Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan rendezitek házasságon belül a pénzügyeket?
Egy kicsit, mintha elkéstetek volna ezzel.
Hogy lehet egyáltalán úgy összeházasodni, hogy nem beszéltetek még soha a pénzügyekről?
Majd attol is függ, hogy képesek lesztek-e megélni egyedül is?
Mert hogy Mo-n manapság azért van annyi közös kassza, mert képtelenek a házaspárok megélni egy fizetésböl, éppen jut mindenre.
Nekem és férjemnek míg dolgoztam magya fizetésünk Volt. Mikor össze költöztünk neki már óriasi lekötései, én meg kaptam anyukáméktól egy nagyobb összeget. Ès a fizetések is magasak voltak. ìgy mikor lett ház, úgy döntöttünk, hogy mindenkinek marad a saját nevén a saját dolgai, külön bankszámlák(külön lekötések), és csináltattunk egy közös számlát a közös költségekre. Lakás, kaja, kirándulás, minden ebböl lett fizetve, die havonta egy bizonyos összeget mindaketten egyformán átutaltunk.
Ajándékokat, saját ruházatot vagy Hobbit pedig mindenki úgy vásárolt ahogy megengedhette magának a sajátjáról.
Ez ment a gyerek születéséig. Akkor én itthon maradtam, majd miután nem kaptam már a gyedet, gyest a férjem egy bizonyos fix összeget mind a közös mind nekem havonta utal. Vagy is megmaradtam függetlennek igy is, neki sem kell elszámolnia azzal amilye marad.
Ha elkezdek dolgzni, majd ez megváltozik, és nekem már nem fog utalni.
De ugye itt attól is függ, hogy mennyit keres a férj és a feleség. Ha éppen annyit, hogy abból megéltek havonta, akkor nem tudtok külön kasszán élni semmi képpen Sem.
Mi picit több mint egy éve vagyunk házasok, de már előtte is közös kasszán voltunk. Igaz, akkor még egyetemistaként és nagyon össze húztuk magunkat. az fizetett akinek épp volt pénze diákmunkából, ösztöndíjból.
Mióta mindketten dolgozunk azóta úgy van, hogy a férjem odadja a fizetését, abból fizetjük a számlákat, élelmiszert, bérleteket. Ami marad ill. az én fizetésem egy részét költjük magunkra. A maradék marad a számlán megtakarításként.
A férjem készpénzben kap fizetést, én számlára. Neki is van társkártyája az én száméámhoz.
Kedves 5-ös válaszoló!
Mi közös kasszán vagyunk, pedig elég jó fizetésünk van mindkettőnknek! Szóval azért nem általános, hogy csak akkor van közös kassza, ha épp. hogy megél a pár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!