Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért vagy a házasság ellen?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vagy a házasság ellen?

Figyelt kérdés

Nem vitát szeretnék kirobbantani, és nem provokálni szeretnék .

Nem feltételezéseket szeretnék olvasni olyanoktól, akik nem ezt érzik ezért:

Kérem csak olyanok válaszoljanak, akik nem házasságpártiak, és nem is házasok!

Igazándiból nem azok véleménye érdekel, akiknek mindegy a házasság, hanem azok akik ellene vannak.

Miért?

Mik az indokok?

/köszönöm, ha nem trollkodod szét a kérdést, és kulturált hangnemben tudsz kommunikálni/

2013. dec. 7. 12:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
41%
24 éves nő vagyok...nekem olyan mint egy adás-vételi szerződés....4 éve van élettársam és van egy 16 hónapos lányunk de nekem párom elfogadta h nem vagyok hajlandó férjhez menni
2013. dec. 7. 13:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Szóval a házasság ellenes ismerősöm szövegei, amiket mondani szokott:

-Mert anyám, apám is összeházasodtak, és nem működött, folyton veszekedtek, nekem nem kell ilyen élet.

-Mert anyagi vonzata is van, onnantól közös a vagyon.

-Mert csak pénzéhes nőkkel találkoztam, és nem szeretném, ha elválunk, elvigyék azt, amiért én dolgoztam meg.

-Mert nem érdekelnek a papok, a templomi hacacárék, és a lakodalmaktól is borzongok.

-Mert alig ismerek olyan házaspárt aki boldog. Viszont a haverom együtt él házasság nélkül egy nővel már 15 éve, és ők boldogok.

-Mert ez a papír számomra nem jelent semmit.

(Ezek szerintem nem valami épkézláb indokok.

-Mindenki a saját házasságáért felelős. Attól, mert apuciéknak nem jött össze, nem jelenti, hogy nekem se fog.

-Létezik házassági szerződés is, amiben tisztázható, mi kié...

-Eleve negatív és bizalmatlan hozzáállás váláson agyalni. Tény, hogy van sok pénzéhes liba, de rém egyszerű, kerülje el őket, vannak normális nők is.

-A lakodalom egyáltalán nem kötelező. Titokban pár tanúval is végrehajtható. Pap se kell hozzá, ha valaki nem vallásos.

-Én sem ismerek sok jó kapcsolatban élő párt, de nem a házasság rontja el őket, nem függ össze azzal.

-Ha nem jelent semmit, akkor nem mindegy, hogy van vagy nincs?

2013. dec. 7. 14:03
 13/15 anonim ***** válasza:
82%

"Tény, hogy van sok pénzéhes liba, de rém egyszerű, kerülje el őket."

Ha erre lenne egy megbízható recept, esélyes lenne a Nobel díjra.

De amíg ez mindig csak utólag derül ki, addig ez hülyeség!

2013. dec. 7. 14:28
 14/15 anonim ***** válasza:

1. anyagi vonzat miatt,

2. ha esetleg különmegyünk(nem valoszinu, de ugye nem lehet tudni mi lesz 10-20 év mulva,akkor a válás nagyon macerás, évekig elhuzodik.

3. abbol a pénzből amit lakodalomra költenék, inkább a lakásra költöm, vagy megfofom a párom és elmegyünk egy felejthetetlen nyaralásra

4. szeretjük egymást, ezen egy papir semmit sem fog változtatni, ugyanugy szeretem élettársi kapcsolatban, mintha össze lennénk házasodva.

Kb. ennyi 23 éves nö vagyok, 6 éve vagyok a párommal, van egy 2 éves kisfiunk, és igy is nagyon boldogok vagyunk

2013. dec. 7. 15:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem én vagyok a klasszikus célpont erre a kérdésre, mert nem vagyok Abszolút ellene a házasságnak, de azért:

A házassággal kapcsolatban olyan érzéseim vannak, mintha ki akarna rám tűzni a párom egy zászlót, hogy ENYÉM és kihúzni a bakancslistájáról, hogy ez is megvolt. Számomra ez inkább elvesz a kapcsolat értékéből, mintsem hozzáad, mert már most is az ÖVÉ vagyok és mert azt szeretném, ha MINDEN egyes nap tenne azért, hogy kimutassa a szeretetét és (tudom, rossz kifejezés, de" "jobbá váljon értem".

Külön frusztráló, amikor egy kapcsolatban van ezer probléma, mégis itt jön ki a legnagyobb nyomás. Pl. nem működik jól a szex, de mégis a másik ahelyett, hogy a probléma megoldásán gondolkozna, nyomatja, hogy HÁZASODJUNK, mintha attól minden problémánk elillanna.

Azt gondolom, hogy egy normális kapcsolatban a házasság lehet egy épp csak megcsillanó pont a közös évek alatt, de bármilyen valódi jelentőséget tulajdonítani neki hiba.

(kicsit elhagyva a komolyságot, de nem teljesen: úgyis a közös lakáshiteltől válnak komollyá a dolgok)

2013. dec. 10. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!