Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha két ember együtt él, de nem házasok és gyerekük lesz az zabigyerek?
Aki ilyesmit mond, hogy vadházasság meg zabigyerek, az melyik században él?
Nem tudom, hogy éves vagy, de szerintem minden ember életében eljön az az idő, amikor rájön, hogy csak a saját véleménye számít és nem szabad foglalkozni mással. Mindenkinek úgysem tudsz megfelelni.
Lehet, hogy ma a Mari néni azt mondja a faluban, hogy zabigyereked lesz, az esküvő után a Julis néni meg azt mondaná, hogy csak a gyerek miatt házasodtatok, de Gizi néni szerint meg eleve nem illetek össze, hiába az egész.
(Az öregasszonyok mindig jobban tudják, ezt jobb, ha tudod:) Akkor kire hallgatnál?
Lépjél már túl ezeken a dolgokon, ha valaki kioszt, ne hagyd magad, különben meg nem kell vele törődni. Így sosem leszel boldog.
15. Valaszolo en pont ismerek ilyen idiota not aki a sajat gyereket zabiszta le!!!!! Miutan megszuletett a gyerekuk hazasodtak ossze es ezt a kijelemtest tette h jo h vegre osszehazasodtak mert legalabb mar nem zabi a gyereke. Hat mit ne mondjak kikerekedett a szemem. Mondtam is hmeg viccbol is undormany kifejezes.
Es vegkepp nem az a zabi gyerek aki hazassagon kivul szuletik es apa anya egyutt elnek hanem amit a legelejen is leirtak.
A masik meg h itt is olvastam multkor egy kerdest amikor a kerdezonek gondja volt a parjaval de nem voltak hazasok viszont gyerekuk volt. Az egyik unintelligens valaszado vmi olyasmit vagott a kerdezo fejehez tok jogtalanul h gratulal a "boldogsagahoz meg a zabigyerekehez" de belinkelem a kerdest a 14 valaszolorol van szo.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Es szerintem aki ezt manapsag hasznalja sullyedjen el szegyeneben. Mert ha vmi problemja is van a szulokkel nem a gyereket szidjuk.
Am en hazassagban elek es van gyerekunk de total felhaborit az ilyen viselkedes es megnyilvanulas.
Ahogy itt a válaszokat olvasom, elég sokan osztják azt amit a másik linken a 14-es mond :(
Meg, hogy régen így nevezték, de most már nem illik.
Akkor most annak hívjuk, csak bunkóság mondani?
Igen:
"zabigyerek (főnév)
Házasságon kívül született, fattyú gyermek.
Eredet [zabigyerek < középmagyar: zabigyerek, gazigyerek (törvénytelen, fattyú gyerek) < zab + -i (melléknévképző) + gyerek]
Megjegyzés: a szó eredetileg „bokor alatt” nemzett gyereket jelentette, amit állatok esetén „zab között, gaz alatt, gazon költ” szólással fejeztek ki."
"zabigyerek
a házasságon kívüli együttélésből vagy az ettől független nemi érintkezésből (→ házasságon kívül elismert nemi kapcsolat, → vadházasság) származó gyerek.
Helyi elnevezései: fattyú, fatykó"
És használják napjainkban is:
"Zabigyerek ügyében magyarázkodik az előző belga király"
"Kiköpött apja Schwarzenegger zabigyereke"
Bebizonyosodott h rengeteg ilyen ember van aki hasznslja, eleg megneznia lepontozasomat. Na ez a szomoru h sokan megis kulonbseget tesznek. Es ez szomoru h a gyereket illetik ilyen jelzokkel. 25 valaszolo voltam.
Akik meg nem ertenek egyet miert nem fejtik ki a velemenyuket mert akik utanam irtak gondolom nem ok pontoztak le mert ugyanugy gondoljak ok is. Szeretetel olvasnam az ellentabor meglatasat is. Nem a pntozas erdekel csak akkor fejtse ki miert is kell igy beszelni! Mivel ez a kerdes? Ti meg hol eltek az 1800- as 1900 evek kozepen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!