Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen fizetéssel merjünk különköltözni?
Párom édesanyja felajánlotta, hogy odaköltözhetem hozzájuk, s akkor a rezsire nem kell költenünk a párommal, csak az étkezést, ruházkodást, stb. kell állnunk. Anyósjelöltem nem sokat van otthon, olyan a munkája, hogy csak hétvégente jár haza.
Találtunk munkát a párommal, decembertől kezdünk mindketten, ez lesz az első munkahelyünk. 70-70 ezer nettót keresünk majd, tehát összesen havi 140 ezerből kell megélnünk.
Lehetőségünk lenne különköltözni, ugyanis örököltem egy lakást, de attól félek, hogy nem jönnénk ki ketten havi 140 ezerből havonta.
A rezsiköltségekről annyit tudok, hogy havi 60ezer télen a fűtés, víz és az áram fogyasztás alapján. Szeretnénk netet és kábelt TV-t, a szolgáltatóknál körbenéztem, ez kb havi 10 ezer lenne, plusz a telefon előfizetés kettőnknek 5ezer körül.
Tehát maradna a téli hónapban kb. 50 ezer kettőnknek kajára, ruhára, váratlan költségekre. Nyáron jobb lenne a helyzet, ha nincs fűtésdíj, akkor 100 ezer körül is jutna ezekre. Szerintetek ki lehet így jönni? Merjünk januártól költözni?
Amíg nem tudjátok biztosítani a közös élet feltételeit nem költözzetek össze.
Dolgozatok spóroljatok és utána is ráéltek összeköltözni.
Ha nem kell lakásra költenetek, abból a pénzből ki lehetne jönni.Én 110 ezerből élek gyerekkel albérletben.
És lehet, hogy néha spórolnotok kell villannyal, vízzel, stb, de az együttélésből anyóssal előbb utóbb gondok lennének. Mert hiába mondja, hogy nem kell rezsit fizessetek, de ő nincs is s lakásban, akkor majd felmerül, hogy miért ő fizessen. Jobb a békesség.
Ha
Nincs albérleti díj akkor bőven elégnek kellene, hogy legyen.
Mi méghavi fix 40-et teszünk is félre lakástakarékra,
Ui
Ne januárban, hanem tavasszal költözzetek.
Ha vanvratlan kiadás, és az költözésr mindig lesz, akkor nem olyan sok a rezsi. Ráadásul jobb tavasszal költőzni. A hőmérsékletnmiatt és lelkileg is könnyebb az új helyen, ha süt a ap jókedv és vidámság van. Télen kicsit más, furcsa de ez a tapasztalatunk,(múltkor beszélgettünk többen, mi akik sokat költöztünk már)
Arról nem beszélve, hog nem sötetedig az emnerre olyan hamar, villanyfénynél már nagyon rossz pakolni
szerintem is próbáljátok meg anyósnál
tavaszig mindenképpen maradjatok és addig túlkép ha ügyesek vagytok akkor akár havi 80-90ezret is el tudtok rakni
és a nyár folyamán további 40-50ezreket és akkor nem lesz gond télen a fűtéssel
vagy kérjetek átalányt akkor egyenletesen fizetitek minden hónapban a fűtést
Ha normális a viszonyotok, akkor költözzetek össze egy időre. Nagy segítség, ha tudtok félretenni.
Aztán később, ha van gyakorlatotok a munkahelyen, lehet váltani, előrébb lépni, és van esély többet keresni. Sokan megragadnak egy szinten és azt gondolják, enyiből "kell" megélni. Pedig nem. Tenni "kell" az előrébb lépés érdekében. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!