Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kulon kassza es gyerekvallalas? Hogyan?
Ferjemmel kezdetektol kulon kasszan vagyunk. Most babat szeretnenk. Gyes-en nem maradok otthon, de a gyed is kevesebb, mint a fizetesem fele.
Akik kulon kasszan vagytok, hogy oldottatok meg?
FIzetésarányosan.
Tehát ha a férjed keres mondjuk 200.000-et, te meg kapsz 50.000 gyedet (fiktív példa), akkor ő fizeti minden közös dolognak a 3/4-ét, te pedig az 1/4-ét. Így logikus. Közös dolognak számít a rezsi, étel, háztartási cikkek, közös autó költségei, biztosítás, kikapcsolódás és a gyerek dolgai.
Külön dolgok a ruhák és egyéni vágyak, erre a maradékból lehet költeni.
szerintem erre az időszakra egy külön tervet érdemes kidolgozni. egyrészt gondolom van megtakarításod, amihez tudsz nyúlni ha úgy adódik. másrészt meg gondolom ha ő is akar gyereket, akkor hajlandó ezért áldozatokat hozni.
mi külön kasszán vagyunk, még nincs gyerekünk. a párommal már most beszélgettünk róla hogy hogyan lehetne normálisan megoldani a dolgot. nem tervezem hogy nagyon sokáig otthon lógatom a lábam, nem vagyok egy "lerakod a sarokba-ott marad" típusú ember. no meg a gyereknek is jót tesz ha minél hamarabb közösségbe kerül.
ja, és ne felejtkezzünk meg a családi adókedvezményről, ami kicsit bele tud pótolni a GYED összegébe.
lévén, hogy a gyerek az első, neki meg fogja venni a szükséges dolgokat szó nélkül, nem kell vakargatnom a tárcám aljáról a fillérjeimet. a saját kis bolondériámra vagy lesz pénzem, vagy nem. de azt már arcátlanságnak tartanám ha shoppingolni járnék az ő fizujából. ezt nem azt jelenti h mackónadrágos zsíros hajú banya leszek, max egy ideig nem lesznek vadiúj cuccaim, minimális összeget költök majd "luxusra" :)
A megtakarításunk közös, azt nem szeretnénk most felélni.
Megbeszéltük :-) Először nem is igazán értette, mi bajom van, szerinte teljesen egyértelmű hogy közös kasszán leszünk amíg otthon vagyok. Aztán majd meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!