Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért fontos megházasodni? Házasság nélkül nem lehet boldogan együtt élni?
Általában a nőktől hallom, hogy szeretnének már esküvőt, megházasodni.
Miért olyan fontos dolog ez? Kötelező? Elvárja a társadalom? nem lehet anélkül együtt lni boldogságban valakivel, hogy nem házasodik meg az ember?
Utána meg hány emberről hallani akik elváltak... Akkor nekik miért kellett össze házasodniuk?
Annyiszor felmerül ez a kérdés! Nem értem, mire jó, miért nem lehet elfogadni, hogy egyik ember így érez ezzel kapcsolatban, a másik úgy?
Már többször leírtam a saját álláspontomat, itt is leírom:
Mi fontosnak éreztük, hogy összeházasodjunk, egyrészt mert ezt egy csodálatosan szép gesztusnak éreztük egymás felé az összetartozásunk kifejezésére. Másrészt mi úgy éreztük, hogy nemcsak érzelmileg, hanem társadalmilag, jogilag, vagyonilag is össze akarunk tartozni és közösséget vállalni. Azt akartuk, hogy hivatalosan is egymás közeli hozzátartozói legyünk és hogy törvényese, vagyoni téren se legyen enyém-tiéd. Szóval a lehetőségekhez mérten minden téren és formában össze akartunk tartozni.
Természetesen házasság nélkül is ugyanúgy lehet nagyon boldog egy kapcsolat, vannak, akiknek a házasság intézménye nem jelent semmit és akiknek az ezzel járó változások sem számítanak.
Ki hogy érzi.
Jogi oldalról nagyon fontos. Ha házasok vagytok nem kell apasági és a válás esetén is sokkal könnyebben megy a gyermekelhelyezés, gyerektartás. Enélkül is lehet boldog lenni de a mai világban ki az, aki mindenféle papír nélkül szül egy gyereket és nem fél attól, hogy majd ottmarad vele egyedül, aztán perelheti az apát mindenféle dns tesztre? Szomorú igen, de manapság ezt nagyon fontos figyelem előtt tartani...
Érzelmi oldalról meg természetesen ez egy komoly lépés a kapcsolatban.
hogy ne lehetnének boldogok papír nélkül...
de az állam nyújt egy csomó minden a pároknak - és hát, honnan a jó búbánatból kéne az államnak tudnia azt, hogy ki-kivel él közös életet, ha ők maguk ezt nem jelentik be?! aztán meg lehet rohangászni az apaságot elismerő papírral, például, és sok egyéb kedvezményről önként mond le az, aki ódzkodik a papírtól. márpedig bürökráciára, szervezett társadalomban szükség van. mondok egy szemléltető példát is: remete módjára élek egy tanyán, születik egy gyerekem, akit nem anyakönyveztetek, nincs nyoma sehol. persze attól még nyilván létezik az a gyerek!! de jár neki orvosi ellátás, oktatás?? persze, hogy nem! így van ez a házassági papírral is. ez erre való. és akkor erre jön rá az érzelmi töltet, többlet, már akinek számít, ezt a többiek már leírták, nem ragoznám
A házasságnak ma főleg a jogi dolgok miatt van szerepe. Amit az ember lát a hétköznapokban, az az, hogy ugye vagyonközösség van. Hivatalosan is.
De fontos még, hogy csak ebben az esetben váltok hivatalosan rokonokká. És ha mondjuk a másik neadjisten egy súlyos baleset után fekszik az intenzíven, ahova csak a családtagok mehetnek be látogatni, akkor a barát/barátnő igen rossz helyzetbe kerül.
Mondjuk eddig a legtutibb indok a szüleimé, amit hallottam (ők is őgy voltak vele, hogy a házasság csak egy papír): olyan körülményes volt nálam az apasági elintézése, hogy amikor anyukám megint terhes lett, rájöttek hogy sokkal kevésbé macerás, ha inkább gyorsan összeházasodnak :D
1. Nem fontos.
2. Lehet.
Csakis az egyház hisztizik ezen, meg az ostoba és prűd emberek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..
Na olvassatok el es tanuljatok belole miert is fontos a hazassag.
Az 5-ös válasz miatt írok ide,annyira szépet írt!:) El is hiszem azt a mosolyt!:) Mi is átéljük ezt hamarosan...:)
Mondom ezt mind úgy Kérdező,hogy pár évvel ezelőtt ugyan azon az állásponton voltam,mint Te.Nem értettem.Mostmár igen.Kell hozzá a megfelelő ember és egy normális agyi állapot.Tényleg.:) Kívánom Mindenkinek ezt a megvilágosodást (szerencsére látom,hogy sokaknak nem kell elmagyarázni),amin keresztül mentem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!