Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Baj, ha a férjem nem tud...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj, ha a férjem nem tud szóban bocsánatot kérni, csak ajándékkal?

Figyelt kérdés
Mióta együtt vagyunk (6 év, ebből 4 év házasság) még sosem kért szóban bocsánatot. Ha megbánt, úgy tesz, mintha én lennék a hibás, majd másnap virágcsokorral / ékszerel / egyéb ajándékkal állít haza. Szerintetek ez probléma? Vagy fogadjam el, hogy ő ilyen, nem fogja kimondani soha? (Nem a szavak embere egyébként.)
2013. okt. 17. 20:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%

homokot szór a szemedbe

a könnyebb utat választja, ha nem mondja ki szavakkal, hogy bocsáss meg!

2013. okt. 17. 23:31
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

Hahaha, a jó kis kolléganő:))

A kérdésre válaszolva, nem, nem baj, ha a férjed így kér bocsánatot!

2013. okt. 18. 05:10
 13/22 anonim ***** válasza:

nem feltétlenül baj...

Ha tudod, hogy nála ez a bocsánatkérés, és tudod, hogy ez őszinte, akkor miért kellenének a szavak?

viszont az, hogy "úgy tesz, mintha én lenék a hibás" de azért utána jön az ajándékkal dolog nekem furcsa, de nem látok bele a kapcsolatotokba, de leginkább nem ismerem a férjedet, hogy helyes következtetéseket tudjak levonni.

A munkatársad véleményével meg ne foglalkozz, nem éri meg, nem ismer titeket annyira, hogy egy ilyen jellegű véleményt mondjon.

Viszont honnan tud ő erről? Gondolom téged is zavar, ha neki elmesélted.

2013. okt. 18. 06:48
 14/22 A kérdező kommentje:
Csak csodálkozott a kolléganő, hogy virágot küld nekem a férjem a munkahelyemre, és rákérdezett, hogy évforduló, születésnap vagy milyen alkalom. Én meg meséltem neki, hogy nálunk így zajlik a békülés.
2013. okt. 18. 07:31
 15/22 anonim ***** válasza:

"Ha megbánt, úgy tesz, mintha én lennék a hibás, majd másnap virágcsokorral / ékszerel / egyéb ajándékkal állít haza."

EZ a viselkedés, össz-egészében a nagyon nagy baj.

Nem ismeri be a hibáját, hanem azonnal rád hárítja, majd másnap megjelenik egy rakás ajándékkal, amit te úgy értelmezel, hogy ez a bocsántakérés. Nem, ez nem az.

A bocsántakérés azt jelenti, hogy érzi belül, hogy hülye volt, hibázott, belenéz egyesen a szemedbe és bocsánatot kér azért, amit tett. Te pedig érzed, hogy ezt komolyan is gondolja. Vagy ír neked levelet, ha nem a szavak embere.

A férjed azonban nem ezt teszi. Ő valójában SOHA nem kér bocsánatot - észrevetted? Csak te értelmezed bocsánatkérésnek azt, ami nagyon erős pszichés nyomásként van rajtad (a virágcsokor és a drága ékszer HÁLÁRA kötelez!). Tehát nem elég, hogy nem kér bocsánatot, rád hárítja a saját hibájáért való felelősséget, de még te legyél a hálás, amiért elhalmoz ajándékkal...

Nem érzed, hogy ez mennyire megalázó?

2013. okt. 18. 09:12
 16/22 anonim ***** válasza:

Egyébként a kolleganődnek tökéletesen igaza van. A kapcsolat csak akkor lesz tartós, ha te magad feladod magad a férjed egójának. Másként nem.

Nézd meg az Elvált nők klubja c. filmet. Annie férje - egy önző, öntelt, érzéketlen, érzelmileg félanalfabéta nárcisztikus ember - pontosan ilyen ember. És ilyen a többi volt férj is, kivéve az öngyilkos nő férjét, mert az még rosszabb. Az pszichopata.

2013. okt. 18. 09:16
 17/22 anonim ***** válasza:

15-16 voltam: Brenda férje nem ilyen ember. Őt a kapuzárási pánik és a begyűjtött hisztike tette hülyévé, ezért is tud kibékülni - ő képes elismerni a hibákat és bocsánatot kérni.

Szóval: HA a világcsokor és az ajándék MELLÉ odateszi az őszinte bocsánatkérés szavait is, AKKOR kért bocsánatot. Egyébként nem.

2013. okt. 18. 09:24
 18/22 anonim ***** válasza:

Szerintem leginkább a szándék a fontos. Tudod hogy ha odaadja azt a valamit, akkor azzal kér bocsánatot.

Az én férjem tud bocsánatot kérni szerencsére. És ez olcsóbb is, mint venni valamit. A felesleges dolgokat, ami nem maradandó, pl igazi virág, nem nagyon szeretem. Nőnapra is ezért kapok plüss virágot:)

Szerintem fogadd el, hogy ilyen. Tudod akkor lenne baj, ha szarna az egészre, és úgy csinálna mintha semmi sem történt volna.

Bár ha téged hibáztat mindig az viszont nem jó. Erről beszélni kellene vele.

27/N

2013. okt. 18. 11:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha tárgyal veszi meg a bocsánatot ,olyan mint ha pénzért venné meg azt.
2013. okt. 18. 12:07
 20/22 anonim ***** válasza:
A bocsánatkérésben nem az a lényeg, hogy kimondjuk az adott szót a másiknak, hanem hogy mi magunk érezzük a hibánk súlyát, a másikkal pedig éreztessük, hogy megbántuk a tettünket. Ha ő virággal, ajándékkal érezteti veled a megbánást, akkor fogadd azt tőle. Ha kimondja, hogy "bocsánat" akkor meg azt. Nem vagyunk egyformák, másként merünk lépni és érzelmeket közvetíteni. Ne halgass a kolleganődre.
2013. okt. 18. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!