Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok? Nekem ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok? Nekem ez nagyon rosszul esett, tudom értünk dolgozik. De már szinte nem is látjuk.

Figyelt kérdés

A férjem több műszakos műszak rendben dolgozik, 12 órázik és a legtöbbször a szombatokat is bevállalja.

Ha nem túlórázik 90 ezret kap, ha 12-zik egy héten egyszer és a hónapban minden szombaton megy, akkor 104 ezret kap készhez. Nehéz fizikai munkát végez és ha haza jön csak alszik.

14 ezer forint miatt nincs házas életünk, már 2 hónapja nem voltunk együtt. Nem járunk sehová el, mert ő fáradt. Nem csinálunk közösen semmit. Megéri? Hajtja a pénz pedig meg sem fizetik. Esik össze annyira fáradt. Megéri? A szívem szakad meg, mert nagyon szeretem, de szinte már nem is látom. Úgy volt hogy holnap együtt leszünk csinálunk valamit, mert még a házassági évfordulónkat sem ünnepeltük meg, ami a nyár végén volt, mert ugye dolgozott. És erre közli, hogy holnap is megy dolgozni. Ennyire nem vagyunk rászorulva a pénzre. Nagyon rosszul esett. Én végtelenül türelmes vagyok, de azért 2 hónapja nem bújtunk össze, a házassági évfordulónkon még csak kettesben sem tölthettük itthon. Vagy még is én vagyok a rossz? Még megértőbbnek kellene lennem?

2013. nov. 15. 10:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Te dolgozol? Azt írod, nem vagytok annyira rászorulva a pénzre, akkor a párod helyében érdemes lenne elgondolkodni, hogy ilyen minimális összegért megéri-e kihajtani a belét, és egy idő után teljesen tönkre tenni az egészségét. Nincs lehetőség másik munkát keresni?
2013. nov. 15. 11:00
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szorultok rá a pénzre akkor nem, nem éri meg.

Bár elképzelni nem tudom 90.000-es kereset mellett hogy nem szorultok rá.

Te dolgozol? Neked mennyi a bevételed? Hitel van, vagy kisbaba, ami miatt mos ennyire hajt?

2013. nov. 15. 11:06
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyugtat meg tudom,az én párommal is ez van.Rengeteget dolgozik.6-17-ig,ő asztalos,a héten pl 5-18 óráig volt.Sürgős munkájuk van.Sajnos öt be sem jelentik.A sok túlórával kap 130-at,szombaton mindig megy:(
2013. nov. 15. 11:07
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Jó tanács: Amikor felveted neki a problémát, ne azzal indíts, hogy "még a házassági évfordulónkat se ünnepeltük meg", mert az nyafogásnak fog előtte tűnni, aki folyamatosan azért dolgozik, hogy nektek jobb legyen. Mondd azt, hogy AGGÓDSZ az egészségéért, és hogy az lenne a legfontosabb, hogy azt megőrizze.

És ne várd azt se, hogy egyből eldobja az összes túlórát, hanem kérd meg, hogy egyszerre csak egy hétvégén maradjon otthon, és így tovább talán lehet haladni.

Ha erre nem hajlandó, akkor baj van.

2013. nov. 15. 11:07
 5/23 anonim ***** válasza:
76%

a voltpárom is ilyen munkamániás, ő is kezdett tönkremenni bele (munka után maszek, rengetegszer volt, hogy 7végéje sincs)de ő mindig is ügyelt arra, hogy találjon rám időt, sőt az anyukájáékhoz is jártunk családi összejövetelekre, olyanok maradtak ki pl, hogy soha nem nyaraltunk együtt sehol, talán évente párszor, ha voltunk szórakozni, vagy vacsorázni, vagy moziban, évente vagy kétszer.

szóval házasélet elmaradása, bújáskihagyás, ez valahol nekem már nagyon netzes és megkockáztatnám, hogy nem is a sok munkára fogható, tekintve az én tapasztalatom.

2013. nov. 15. 11:09
 6/23 anonim ***** válasza:
54%
És te is dolgozol?
2013. nov. 15. 11:09
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt ilyen komoly helyzet és én a sarkamra álltam és gyakorlatilag kiköveteltem hogy mondjon fel. Mivel én is dolgoztam (dolgozom) így nem volt gond hogy utána nem volt egy ideig munkája. Szóval én szabályosan kiharcoltam a dolgot, elmondtam az észérveket, és belátta igazam van. Megbeszéltük hogy nem megy el másnak dolgozni hanem ő maga fog érvényesülni. Kb 1 évig nem nagyon volt munkája de addig csinálta a házunkat, szóval nem volt eltunyulás, lustaság, hanem komoly pénzeket spórolt azzal hogy csinálta a házat. Azóta már kialakult egy kuncsaft köre és nem panaszkodhatunk.

Szóval én nem hagynám hogy kizsigerelje magát, egy házastársnak igenis kötelessége és joga beleszólni, és odahatni ha a társa nem érzi. Később nehogy orvosra költsön majd komoly összegeket, mert a szervezetet nem lehet büntetlenül kizsigerelni.

2013. nov. 15. 11:21
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát kérdés te mennyit keresel, és mennyi a kiadásotok, mert ha 14 mínusszal zárnátok, akkor érthető a dolog, de ha havi 120at raktok félre, akkor nincs értelme tényleg.

Lehet, hogy nem tudsz te sem mindent. Van olyan munkahely, ahol vagy bevállalod a túlórát éhbérért, vagy ki vagy rúgva. Lehet ott is ez a helyzet, csak nem mondja el neked, hogy ne aggódj.

Ülj le vele és beszéld át a lehetőségeket.

2013. nov. 15. 11:24
 9/23 anonim ***** válasza:
80%
arra meg nem gondoltal,hogy nem a penz miat hajt ennyire,hanem valami nincs rendben a kapcsolatotokban,es munkaba menekül.mert,ha nem vagytok raszorulva annyira,szerintem ez a legnormalisabb magyarazat.en rakerdeznek a helyedben.
2013. nov. 15. 11:29
 10/23 anonim ***** válasza:

Az én apukám világ életében hajtotta magát, sose volt otthon, állandóan dolgozott (mezőgazdaság) és egy csodálatos gazdaságot hozott létre. Ma már nyugdíjas, mégis minden reggel fél 5-kor kel, ő van kint leghamarabb a telepen. Le se lehet lőni. 65 éves, és mégis mindent megcsinál. Igaz, neki már fáj mindene, de nem mondja. A munkája az élete. Képtelen arra, hogy reggel 7-ig aludjon, nézze a tévét, elmenjen sétálni, vagy anyámat elvigye valahova magától. Nem is tudja elképzelni, hogy mihez fog kezdeni, ha már nem bírja. Szóval eleinte ő is a pénzért csinálta, mert amikor kicsik voltunk a testvéreimmel, nagyon szegények voltunk, de ma már nem kellene semmit se csinálnia, maximum dirigálni a munkásoknak.

A mai napig elfelejt minden családi ünnepet, de akár még a karácsonyt is, ha nem kezdjük el neki már egy héttel előtte mondani, hogy öcsémnek szülinapja lesz pénteken, akkor megette a fene. Ahogy évek óta mi vesszük apánk nevében a virágot, ajándékot anyánknak, csak ő adja oda. '91 óta nem volt nyaralni sehol, a legnagyobb eredmény, hogy a városban lévő strandra le tudjuk rángatni.

Apukám egyértelműen munkaalkoholista, mi ezzel megtanultunk együtt élni. Ezt azért írtam le, hogy tudd: ilyen is van.

Beszélj erről a férjeddel. Ha nem szűkösek az anyagiak, akkor tényleg nem éri meg az a 14 ezer Ft. De, ha ezen múlik, hogy kijöjjetek hónap végén, akkor más a helyzet. És abban igazad van, hogy közös élmények nélkül minden kapcsolat leereszt, mint egy lufi. Nagyon fontos az együtt töltött, minőségi idő. Az én anyám is eléggé aláadta a mércét, megelégszik azzal, ha elmennek néha 1-1 koncertre, vagy a színházba, már nem vágyik nagy kirándulásokra apával - eljön velünk és az unokákkal.

2013. nov. 15. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!