Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek érdemes lenne így összeházasodni?
Egész évben egyetlen hónapot dolgozik a párod??? Atyaég! Én 3 szakmával rendelkezem, mindet szeretem, mégse azokkal helyezkedtem el. Nem álmaim munkája amit csinálok, de legalább normálisan fizetnek! Ja és nem unom halálra magam otthon 11 hónapon keresztül. Sőt, a vőlegényem se szereti a munkáját, de amíg nem talál egy hasonlóan fizető céget, nem hagyja ott a mostanit.
Van miből összeházasodni? Vagy csak 2 tanús esküvőt terveztek? Egyáltalán nem éltek együtt, se szülőnél, sem máshogy? Akkor azt se tudjátok, hogy milyen a másik úgy igazán... tudod: lakva ismerszik meg az ember!
Én tutira nem gondolkoznék még a házasságon. Legyen gyűrűtök, akkor mindenki láthatja, hogy komolyan gondoljátok egymással a jövőt, viszont akkor tényleg komolyan kell gondolni, és lépni kell. Gondolj már bele: jövő ilyenkor már férj és feleség lesztek, és bár nem laktok együtt, belevágtok a babaprojektbe. Talán mire megszületik, kivesztek egy albérletet, vagy odaköltözik egyikőtök a másikhoz, de még mindig alig van pénzetek, neadjisten megbetegszik a bébi, a gyógyszerre kölcsön kell kérni anyóstól.
Mi jelenleg a szüleimnél lakunk, mert eladták a házat, ahol voltunk albérletben, és apa ragaszkodott ahhoz, jövő tavaszig lakjunk velük (160m2, bőven elférünk). Így többet tudunk félretenni, sőt a májusi esküvőnkre már meg is van a pénz, már házra gyűjtünk.
Azért házasodjatok össze, mert szeretitek egymást, ne azért, hogy házat vegyetek vagy gyereket terveztek.
A ház meg a gyerek kérdés, ami inkább anyagi megfontolást igényel. Ha a párod szereti amit csinál, akkor szezonban nyomja meg egy kicsit a munkát, vállaljon plusz műszakot, hétvégét, esetleg két munkahelyet, hogy tudjon félretenni a téli időszakra. Esetleg keressen télen idénymunkát, segédmunkát, az is több a semminél.
Ha meg házat és gyereket szeretnétek amihez több pénz kell, akkor el kell döntenetek, hogy feláldozzátok a "szeretem csinálni" munkát a "nem szeretem csinálni de rendszeres fix jövedelmet kapok érte" munkáért. Ti tudjátok melyik a fontosabb.
mi összeházasodtunk úgy hogy anyukám fölé költöztünk,de előtte fél évig együtt laktunk,és akkor kiderült amit próbáltunk megoldani,de házasság után ez elég frusztráló lett volna. Banyek én 28 vagyok és most végzem el a sokadik tanfolyamomat:P szimplán nem mer a párod valami újba kezdeni.
Ja és nem rögtön házasság után tervezzük a gyereket élni is akarunk:P
Az a helyzet, hogy sokminden teljesen máshogy van már, mint régen. Ha nincs versenyképes szakmád, versenyképes jövedelmed, akkor az élet legalapabb dolgait, mint a család, ház. autó megteremteni lehetetlen. Ha nincs pénzed, akkor nem lesz saját házad, és nem tudsz felnevelni (tisztességesen ) 2-3 gyereket. van, hogy egyet sem.
Az egyetlen lehetőség, hogy képezzük magunkat, hogy olyan állásunk legyen, ami jól fizet, vagy olyan szaktudás a szakmánkon belül, amivel versenyben tudunk maradni. Ez van. Ha ezt nem fogadod el, akkor nem fogsz egyről a kettőre jutni. A minimálbér pedig semmire sem elég.
"Örülünk, hogy van hol dolgozzunk. Nekem egész évben van munkám eki viszont csak egyhónapja van az is idénymunka."
Meddig tart az az idény munka? Miért elégszik meg ennyivel? Nekem 34 éves ismerősöm 12 órás meló mellett szombatonként eljár tanfolyamra, amellett hogy családja van! Egyrészt ez nem szégyen, sőt! Becsülendő, hogy a jobbra törekszik! Másrészt meg ne tervezz olyannal, aki megelégszik idénymunkával. Ha az az idény munka annyit fizetne, hogy egész évre jutna egy fizetés szintjéig akkor azt mondom oké. De így mehettek akár a híd alá is! És jogosan, ugyanis nem tesztek azért, hogy jobb legyen.
Más alternatíva, hogy összeköltöztök míg tart az idény, és azalatt megpróbáljátok kiismerni egymás hóbortjait (bár nem ártana többet együtt lenni mint fél év... Aztán ha jól megvagytok elkezdeni gyűjteni és kimenni külföldre idénymunkázni. Nem azt mondom, hogy ott fényesebb a helyzet, de ott vannak olyan idény munkák, amik egész jól tejelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!