Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mitől lesz egy házasság jó és tartós? Mik kellenek hozzá? Mik a legfontosabb dolgok, amitől működik a dolog?
Egyszerű: mindkét félnek jobban kell szeretnie a másikat saját magánál. Ha ez így van minden probléma megoldható.
Csak ez baromi ritka.
Nem csak szeretni kell a párunkat, hanem tisztelni, becsülni is.Persze, ha vannak tiszteletreméltó tulajdonságai. De ha nincsenek, akkor nem mentünk volna hozzá. Nagyon meg kell ismerni, kihez kötjük a sorsunkat. És aztán jönnek a stabil, már meglévő tulajdonságaink: türelem, empátia, önfeláldozás, ha kell,alkalmazkodóképesség, humor,megértés,elfogadás, kötelességtudás, megbízhatóság,becsületesség.
Önmagunk megváltoztatásának képessége.
Nem könnyű dolog, ezért sokan kiszállnak - pedig megéri dolgozni rajta. És ezt inkább 30-40 évi házasság után lehet levonni, mikor ismét ketten maradnak, és még mindig szeretik, becsülik egymást, hogy az egésznapos összezártságban is örülnek egymásnak.
türelem, alkalmazkodás, szeretet, tisztelet, megbecsülés, közös élmények
de főként türelem.
a másik megbecsülése
tolerancia
türelem
szeretet (direkt nem szerelmet írok)
kitartás
önzetlenség
kompromisszumkészség
akarat, hogy a család működjön, és hajlandóság tenni is ezért
valamilyen szinten közös nézet, hozzáállás a világhoz, amivel nem azt akarom mondani, hogy bárki is adja fel saját magát, hanem azt, hogy legalább olyan alapvető dolgokban egyezzenek, mint pl: akarunk-e gyereket, ha igen, mikor? Hogyan képzeljük a közös életünkben a munkamegosztást? (Pénzkeresés, annak felhasználása, házimunka...) Ki mit tart a legfontosabbnak az életben (egyik a karriert, másik a családot, stb.)
Engem is mindig ez foglalkoztat, mert 7 éve vagyok együtt a párommal és együtt is tervezzük az életünket, de félek nehogy valahol elrontsuk.... Sajnos sok tönkrement házasságot láttam már....
Valaki írta a pénzt, sajnos rosszul hangzik, de tényleg kell a boldoguláshoz, mert a szegénység megöli a szeretetet.... :( Szerencsére van kivétel, ismerek egy családot, akik nagyon kis szerényen élnek, de annyira kis aranyosak, látszik a harmónia. :)
Szerintem a legfontosabb egymás kölcsönös ÉRTÉKELÉSE, MEGBECSÜLÉSE.
Igazi Szerelem : nem olyan ami pár év alatt elmúlik
Bizalom
Tisztelet
Hűség
Őszinteség
Odafigyelés
Törődés
Kommunikáció
Kompromisszumkészség
Tolerancia
Humor
Piszok jó szex:)
1-2 közös érdeklődési kör (nem árt ha van)
Közös programok - kettesben - barátokkal- családdal
És úgy összességében 2 nagyon összepasszoló személyiség
Szerintem kb ennyi.:) Ha ezek megvannak, akkor nagy baj nem lehet.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!