életvitel (pl. antialkoholista és garatra felöntő, radikális vega és húsimádó, rendetlen és tisztaságmániás, otthonülő és partiállat, ha összekerül...)

2013. dec. 8. 17:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem 6-os leírta a legfontosabbakat, egyet értek vele.
2013. dec. 8. 22:56
 8/10 anonim ***** válasza:

5. a gyerek kérdése tényleg fontos. Viszont sokan bele se gondolnak abba, hogy ha már házasok... (normál esetben házasság után jön a gyerek) próbálkoznak egy ideig, de a gyerek nem sikerül. Akkor mi van? Elhagyott lesz az a fél akinek önhibáján kívül nem lehet gyereke?

Vannak dolgok amiket nem lehet előre tervezni.

Nálunk egyébként ez a helyzet. De ettől még nem hagy el a férjem, mert nem azért vett el, hogy a tenyésztehene legyek...de hallottam már ilyenről, akik ezért váltak el....

ez is emeli a válásokat például. Bár nekem az a véleményem, hogy aki ezért elhagyja a házastársát, az sose szerette igazán...

27/N

2013. dec. 10. 00:21
 9/10 anonim válasza:
Egymás tiszteletben tartása, tolerancia, bizalom és vagy közös, vagy egyéni hobby, de mindenképpen legyen, mert az egy pici magán szféra! Ennyi!
2013. dec. 12. 13:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem elég egy közös cél.

Mégpedig az, hogy csak vele akarok élni és senki mással!

Agyalgás a tett halála.

Mert ha mind a két fél a házasság fenntartásáért fáradozik, akkor minden problémát meg fognak oldani.

2013. dec. 12. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!