Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ilyen fizetéssel merjünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen fizetéssel merjünk különköltözni?

Figyelt kérdés

Párom édesanyja felajánlotta, hogy odaköltözhetem hozzájuk, s akkor a rezsire nem kell költenünk a párommal, csak az étkezést, ruházkodást, stb. kell állnunk. Anyósjelöltem nem sokat van otthon, olyan a munkája, hogy csak hétvégente jár haza.

Találtunk munkát a párommal, decembertől kezdünk mindketten, ez lesz az első munkahelyünk. 70-70 ezer nettót keresünk majd, tehát összesen havi 140 ezerből kell megélnünk.

Lehetőségünk lenne különköltözni, ugyanis örököltem egy lakást, de attól félek, hogy nem jönnénk ki ketten havi 140 ezerből havonta.

A rezsiköltségekről annyit tudok, hogy havi 60ezer télen a fűtés, víz és az áram fogyasztás alapján. Szeretnénk netet és kábelt TV-t, a szolgáltatóknál körbenéztem, ez kb havi 10 ezer lenne, plusz a telefon előfizetés kettőnknek 5ezer körül.

Tehát maradna a téli hónapban kb. 50 ezer kettőnknek kajára, ruhára, váratlan költségekre. Nyáron jobb lenne a helyzet, ha nincs fűtésdíj, akkor 100 ezer körül is jutna ezekre. Szerintetek ki lehet így jönni? Merjünk januártól költözni?

2013. okt. 8. 22:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%
Elég lenne, de nem tudtok semmit félre tenni. Nekünk kis garzon albérlete 30 ezer + 20 ezer rezsi (fogyasztás alapján, és nagyon kicsi volt... a fűtés ebből 10 ezer). Illetve kajára 40 ezer volt. Nem ettünk túl sok csirkemellet, de nem haltunk éhen. Ez egyetem alatt volt. Most itthon vagyunk sajna munka nélkül. Ha a gyűjtés a fontosabb, akkor inkább maradjatok otthon, ha pedig külön mennétek nagyon, és van esély rá, hogy előbb utóbb jobb munkát találtok, akkor menjetek nyugodtan külön.
2013. okt. 8. 22:46
 2/14 anonim ***** válasza:
24%

Amíg nem tudjátok biztosítani a közös élet feltételeit nem költözzetek össze.

Dolgozatok spóroljatok és utána is ráéltek összeköltözni.

2013. okt. 8. 22:54
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Hú hát ha nagyon szorosra húzzátok a gatyamadzagot akkor talán elég lesz.
2013. okt. 8. 22:56
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Mikor mi összeköltöztünk a párommal, én kerestem 70-et Ö pedig 80-at. Az albi 40 ezer volt plussz rezsi, a tv, telefon kb. 8 ezer. Nehezen de kijőttünk. De ha van rá lehetőség, és az anyosod ugyis csak ritkán van otthon, megprobálhatnátok ott. Ha nem jo, még mindig mehettek albiba tavasszal, akkor már nincs fütés, télig meg hátha találtok jobb melot:)
2013. okt. 9. 05:22
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

Ha nem kell lakásra költenetek, abból a pénzből ki lehetne jönni.Én 110 ezerből élek gyerekkel albérletben.

És lehet, hogy néha spórolnotok kell villannyal, vízzel, stb, de az együttélésből anyóssal előbb utóbb gondok lennének. Mert hiába mondja, hogy nem kell rezsit fizessetek, de ő nincs is s lakásban, akkor majd felmerül, hogy miért ő fizessen. Jobb a békesség.

2013. okt. 9. 05:40
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Ha

Nincs albérleti díj akkor bőven elégnek kellene, hogy legyen.

Mi méghavi fix 40-et teszünk is félre lakástakarékra,

2013. okt. 9. 05:58
 7/14 anonim ***** válasza:
90%

Ui

Ne januárban, hanem tavasszal költözzetek.

Ha vanvratlan kiadás, és az költözésr mindig lesz, akkor nem olyan sok a rezsi. Ráadásul jobb tavasszal költőzni. A hőmérsékletnmiatt és lelkileg is könnyebb az új helyen, ha süt a ap jókedv és vidámság van. Télen kicsit más, furcsa de ez a tapasztalatunk,(múltkor beszélgettünk többen, mi akik sokat költöztünk már)

Arról nem beszélve, hog nem sötetedig az emnerre olyan hamar, villanyfénynél már nagyon rossz pakolni

2013. okt. 9. 06:01
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is próbáljátok meg anyósnál

tavaszig mindenképpen maradjatok és addig túlkép ha ügyesek vagytok akkor akár havi 80-90ezret is el tudtok rakni

és a nyár folyamán további 40-50ezreket és akkor nem lesz gond télen a fűtéssel

vagy kérjetek átalányt akkor egyenletesen fizetitek minden hónapban a fűtést

2013. okt. 9. 07:44
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha normális a viszonyotok, akkor költözzetek össze egy időre. Nagy segítség, ha tudtok félretenni.

Aztán később, ha van gyakorlatotok a munkahelyen, lehet váltani, előrébb lépni, és van esély többet keresni. Sokan megragadnak egy szinten és azt gondolják, enyiből "kell" megélni. Pedig nem. Tenni "kell" az előrébb lépés érdekében. Szerintem.

2013. okt. 9. 08:11
 10/14 anonim ***** válasza:
90%
Ha tudtok várni egy darabig, add ki a lakásod albérletbe, kezdjetek el gyűjteni, próbáljatok már most egy szűkösebb életre berendezkedni. Egy év múlva előbbre haladhattok a munkahelyeteken, vagy válthattok is, és lesz már megtakarításotok is. Hajrá!
2013. okt. 9. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!