Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Súlyos anyagi problémák hatására bekövetkező elhidegülésből hogyan lehet ismét bensőséges, szenvedélyes kapcsolat az anyagi problémák megszűnésekor?
Állítólag az araboknál van egy mondás mely szerint, ha a nélkülözés bejön az ajtón a szerelem távozik az ablakon.
Jól éltünk pár éve túl jól...aztán a férjem váratlanul munkanélküli lett, maradt az én keresetem és az állandó idegenkedés, egymás hibáztatása, a szex teljesen megszűnt.
Végre pár hónapja vége lett a rémálomnak viszont félszeg módon viselkedünk az újraközeledéssel kapcsolatosan, még szex nem is volt, beszélgetünk, csodálkozunk lassan engednek csak fel a gátak iszonyú dolog volt a pénztelenség, el se merjük hinni, hogy visszaáll a régi életünk.
Sosem kellett azelőtt filléres gondokkal foglalkoznunk, volt is valamennyi tartalékunk amikor a férjem munkanélküli lett, de az csak néhány hónapra volt elég, viszont összességében másfél év alatt oldódott csak meg a munkanélküliség, bár folyamatosan próbált elhelyezkedni a legtöbb helyen nem jelentették be, nem fizették ki a bérét.
Még egy párizsira is sajnáltam néha a pénzt, annyira nem volt keret,azelőtt járkáltunk mindenfelé, gyakran ettünk étteremben, semmi tapasztalatunk nem volt abban, hogy min és hogyan lehet jól spórolni.
Ezek után az ember sokat tanul mindebből, szerintem soha többé nem leszek olyan pénzügyekben mint előtte.
Azelőtt egymás számára ismeretlen oldalunk jött elő,ő napokig gubbasztott a szobában, enni sem akart, én sokat sírtam, néha már teljesen kész voltam idegileg mikor egy újabb munkahelyen verték át,de a gyerekeink miatt mindig ráztam egyet magamon és próbáltam a legjobbat kihozni a helyzetből.
Mikor ezen a munkahelyen kezdett dolgozni rettegve vártuk, hogy valóban megkapja e a fizetést, mert már annyi helyen megtörtént, hogy az első fizetéskor derült ki, hogy fizetésképtelen, csaló a munkaadó.
Örülök, hogy ez megoldódott. Tanuljatok belőle, mostantól mindig legyen legalább 6 hónapra elegendő tartalék. A magyarok 95%-a nem rak félre egyáltalán semmit... Nektek sokkal több megtakarításotok lehetett volna.
Adok néhány hasznos linket, habár most kicsit "halottnak a csók". Meg lehet, most, hogy olyan rosszul éltetek, talán könnyebben fogtok félretenni.
Szerintem minden menthető, főleg most. Kezdjetek egy ünnepléssel, ha még nem ünnepeltétek meg. Főzd a kedvencét, passzold le a gyerekeket egy hétvégére, ha tudod, vegyél valami jó fürdősót és csinálj egy kádfürdőt kettőtöknek. Vagy ha csak egy ember fér bele a kádba, akkor neki, te meg ülj le és beszélgess vele. Bontsatok pezsgőt - nem is kell, hogy valami drága dolog legyen, a lényeg, hogy egymással foglalkozzatok és legyen időtök egymásra hangolódni. Ha korábban jó volt a szex, akkor egy hosszú előjáték nagyon közel tud hozni titeket egymáshoz. Mindketten féltek lépni, szerintem neked lesz könnyebb megtenni az első mozdulatot.
Magaddal is törődj, bizonyára elhanyagoltad magad ekkora stresszben. Talán jobban éreznéd magad, ha csinosabb lennél. Csináld meg a körmeidet, szőrteleníts, húzd ki magad és örülj az életeteknek. Jutalmazd meg magadat és őt is valamivel. Megérdemlitek, hiszen mindketten kibírtátok ezt a nehéz időszakot.
Minden nappal egyre jobb lesz.
Akkor legyél egyszerűen őszinte.
"Kedvesem, most, hogy vége ennek a nehéz időszaknak, szeretném megpróbálni rendbe hozni a dolgainkat, de félek, hogy nem jól sikerülne. Tudsz nekem segíteni?" - Ha ő is hajlandóságot mutat, esetleg kiderül, hogy ő is szeretné, csak fél lépni, biztos rögtön könnyebb lesz.
Vagy, ha ennyire tartasz tőle, várj még egy hetet. Talán maguktól leomlanak a gátlásaitok néhány nap/hét alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!